Šanghajské studené rezance so sezamovou pastou, kuracím mäsom a uhorkami
Foto: hkbarbie
Jeden z mojich najoblubenejsich studenych cinskych jedal. Vhodny ako predjedlo alebo hlavne jedlo pocas letnych horucav. Vynikajucu chut sezamovej pasty a lahkych ryzovych rezancov Zobraziť celý popisJeden z mojich najoblubenejsich studenych cinskych jedal. Vhodny ako predjedlo alebo hlavne jedlo pocas letnych horucav. Vynikajucu chut sezamovej pasty a lahkych ryzovych rezancov doplnaju chrumkave uhorky. Trosku pikantne vdaka cilli oleju, ale ten sa da kludne vynechat pre menej zdatnych gurmanov cinskych jedal.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si dame varit vodu a ked zacne vriet, osolime a uvarime v nej kuracie prsia asi na 10 minut. Do misky si dame ploche ryzove rezance, zalejeme vriacou vodou a nechame postat asi 10 minut alebo pokial nezmaknu. Potom ich viackrat prelejeme studenou vodou a odlozime nabok. Ak nemame ryzove rezance, mozeme pouzit ploche vajecne rezance, ktore uvarime podla navodu a tiez zlejeme viackrat studenou vodou.
- 2
Uhorku ocistime, rozkrojime, vyberieme lyzicou semienka a pokrajame na ploche rezance.
- 3
Uvarene kuracie maso si pokrajame na rezance. Vodu z kurata si este nechame na zriedenie omacky.
- 4
Urobime si sezamovu omacku. V miske dobre vymiesame sezamovy olej a sezamovu pastu (pastu mozeme nahradit slanym arasidovym maslom), pridame cukor, sojovu omacku, zazvor, ryzovy ocot, cilli olej (alebo tabasco) a trosku mleteho cierneho korenia. Do omacky pridame 2-3 PL horucej vody, ktora nam ostala z varenia kuracieho masa. Ak treba, pridame este horucu vodu. Omacka by mala mat konzistenciu vymiesanej kyslej smotany. Nic sa nestane ak bude aj redsia. Chut to nezmeni, len s velmi hustou omackou sa nam budu zle miesat rezance.
- 5
Do omacky pridame rezance a vsetko spolu premiesame dvoma vidlickami. Nakoniec pridame uhorky a kuracie maso a znova premiesame. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sezamovú pastu Tahini dostať kúpiť v predajni biopotravín bratislavskej tržnici na Trnavskom mýte. Bola som tam, ale som ju nekúpila, lebo som nevedela ako ju mám použiť. Teraz už viem, vďaka za recept.
Recept je super, určite niekedy vyskúšam :D
Tešim sa na dalšie receptik. dik