Rôzne

Co som pokazila na fondue syrovom????

vicianica - fotkavicianica, 5. decembra 2012

prosim vas, ak viete poradte co som pokazila na fondue syrovom,
dala som vsetko podla receptu a videa, teda dva druhy syra 45
percentne biele suche vino, trochu cesnaku, korenie ako chceli a na
ohni sa mi nechcelo spojit, len zostala taka nevzhladna hmota a
oddelene vino take zlte mledzivo, no katastrofa... za rady dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

mano
Robí sa to takto : zohrievať na nízkej intenzite, vhodnou vareškou sa MUSÍ veľmi pomaly miešať ale nie krúživým smerom. MUSÍ to byť OSMIČKA. Tak sa dosiahne rovnomerné rozpustenie syra.
viera1
Prečítaj si zloženie syra a ak tam nájdeš rastlinný tuk,tak z toho fondue neurobíš.
camembert
Jediná vec ktorú si pokazila bolo to že si tam nedala trochu (asi jednu čajovú ližičku) škrobu (kukuričného alebo zemiakového) zmiešaj ho z nastrúhaným syrom a garantujem ti že sa to všetko pekne spojí a získaš krásnu homogénnu hmotu.
niniatko
jj, chyba bude v tom zložení, ak je tam rastlinný tuk, tak z toho nikdy nič takéto nebude, pretože ten syr sa neroztopí a zostane z neho len niečo neidentifikovateľné a gumové
wegar
Musí tam byť aj škrob, potom sa to nezdrcne.
vicianica
kupila som syry najvyssej kvality a urcite bez rastlinneho tuku, som na 100% presvedcena, chedar a goudu odlezanu, syry su moja specialita a vyznam sa, asi som ten skrob nedala v tom to bude...
wegar
Wikipedia: Cheese fondue consists of a blend of cheeses, wine and seasoning. To prepare the caquelon it is first rubbed with a cut garlic clove. White wine, cheese, and often kirsch are added and stirred until melted. A small amount of cornstarch or other starch is added to prevent separation. The mixture is stirred continuously as it heats in the caquelon.
When it is ready, diners dip cubes of bread speared on a fondue fork into the mixture.
Starch je škrob.
 www.marmiton.org/recettes/recette_fondue-savoyarde_21964...
maizena...