Kokosové guľky

Kokosové guľky
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, 33 ročná žena, Bánovce nad Bebravou, recept pridala: 24. januára 2011 15:22Ďalšie jej recepty

Jednoduché

Suroviny

10-15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Zmäknuté maslo, práškový a vanilínový cukor vymiešame v miske, pridáme kakao a za stáleho miešania do hmoty zapracujeme pomleté piškóty s rumom.

Z hmoty vytvarujeme malé guľky a obalíme ich v kokosovej múčke. Hotové guľky naukladáme do papierových košíčkov.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

20 komentárov k receptu
  • tonicka53, 24. januára 2011 o 16:46
    tie sú krááásne !


  • orchidea, 24. januára 2011 o 16:54
    Veľmi sú milé.


  • hviezdickaz, 24. januára 2011 o 18:34
    teraz slintam,dala by som si :)))


  • murgaska, 24. januára 2011 o 18:41
    To snad by som zvladla......na pecenie som lava......M


  • nikina1510, 25. januára 2011 o 10:22
    presne také som hľadala :) bez drahého salka a z detských piškót


  • majsi, 25. januára 2011 o 10:55
    sú výborné-robím ich už roky.ak mi zostanú mleté vlašské orechy,tak za hrnček,aj tie tam pridám.


  • cica2, 25. januára 2011 o 11:06
    jednoduché a krásne:)


  • abend, 25. januára 2011 o 11:09
    Recept veľmi zaujímavý, určite vyskúšam. Odporúčala by som autorkám receptov v rozpise surovín pre lepšiu orientáciu uvádzať nielen napr. 1balíček piškóty, ale aj hmotnosť.


  • veva353, 2. augusta 2011 o 13:51
    teraz som ich dokončila .-. sú fantastické ale myslím že som dala veľa rumu...... :D :)


  • 248, 8. decembra 2011 o 15:55
    Ja do receptu pridávam aj hrozienka . Guľky zväčša robievam vtedy , keď pečiem viac druhov zákuskov a mám z nich obrezky , ktoré takto využijem namiesto piškót .


  • megg21, 11. decembra 2011 o 22:17
    výborné, práve sme ich dorobili a hlavne jednoduché a rýchle :-D ja osobne nemám rada rum, ani len aromu, tak som dala kávu a sú fakt super :-D


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • sissi29, 12. decembra 2011 o 07:58
    @megg21 , som rada že chutia. ;-)


  • babusha, 13. decembra 2011 o 14:20
    a čo tak namiesto rumu alebo kavy pre deti malinový sirup?


  • sissi29, 15. decembra 2011 o 09:42
    @babusha , s malinovym sirupom som to este neskúšala, ale nemyslím si, že by to mal byť problém. ;-)


  • mka, 21. decembra 2011 o 23:00
    Chutia mi, teraz som ich dorobila na Vianoce : ))

    Len s mletím piškót som mala problém, ostali mi tam väčšie kúsky.
    Poradte, prsdím, ktorý stroj ich vie pomlieť najlepšie? Odkaz na webe, obrázok, názov bybol fajn. : ) Ja som ich mlela tyčovým mixérom - 2 nožíčky..
    Dala som ich 120g (to menšie balenie, nevedela som, ktoré..).

    Inak som rada, že som mala možnosť pripraviť takúto sladkú pomlásku, vyšlo mi 19 ks. Ďakujem. : ))


  • mka, 21. decembra 2011 o 23:04
    Chutia mi, teraz som ich dorobila. Na Vianoce. : ))

    Len s mletím piškót som mala problém, ostali mi tam väčšie kúsky.
    Poraďte, prosím, ktorý stroj ich vie pomlieť najlepšie? Odkaz na webe, obrázok alebo názov by bol fajn. : ) Ja som ich mlela tyčovým mixérom - 2 nožíčky..
    Dala som ich 120g (to menšie balenie, nevedela som gramáž..).

    Inak som rada, že som mala možnosť pripraviť takúto sladkú pomlásku, vyšlo mi 19 ks. Ďakujem. : ))


  • alena45, 22. decembra 2011 o 08:20
    pozri tento môj recept » varecha.pravda.sk/recepty/domaci-eros-pista-paprikova-pas...

    mám ho už asi 6 rokov, melie suché potraviny. Teraz ja Vianoce som s tým namlela lieskovce, mandle, čokoládu, orechy, piškóty, aj tortové oblátky - tiež všetko do guliek. Poseká aj mäso, ale to nerobievam, jedine varené.


  • lilo332, 30. decembra 2011 o 21:26
    Ďakujem za recept, sú skvelé :)
    Mne sa to cesto strašne lepilo na ruky a na lyžicku a celé to bolo také riedke, tak som to na 10 minút šupla do chladničky a nastrúhala som tam ešte jednu dlhú piškótu a bolo to v pohode :)
    Dnu som ešte dala oriešok a na koniec poliala horkou čokoládou na varenie :)


  • boruska, 30. novembra 2013 o 07:37
    My občas dávame aj zavarane čerešne


  • alen, 20. decembra 2013 o 14:00
    Robievam ich tak,ze obrezky z medovych platov a obrezky z platu na kokosove tycinky necham vyschnut a pomeliem ich mlyncekom na orechy. Tiez pridam zbytok mletych orechov. Dalsi postup je rovnaky.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist