Kibbeh alebo fašírka plnená fašírkou

2010 - bez fotky2010, 27. októbra 2010
Kibbeh alebo fašírka plnená fašírkou
Foto: 2010

Moj stary kamarat George zo Syrie piekol este za studentskych cias podobnu verziu . Televizny turisticky program ma inspiroval a tak som oprasil Zobraziť celý popisMoj stary kamarat George zo Syrie piekol este za studentskych cias podobnu verziu . Televizny turisticky program ma inspiroval a tak som oprasil tento tradicny recept.Jedina zmena je hovadzie mlete, nemohol som zohnat jahnacinu a baraninu nemusim.Klasicky sa Kibbeh robi tak ze kazda fasirka je individualne plnena , tato verzia je na pekaci v celku.Co je zaujmave ten isty recept je popularny aj v celej juznej amerike. http://en.wikipedia.org/wiki/Kibbeh

4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

750 g mlete
3 stredna
150 g
1 lyzicka
1lyzicka
1 lyzicka
4 lyzicky
1 lyzica
2 lyzice




Postup

  1. 1

    Toto je zaujmavy recept kde fasirka je plnena druhou fasirkou. Takze mlete maso ( tradicne az dva krat )rozdelime na 2/3 tu pouzijeme ako vrchnu vrstvu a 1/3 ako napln.

    Kibbeh alebo fašírka plnená fašírkou - obrázok 1
  2. 2

    Vrchna vrstva :poriadne zmiesame mlete maso a burghur napucany a pripraveny podla navodu ( bez tekutiny ) , sol , korenie a arabsku korenistu zmes baharat ( 7 koreni). A dame na vymastenu zapekaciu misku ak tenku vrstvu.

    Kibbeh alebo fašírka plnená fašírkou - obrázok 2
  3. 3

    Napl zvysna 1/3 : Na panvicu na troche oleja dame oprazit pri stalom miesani mlete maso ochutene sol korenie a bagarat . Na druhom menson pekac dame rozohriat maslo a pridame piniove oriesky orestovat ked su skoro hotove pridame na drobno nakrajanu cibulu a tiez ju nechame zosklovatit. Nakoniec vsetko zmiesame poriadne spolu a mame plnku.

    Kibbeh alebo fašírka plnená fašírkou - obrázok 3
  4. 4

    Ako urobit tenku vrstvu na vrch na to je trik ze sa narobia mensie gulky a z tych sa v rukach vyrobia placky ( mokrymi rukami )ktore sa poukladaju vedla seba popritlacaju do hromady. Nozom rozdelime porcie prizdobime a sup do rozohriatej rury. ( Tradicne sa este trochu poleje olivovym olejom) Na cca 25 minut do zlatista. Klasicky sa serviruje s precedenym jogurtom aj citronom ale my mame este zasobu "gigantickych" oliv tak sme pridali aj tie.

Diskusia k receptu

marianne69
...tu sa vyvara ako na beziacom pase....:-))) vyzera to samozrejme vyborne,ta bahrat arabska zmes sa da niecim nahradit?
jody
ten bahrat sa da jednoducho namiesat, niekde v mojich diskusiach som sa na to pytala a dobri ludkovia poradili... :-)
2010
marianne69 tu je link, skusil som to prekopirovat ale nechce to ist je ich vela baharatov ale ten syrsky je uplne jednoduchy:
Sýrske Bahar
2 tsp allspice 2 lyžičky nového korenia
1 tbsp cinnamon 1 lyžica škorice
1 1/2 tsp nutmeg 1 1 / 2 lyžičky muškátového orieška
1 1/2 tsp cloves 1 1 / 2 lyžičky klinčekov
evanaaa
Pozrela som sa, v rznych krajinách iný variant, niekde sú len dve koreniny, inde je ich viac. Mimochodom, nie je to aromatické moc, keď je tam tých korenín toľko? Ináč, recept je dosť zaujímavý, dá sa kombinovať mleté hovädzie s bravčovým alebo aj ( možno) s hydinovým mäsom. A väčšina toho korenie je aj tu dostupná.
lucylee
páči sa mi kombinácia mäsa, bulguru a píniových orieškov
slavka2012
Velmi pekna menej kaloricka inovacia :-).. Mas pravdu, ja kibbeh, alebo kibe poznam z Argentiny a Brazilie, kde ho zvyknu s oblubou podavat na roznych party. Do tychto koncin ho priniesli imigranti z Blizkeho vychodu, najcastejsie Libanonu a Syrie (maroniti), a rychlo tam zdomacnelo. Mna priam fascinuju tie ich orientalne zmesi koreni, vsetky chutia vynikajuco , hoci casto recept na ich zlozenie (pomery jednotlivych zloziek) je v kazdej rodine odlisny a dedi sa z generacie na generaciu.
2010
@slavka2012 , dnes som robil tradicny vyprazany kibbeh so salatom fattoush ( so sumakom a melasou s granatovych jablk).:-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia