Toto jedlo naozaj zbožňujem, ale už som jedla toľko rôznych typov (a niektoré boli fakt
zlé), že som si ešte sama na bryndzáky netrúfla..
Moja mama občas robí, ale tiež to nie je ktoviečo :-(
Mám rada také "liptovské" - že tá bryndza je takmer tekutá, jemnej chuti (moja polovička
neznáša silnú bryndzovú chuť) - ako na to?
A ešte - halušky zemiakové alebo múkové?
ďakujem ;)
a jedine zemiakove, múkové su k perkeltu u nás
Na vylepšenie bryndze sa môže pridať aj syrokrém.
Ale keď niekde skladujú syr (ovčí+kravský ) ktovie ako dlho a potom z neho miešajú tvz. bryndzu, tak je štipľavá a chuť bryndze len pripomína. Už ani tá májová, čo má byť najlepšia nie je ono.
V našich častiach Slovenska a v starých slovenských kuchárskych knihách, keď sa povie strapačky, tak každý vie, že sú to zemiakové halušky s kyslou kapustou a kôpkou opraženej slaniky. Halušky (zemiakové) s "nevylepšenou" bryndzou sú bryndzové halušky alebo jednoducho halušky.
Prečo sa niektoré "kuchárky" chválite, že robíte z tradičného slovenského jedla rôzny "maglajz"?? Tak veru, ta
mája cca 2,5 kg ,chutnej bryndze,dám do téglikov a šup do
mrazáku,robím to roky,,,dobru chuť.