Varenie

Cibuľa na uskladnenie

natba - bez fotkynatba, 1. októbra 2013

Milí Varecháci a Varecháčky, nemáte nejakého odskúšaného pestovateľa cibule v Bratislave a okolí? Ideálne nejaký malý hospodár, biopestovateľ čo by vedel predať ca 30-40 kg cibule. Môj overený na Záhorí mal tohto roku mrchavú úrodu, tak hľadám alternatívu....Dakujem:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
na každej väčšej tržnici si určite vyberieš, prípadne sa dohodneš, nie od stánkarov-priekupníkov, ale od babky, ujka z okolia, kvalitu si posúdiš a množstvo dohodneš
trubica
predavača cibule vo veľkom nepoznám, kupujem teraz na jeseň na trhu, keď je lacná, ale o čo sa podelím, keď mám 5 kg, načistím, nastrúham na WS a suším na sušičke, časť z toho podrvím na easy mixeri a uskladním, tak sa to opakuje až do decembra, kedy je už cibuľa nevalnej kvality...a ja mám voňavé zásoby kvalitného produktu...kto skúsi, neoľutuje
natba
dakujem! pojdem skusit na trh a napad so susenim sa mi paci. WS mam, tak budem vyrabat:-)
gubics
Ja mladú cibuľku zvyknem nakrájať na kolieska včetne zelenej časti a v malých krabičkách z umelej hmoty ich dávam do mrazáku. Keď potom potrebujem v zime mladú cibuľku do nejakej nátierky tak to len rozmrazím a pridám kde takú cibuľku potrebujem. Tak zvyknem odkladať aj časť cibule, keď sa mi veľa urodí a pred prípravou pokrmu už to dám rovno do hrnca a mám to rýchlo a bezpracne. Väčšie množstvo uskladňujem na chate, a len toľko donesiem koľko sa mi zmestí do chladničky na bežnú spotrebu. Viem, že tí ktorí bývate v teplom činžiaku to by ste ťažko mohli realizovať, lebo tam sú pivnice teplé, aspoň v našom cez ne prechádza potrubie na kúrenie , i keď izolované, aj tak je tam dosť teplo. Ešte keď máte loggiu alebo balkón tak bedničku vystlať nejakým izolačným materialom a tam ho uložiť, prečká tam aj mrazy.