Tori no Karaage

2010 - bez fotky2010, 18. augusta 2011
Tori no Karaage
Foto: 2010

Alebo JFC ...No, nie je to preklep KFC ( Kentucky Fried Chicken). Je to stary Japonsky recept " Karaage" ktory vtipkari v Amerike Zobraziť celý popisAlebo JFC ...No, nie je to preklep KFC ( Kentucky Fried Chicken). Je to stary Japonsky recept " Karaage" ktory vtipkari v Amerike premenovali na JFC. Vyborne vyprazane kuracie kusky marinovane v sake , sojovej omacke a zazvore.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 hrncek
marinada:
2 lyzice
3 cm  cerstvy nastruhany
1 lyzica alebo mirin
2 struciky
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Do misky si spravime marinadu z mensieho kusku cerstveho zazvoru cca. 3 cm, ktory najprv oskrabene a potom nastruhame na drobno to iste spravime aj s cesnakom.Pridame par lyzic sojovej omacky najlepsie Japonskej Kikoman ,ked nemame tak dame lahku sojovu omacku nakoniec pridame lyzicu sake , Japonskeho ryzoveho vina a ked nemame dame Mirin ich sladky ocot a ked nemame ani ten dame trosku cukru.

  2. 2

    Kuracie maso najlepsie zo stehna bez koze nakrajame na kusky 3-4 cm. Dame do misky s marinadou a obalime zo vsetkych stran nechame marinovat cca 30 minut.

  3. 3

    Namarinove kusky posypeme a obalime najlepsie Japonskou zemiakovou skrobovou mukou ( Katakuriko ) ked nemame nahradime kukuricnym skrobom.Ked mame vela marinady tak odlejeme. Takze ziaden trojobal , ziadne vajicko ani struhanka , len stedro obalit namarinane kusky v skrobovej mucke.

  4. 4

    Rozohrejeme si olej bud na panvici alebo vo friteze na cca 180 C a vyprazame do zlatista a dame vysusit na papierovu utierku. Tradicne sa serviruje s ryzou a este sa ochuti napriklad omackou Tomkatsu a este je dobre dat ich vybornu majonezu Kewpie. My sme si este pridali daco zdravsie taku modernu verziu salatu z hraskovych luskov ,spenatovych listkov,jullien mrkvy, cherry paradajek , jarnej cibulky s nalevom z mirinu a Japonskej sojovej omacky a limetky.

    Tori no Karaage - obrázok 4

Diskusia k receptu

sjuz
jóój, takto pred obedom...! ako mi tečú slinky:)
tatranka
Už len tá marináda na mäsko má ohromnú výpovednú hodnotu o tom aká je.To namarinádované mäsko si viem veľmi dobre predstaviť.A tá príma obloha,nemá chybu.Chválim a ukladám do kk.
lucylee
Vsetko mame a urcite vyskusame :)Si moj zdroj na rozne marinady na salaty.
babav
V poslednej dobe sa snazim nevysmazat maso v horucom oleji ,
ale tvoju kuracinku urcite vyskusam.Ten salatik sa mi k nej velmi
pozdava...krasny farebny, plny vitaminov ;-)
tinca
@2010 júúúj to je rýchla dobrota,ukladám a najbližšie urobím, myslím že by mohli byť aj kuracie prsia. No a kráásne foto:))
michsamant
Teraz neviem, ci som sa ta to uz nepytala, ale mozem nejako nahradit sake/mirin?
2010
mirin je take sladsie sake , jedine viem ze ocot nie je nahrada myslim ze sherry ( alkohol daj rychlo vyvarit) mozno by sa dalo aj to cinske vino na varenie Shaoxing ?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia