Varenie

Chrumkave kuracie

smajliqa - fotkasmajliqa, 28. mája 2013

stravujete sa v cinskych restauraciach? vela ludi ich odsudzuje ale ja sa stravujem iba tam,,, velmi mi to chuti.
preto by som sa rada spytala niekoho, kto sa v tychto jedlach vyzna, ako pripravuju chrumkave kuracie.v com je obalene to masko, ze to tak super chrumka???
chcem si to urobit aj doma, ale ako???

@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
V Seoul Plaza na Bajkalskej predávajú originál obaľovaciu zmes, také cestíčko, stačí zarobiť vo vode.
evanaaa
Jeden známy sa často stravoval v čínskych reštauráciách ( jeho žena nevarila, azda len minimálne) a zistili mu chorobu - dnu -, ako syndróm čínskej reštaurácie, tak mu bolo povedané, na vine bol najmä glutaman hojne používaný v jedlách.
slavka11
no ja co mam znalosti pouzivaju na cesticko solamyl ale zvysok postupu neviem. Nevravim raz za rok sa tam da skocit ale je to strasne nasiaknute tukom a este aj prepalovanym. Takze kazdy den by som si to nikdy nedopriala asi by mi uz davno doslo zle, lebo mne osobne tie ich jedla az tak velmi nechutia
manya
Kuracie prsia nakrájané na rezance dám do širšej uzatvárateľnej nádoby,nasypem solamyl a poobaľujem kúsky mäsa, na to nalejem rozšľahané vajce, sójovú omáčku, dobre premiešam a uzatvorené dám odležať do chladničky ( 1 prsia - 1 vajce), minimálne cez noc. Opekám na horúcom oleji, dochucujem až po opečení (soľ, koreniny)
spetkasoli
jéééj milá @manya , ja ti ďakujem za tento skvelý nápad a dobrý recept. Len tak som sa tu teraz pri káve hrabala a narazila na tvoj recept. Mám na stole kuracie prsia a toto mi prišlo práve vhod:) Idem hneď naložiť podľa teba a zajtra bude dobrý obedík. Díky, díky moc a prajem pekný deň.
elixir
Aj mne sa to páči... tiež niekedy spravím podľa @manya ... neviem, či je čínske jedlo tak ozaj pripravované, ale znie to veeeľmi chutne. :)
smajliqa
@manya
dakujem krasne za tento recept.. a aj ostatnym ktorí mi poradili...
to ze do jedla davaju solamyl viem,,,
ale s tym, ze maju mastne jedla je to prehnane... a nemozem suhlasit...
nehovorim o azijskych bistrach a ani o fastfoodoch ale o kvalitnej cinskej restauracii...
maju neskutocnu ryzu,,, pripravovanu hadam uplne bez oleja.. mnam.. a to masko, je uzasne,,,,
manya
vyskúšajte dievčatá, takto pripravovať som videla viac než 20 rokov v TV, nejaká anglická stanica, čínskeho kuchára, robil to vo woku, samozrejme k tomu robil aj zeleninu, moja dcéra toto robí často, niekedy nakoniec pridá aj trošku medu, alebo robí omáčku (čatní) z marhuľového lekváru.