Prudko čokoládová torta fotorecept

delina - fotkadelina, 25. mája 2011
Prudko čokoládová torta (fotorecept)
Foto: delina

Recept som dostala od kamarátky, odvtedy sa šíri geometrickou rýchlosťou. Každý, kto tortu/koláčik vyskúša, prosíka o recept.

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g - min. 70% kakaovej hmoty
200 g
450 g
250 g
8 ks
200 g alebo obyčajný




Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci na miernom ohni roztopíme na kúsky polámanú čokoládu, maslo, cukor (v pôvodnom recepte je práškový, ja používam trstinový) a šľahačku.

    Prudko čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Metličkou rozšľaháme celé vajcia. Pomaly k nim prilievame za stáleho miešania čokoládovú zmes. Zmes vylejeme do maslom vymastenej tortovej formy s priemerom 23cm.

    Prudko čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru si predhrejeme na 180°C. Pečieme 45min. Necháme vychladnúť, dáme polevu a na min. 6 hod. dáme do chladničky.

    Prudko čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

emov
Ja som tiež čoko-holik,nielen alko-HOlík.
ola111
Nielen prudko čokoládová,ale aj prudko jedlá.Vyzerá výborne,určite ju
vyskúšam a@delina ,nemohla by byť čokoláda 70% s pomarančovou
príchuťou,keďže ich mám doma viac,neskúšala si s príchuťami?
delina
@ola111 neskusala som, ale pomarancova patri medzi moje oblubene, takze nabuduce mozno pridam... inak som tortu robila aj len zo 70% čokolád, ale takto pol na pol mala lepsiu strukturu a bola jemnejsia...
3sandra3
úúúha... hneď by som si z nej dala.... musí byť fakt dobrá... vyskúšam
afataga
ja moc torty nemusim hlavne kremove ale tato vyzera mnam, asi sa premozem a vyskusam :-)
babidka
vobec sa nemusim premahat aby som ju bez problemov urobila a potom /podla moznosti sama:-)/ aj zjedla ....robievam jednu podobnu do ktorej sa nedava muka , ale jedavam ju este taku polovychladnutu . Skutocne si neviem predstavit , ako moze vydrzat vydrzat cokoholik /ako ja / niekolko hodin , kym torta vychladne ! Nerealne........:-)))))))))))
cibik
vyzera to dobre vyskusam . moji chlapi maju meniny a cokoladku maju radi . tak idem na to . dik za receptik
delina
@babidka :-))) ja sa vzdy pri peceni prejem tej cokoladovej zmesy, ktora mi zostane v hrnci (nedavam si zalezat na vyskrabavani)
delina
@babidka musim sa priznat, ze vacsinou, ked ju jedavam, tak si ju vytiahnem skor z chladnicky, to maslo trosku zmakne, a je super...
bejaja
mňam, vypadá to super, určite to vyskúšam....
delina
@stacy77777
to veru aj je:-) piekla som ho teraz cez vikend, priniesla do prace a len sa tak zaprasilo po nom... :-)
baskag
Prosím prosím, môže mi niekto poradiť... chcela by som urobiť túto čoko tortičku- vyzerá božsky, no nerozumiem prvým dvom surovinám. Treba dať roztopiť 250g 70%čokolády + ešte 200g hociakej horkej čokolády? + takmer pol kila masla?? fuuha- to vyzerá dobrá kalorická bomba ale treba skúsiť všetko..len mi prosím poraďte s tou čokoládkou či tiež dokopy treba 450g čoko. :)) ďakujem
delina
@baskag ano, ide tam 450 g cokolady aj masla... je to kaloricka bomba, ale stoji za to :-)
katka78
Táto čokoládová záležitosť je neskutočná. Človeku vstávajú vlasy dupkom už len pri prečítaní surovín - takmer pol kila masla a pol kila čokolády! Ani pre zdravie, ani na líniu.. ale... ja som dnes kúskom tohoto šialenstva zhrešila. Chuť je famózna a torta nielen prudko čokoládová, ale aj prudko návyková. Pozitívna správa je, že viac ako jeden kúsok nezjete, tak je sýta (pochopiteľne, vzhľadom k zloženiu). Na druhej strane je to tak dobre, táto torta sa aj tak neje na množstvo, ale pre chuťový zážitok. Ďakujem @delina za recept!
1x radost
tiginko
uff, ešte že si dnes doložila vetičku @delina , veď by mi táto nádhera hádam unikla. Pre mňa majú takéto dobroty bez múky čím ďalej tým väčšie čaro. Ukladám a určite musím vyskúšať. Nakrájané na drobné kocôčky, vyberať po kúskoch ako vzácnu bonboniéru, ideálne na kontrolovaný prídel. Už len nájsť toho kontrolóra
sangre30
Caute nasla som tento receptik akurat idem.ju robit svagrovi k meninam on zboznuje cokoladove veci:-) chcem sa poradit myslite ze mozem na osviezenie dat hore maliny??mrazene zohrejem a polejem a cele to zaliat cokoladou ale tak urobenou na mako nie tvrdi ak mi rozumiete.dakujem za typy rady:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia