Varenie

Čo s nepoužitým korpusom?

ekuricova - fotkaekuricova, 10. marca 2012

Veľmi pekne by som Vás chcela poprosiť o radu čo s nepoužitým korpusom. Mám v mrazničke množstvo odrezkov z koláčov a tortových piškótových korpusov, ktoré som dostala od kamarátky cukrárky. Myslela som, že ich rozmrvím a urobím z nich guľky. No neviem, čo by som do "omrviniek" mala dať, aby boli chutné. Alebo máte iný recept na využitie týchto odrezkov? Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

michsamant
Urob take pohare, ze na dno das korpus, na to nakrajane ovocie (jahody, pomarance...) a zalejes trochou pudingu...a mozes ozdobit trochou slahacky. Nieco podobne som raz jedla v restike a bolo to mnam.
kuchticka
Puncova torta, alebo iba puncove rezy tiez mozes spravit s odrezkov piskotoveho cesta
hubata
Odrezky môžu byť aj všelijakej chuti a farby pospájaj lekvárom (krémom), natlač do formy a po stuhnutí polej polevou alebo obtiahni tiež krémom a vkusne ozdob. Čo by som ja len dala za takú kamarátku, veď máš v nej ekonomický poklad. Môžte si založiť bartrový biznis: ona tebe odrezky - ty jej klobásky.

Inak sa divím, že nejakej cukrárke vôbec nejaké odrezky zvyšujú........

Dones na 7.00 hod na www.varecha.sk, kávu si každá z nás uvarí doma.
celeblith
receptov na gulky a vselijake ine mnamky z odrezkov tu je naozaj za tasku, tiez by som prijala taketo darceky, mne ziadne odrezky nezostavaju, ved treba aj ochutnat nez sa pustime do finalneho produktu :)
este mi napadlo, ze by si ich mohla napr. pouzit aj ako korpus namiesto piskot do tiramisu a tak :)
sovka62
No vidíš, koľko dobrých rád si dostala a ja pridám ešte jednu. Uvar vanilkový krém, odrezky daj na tanier a polej krémom (akože dukátové buchtičky). Ak by ti to nechceli jesť, daj vedieť, ja sa dostavím určite a zjem ochotne tri porcie.
henyinnsbruck
odrezky mozes naporcirovat do poharikov-teglikov , zaliat nejakym kremom plus ovocim , cim chces a sup do mrazaku :)