Zdravá výživa

Burgul a Tahiny

michael - fotkamichael, 8. februára 2013

Ma niekto skusenosti s burgulom a sezamovou pastou Tahiny?
neviem ci to spravne pisem .. dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Bulgur je vyborna priloha , robi sa podobne ako kuskus . Je to vlastne upravena semolinova psenica , chuti mierne orieskovo . Jedavame ho castejsie ako kuskus . Pouzivam ho aj do roznych salatov .Skus si urobit Tabbouleh , receptov je aj na Vareche niekolko.
Tahini je sezamova pasta , mimoriadne chutna :-)No a moje najoblubenejsie jedlo s tahini  varecha.pravda.sk/recepty/sanghajske-studene-rezance-so-s...

michael
Dakujem. Dneska budem varit s mojim Irackym kamaratom ich jedla a hlavnou sucastou surovin bude burgur a tahiny :)) tak som zvedavy co vymyslime.. rozmyslal som, ze burgur urobim ako ryzu s pridanim susenych paradajok a opecenych paprik a k tomu grilovane kura v sezamovej kruste s limetovou omackou. Zaujima ma ta kombinacia.. uvidim co s toho vyjde :))
nazarboncuk
@michael ak chces mrkni do mojich receptov, snad si nieco vyberiete chalani :) nech sa varenie podarí! odporúčam Kisir!!! je to perfektne party jedlo---
michael
urcite kuknem .. drzte mi palce.. dufam ze sa nezahanbim pred nim..:DD
sjuz
...a nie tahiny ale tahini :)
michael
dobree...:D nehambim sa za svoje chybicky krasy som len clovek..:D
hubata
Irackí priatelia nemajú záujem o nejaké slovenské jedlo?
michael
Iracky priatelia mali moznost konzumovat jedlo v nasich skolskych jedalnach ( kazdy vie ze je to hnus..) a preto som im musel niekolko krat demonstrovat nase skvostne domace a chutne jedla.. :) a vyjadrili sa ze je to moc dobre :)) tak bud mame dobre suroviny a ja viem varit .. alebo oni maju ine suroviny a nevedia varit..:D
kuchticka
@Michael ,pred casom som dala na Varechu recept s bulgurom. Je to velmi vyzivny, jednoduchy pokrm pre veganov, alebo kohokolvek kto nechce jest vela maso. Klikni na moj nick, potom moje recepty a tam ho najdes. Prajem ti uspech.
afataga
@nahodou u nas v skolskej jedalni robili super sisky aj buchty, fazulovu polievku na kyslo a este zopar veci co boli fakt dobre, ale inak to bol hnus to mas pravdu
slavka2012
Oba nazvy, burghul aj bulgur su spravne. Pouziva sa v juznej Europe, na Blizkom i Strednom vychode, v Stredomori. V Libanone z neho robia napriklad taboulleh, taky studeny salat, do ktoreho ide okrem bulghuru aj vela pokrajanej zelenej orientalnej maty, pokrajane paradajky, vela citronovej stavy, je to velmi osviezujuce jedlo najma v lete. V libanonskych restauraciach ho dostat v ramci mezze ako jeden z chodov.
michael
Vsetkym vam velmi pekne dakujem za poucne a informativne komenty.
zuzik01
Tahini mi nechuti, ale bulgur je fajn ako priloha alebo aj ako hlavne jedlo... hlavne je to tiez zdrave... tu na Cypre sa robieva aj s troskou cestovin, ktore vyzeraju ako rezance - vsetko sa prazi na cibulke a k tomu sa pridavaju paradajky, ale nie vela.. potom to ma taku peknu cervenkastu farbu a paradajkovy "nadych"... podava sa to vacsinou s bielym jogurtom ;-)
vlasatka
Kde sa dá kúpiť bulgur? Poznám kuskus, tiež ho robievam, ale bulgur nepoznám. Rada by som vyskúšala.
budim
z bulguru robím výborný šalát, ten bulgur sa nevarí, len sa zmieša veľa citrónovej šťavy, trošku čerstvo rozdrveného korenia, olivový olej a všetko zelené a čerstvá zelenina, čo človek má rád a trošku soli, nechá sa v chladničke odležať minimálne 1-2 hodiny a bulgur sa nasaje šťavami a chutí veľmi preveľmi

tabulé - (inak couscous cestovinu nevaríme, ak tak sa dáva do špeciálnej nádoby na mäso - para ho uvarí a dodá chuť) couscous cestovina sa zaleje vriacou vodou, prikryje a nechá oddýchnuť, ja ju prifarbujem paradajkovým pretlakom so zeleninovým bujónom a všetko sa to zmieša so zeleninou podľa chuti alebo len ako príloha - vtedy sa to zaleje vývarom a nechá sa odležať a je to hotové