Foto: egreska
porcie
Suroviny
MASO: | |
2 ks |
|
1 |
|
1 šalka |
|
1 1/2 PL |
|
OMAČKA Manchurian: | |
1 |
|
1/2 šalky |
|
1/4 šalky |
|
1/2 |
|
3 PL |
|
1/2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravime omačku: na troche oleja si orestujeme nakrajanu cibulu asi tak minutku-dve.Pridame cesnak a zazvor,restujeme asi 30 sek.Zalejeme vyvarom,pridame kečup,pretlak,sojovu omačku a cukor.Dobre premiešame .Škrob rozmiešame vo vode a pridame do omačky.Premiešame a nechame chvilu prevriet.Ak je to moc huste ,ešte to rozriedte trochou vody.Odstavime,omačka je hotova.
- 2
Pripravime si koreniacu zmes z korenia,praškoveho cesnaku,praškovej cibule,trošku chilli,tymianu a bazalky.Ak niektore koreniny nemate ,nahradte tym čo mate,tu niet čo pokazit.Tuto zmes korení zmiešame s mukou.Masko si nakrajame na male kocočky (čim menšie tym chrumkavejšie).Dame do misky,posolíme a vmiešame 1 vajičko.Rozpalime si olej .(Odporučam vypražat v menšom hrnci vo vačšom množstve oleja,musí to byt ponorene).
- 3
Da sa aj vo fritaku ale zbytočne si znečistíte cely olej.Masko postupne vyberame z vajička(prebytočné odkvapkame) a obalíme v muke s korením.Vypražame do zlatohneda.Hotovu omačku dame prehriat a vložime do nej všetko masko.Premiešame aby sa masko obalilo.Podavame s bielou ryžou a so šalatom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu