Prosila by som o radu, alebo ako to naozaj je. Viem, že ak je niečo nahnité, je to prerastené do celého plodu. Len s brontovými rajčiakmi neviem ako to je, či je to vhodné vykrojiť a použiť zbytok alebo tiež radšej kôli zdraviu vyhodiť už napadnutý plod. Ďakujem
@zareaguj
Ja som vykrojila až po zdravú časť ale už som ich nezavárala aby sa mi nekazila šťava alebo lečo. Uvarila som ich napr. ako omáčku k plnenej paprike alebo polievku s tvarohom, alebo lečo, pod mäso som to dala - proste ešte aby sa prevarili.
Brontavosť spôsobujú vlastne studené noci v auguste. Určite o chvíľu už aj uhorky dostanú z tohto počasia choroby. Noci sú studené, cez deň buď prší alebo je zamračené, takže slniečka je málo. A máme po lete 2011.
Ale toto som nepochopila aj tak, hoci rajčiny pestujem roky. Idem kuknúť na google.
, to radšej vyhodim a spalim všetko. Tento vlhky rok je vela molíc ,nie len v skleníkoch ,ja mam na brokolici aj ružičkovom keli, bojovala som proti tomu ,neuspešne ,urodu konzumuje hydina
Keďže to nie je pleseň, ani iná huba, fľaky môžeš vykrojiť a plody konzumovať.
www.zahrada.cz/forum/obrazek.php?id_zaznamu=31670&...
www.zahrada.cz/forum/obrazek.php?id_zaznamu=31670&...