Varenie

čo to znamená?

jamirabelka - bez fotkyjamirabelka, 3. októbra 2013

Prosím,možno to bude mnohým smiešne,ale som tu nováčik a čítam už tri hodiny rôzne recepty. V jednom,na kysnuté cesto, bolo spomenuté, že po vykysnutí ho treba znova prehnietiť. Ale čo to znamená v tomto prípade? Akože vykysnuté cesto-napučané- mám čo?..ZNOVU premiesiť?..Ale to mi asi spadne...či ako?..Poradte mi prosím. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

používateľ nemá avatar
sea
sea
Áno, znovu premiesiť. trochu spľasne ale ho ešte nechaj trochu znova vykysnúť na plechu pred pečením
jamirabelka
Oo,ďakujem, sea,ale ak ho neprehnietim,tak sa stane čo?..ak ho len proste rozkrájam a vyrobím buchtičky a dám piecť? Teda skúsim upiecť :-)
smejkad
ked ho druhy raz nepremiesis, nebude take porezne a jemne,ostane take akoby tuhe
kora
ja keď robím kysnuté cesto,tak ho nechám prvýkrát vykysnúť po vymiesení,potom ho vyklopím,rozdelím si ho na bochníky,ktoré zasa vymiesim a keď sú vykysnuté,tak z nich robím orechovníky,makovníky,na čo máme chuť,na plechu ich nechám mierne podkysnúť a potom dám piecť,žiadne strachy po premiesení cesto samozrejme spadne ale treba ho nechať opäť nakysnúť a potom s ním pracovať,veľa šťastia
kuchticka
@jamirabelka je to vsetko velmi jednoduche - pracovat s kysnutym cestom. Ja peciem doma kazdy tyzden jenu velku veku-sisku chleba a male zemlicky. vsetko necham zarobit -vymiesit a vykysnut v pekarnicke, potom vyberiem (nenecham tam upiect) a vytvarujem co si zelam - zemlicky, veku-bochnik chleba atp. a necham take pripravene chvilku kysnut znova asi tak 10. minut, dam do predohriatej rury,a 425 st. F = rovna sa asi 220 C. Po 10.minutach stiahnem na 350F= asi 180C. Potom iba kontrolujes ako je pecivo hotove. Kazda rura pecie inak. ja mam elektricku a na farbe korky poznam, co je pecivo upecene. Chlieb trva asi 25-30 min. zemlicky menej. Vsetko peciem asi s pol kg, muky apouzivam rozne druhy muky.
Prajem ti uspech s tvojim pecivom a ak potrebujes nejaku radu, napis, rada poradim.
kuchticka
@jamirabelka - nevadi ak nemas pekarnicku. Zarobis-zamiesis cesto I rucne. Ja som tak piekla chleba dost dlho I ked pekarnicka "odpocivala" v skirni. Vzdy som zapriahla manzela aby cesto vymiesil, az neskor som vytiahla pekarnicku a teraz ju pouzivam kazdy tyzden. Good lack v peceni!!!
jamirabelka
kuchticka,si tu? prosím,prečítaj si môj nový príspevok s názvom " čo to znamená II." Asi som niečo popsula :-(