Rôzne

Cibuľová omáčka

fialka49 - fotkafialka49, 31. decembra 2011

Milé varešky a varecháči, prosím vás, pomôžete mi? Hľadám recept
na cibuľovú omáčku, vraj je to záhorácká špecialita ku varenému
kuraciemu mäsu. Vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
@fialka49 , veď si daj hore do vyhľadávača, ja som to teraz pozerala, tam si iste nejakú vyberieš.
hubata
@fialka49 - čo som ja čítala recepty na cibuľovú omáčku tak boli bez kyslých uhoriek. Ale keď do nej nakrájaš nadrobno pokrájané kyslé uhorky, urobí to omáčke takú príjemnú kyslastú chuť a nemusíš už potom dať octu.
fialka49
Ďakujem za rady. Od pani kuchárky "ze Záhorá" bolo naznačené množstvo dusenej cibule okolo kila až kilo a pol (na omáčku asi pre tri osoby!!!) a postup a všetky prísady, aj keď ťahané kliešťami, sa akosi rozchádzajú. Nedostala som od nej celistvú radu, preto som sa obrátila na vás, lebo som cítila v jej prístupe nutnosť tajuplnosti. Budem skúšať. Ďakujem.
hubata
Ježišmárja, už ten recept sem píšem po tretí krát a kým ho dopíšem - zmizne a neuloží sa mi. Pošli @fialka49 e-mail, pošlem ti ho. Je to tak: omáčka sa robí z 1 až 1 1/2 kg cibule.
hubata
Hehe, a ja že mi blbne noťas po Silvestri a to @fialka49 ma tu maže. Za trest ma pozve na 2 dc klinčekového ......
hubata
@fialka49 : ja že mám po Silvestri pokazený notbuk a to ty??? Za trest sa nechám od teba pozvať na 2 deci hrebíčkového.........
Mimochodom aj toto sem už píšem po druhý krát: takže kto to zmazal pozve ma za trest na 2 deci oneho ......
fialka49
hubatienka moja, veľmi sa ospravedlňujem tebe, ale aj ostatným, išla som si to skopírovať, keďže mi to inak nejde uložiť do KK a zrazu bolo všetko fuč. Div som neplakala, ver mi. Veď koľkokrát som takto ukladala rady a recepty z diskusie a nikdy som nič nezrušila, neviem to pochopiť.
Naozaj by si mi dala iba taký malý dvojdecový klinčekový trest? Rada ním nahradím túto kultúrnu ujmu kuchárskeho umenia.
fialka49
A možno aj niekto iný robí s nami novoročný špás..... Hehe....
hubata
Musíš mi vysvetliť ako si to zmazala: ja som raz chcela niečo zmazať a nešlo mi to! Už bol pridaný ten recept na tú cibuľovú omáčku do receptov pod názvom "cibuľová omáčka zo Záhoria". Mrkni či by sa ti páčila@fialka45 a potom pôjdeme na tie 2 deci ......
fialka49
Veď keby som to vedela, aj doktor môžem byť. Zmizlo mi to rýchlosťou blesku a ostali mi iba oči na stopkách ako slimákovi záhradnému. Inak aj tento komentárik píšem už druhýkrát.
A na tie dve decká sa teším pod hradom grófa Pálffyho, môže byť? Samosebou, platím ja.