Foto: 2010
Moj stary kamarat George zo Syrie piekol este za studentskych cias podobnu verziu . Televizny turisticky program ma inspiroval a tak som oprasil Zobraziť celý popisMoj stary kamarat George zo Syrie piekol este za studentskych cias podobnu verziu . Televizny turisticky program ma inspiroval a tak som oprasil tento tradicny recept.Jedina zmena je hovadzie mlete, nemohol som zohnat jahnacinu a baraninu nemusim.Klasicky sa Kibbeh robi tak ze kazda fasirka je individualne plnena , tato verzia je na pekaci v celku.Co je zaujmave ten isty recept je popularny aj v celej juznej amerike. http://en.wikipedia.org/wiki/Kibbeh
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Toto je zaujmavy recept kde fasirka je plnena druhou fasirkou. Takze mlete maso ( tradicne az dva krat )rozdelime na 2/3 tu pouzijeme ako vrchnu vrstvu a 1/3 ako napln.
-
2
Vrchna vrstva :poriadne zmiesame mlete maso a burghur napucany a pripraveny podla navodu ( bez tekutiny ) , sol , korenie a arabsku korenistu zmes baharat ( 7 koreni). A dame na vymastenu zapekaciu misku ak tenku vrstvu.
-
3
Napl zvysna 1/3 : Na panvicu na troche oleja dame oprazit pri stalom miesani mlete maso ochutene sol korenie a bagarat . Na druhom menson pekac dame rozohriat maslo a pridame piniove oriesky orestovat ked su skoro hotove pridame na drobno nakrajanu cibulu a tiez ju nechame zosklovatit. Nakoniec vsetko zmiesame poriadne spolu a mame plnku.
-
4
Ako urobit tenku vrstvu na vrch na to je trik ze sa narobia mensie gulky a z tych sa v rukach vyrobia placky ( mokrymi rukami )ktore sa poukladaju vedla seba popritlacaju do hromady. Nozom rozdelime porcie prizdobime a sup do rozohriatej rury. ( Tradicne sa este trochu poleje olivovym olejom) Na cca 25 minut do zlatista. Klasicky sa serviruje s precedenym jogurtom aj citronom ale my mame este zasobu "gigantickych" oliv tak sme pridali aj tie.
Sýrske Bahar
2 tsp allspice 2 lyžičky nového korenia
1 tbsp cinnamon 1 lyžica škorice
1 1/2 tsp nutmeg 1 1 / 2 lyžičky muškátového orieška
1 1/2 tsp cloves 1 1 / 2 lyžičky klinčekov
www.theepicentre.com/Spices/baharat.html...