Rôzne

Boty Hanak

neposed - bez fotkyneposed, 19. júna 2015

Mili Varechaci, chcem Vas poprosit o radu, ci skor skúsenosť. Mám problém s priečne spadnutou klenbou, začínajú sa hlásiť kladivkove prsty aj palec mení spoje postavenie. Momentálne už viac rokov nosím ortopedické vložky so srdiečkom, no nápravu nevidím a operácie vyboceneho palca so sekanim kostičiek sa neskutočne bojím. Hľadala som skúsenosti na internete, našla som vložky Medicovi a Boty Hanak, aj s diskusiami a nebolo ich malo! Nemáte, prosím Vás, s nimi skúsenosti? Viem, že táto komunita ma skúsenosti naozaj snáď so všetkým a zaiste s týmto problémom nie som jediná. Ak viete, prosím Vás, podeľte sa, ja viem, že nakoniec sa rozhodnúť musím sama, ale Vašim vyjadreniam najskôr verím. Veľmi pekne ďakujem za každý názor a čas.

@zareaguj


Diskusia k téme

klukodvody
Celý život jsem strávil na nohách já i manželka .Už tenkrát byly ty boty dost drahé .Ale našli jsme ševce ,který se zabýval šitím ortopedické obuvi na míru .Zkuste někde na internetu najít ve vaší oblasti někoho takového .Určitě bude .Opravdu ta investice stojí za to .Vezme přesně míru a navíc jdete i na zkoušku a ta bota musí perfektně sedět .
bubaya
Ja som prišla k Hanáčkam asi pred 6 rokmi, nejako som sa nechala nahovoriť na stielky......odvtedy mám niekoľko šľapiek, stielky v každej topánke.....a môžem len chváliť, chváliť a chváliť. Hanák má úplne inú mechaniku pôsobenia na nohu, ako ostatné ortopedické topánky. Hanákove stielky simulujú chôdzu na boso a teda prirodzené držanie nohy. Tým sa dostane do správneho postavenia panva, chrbtica, takže sekundárne sa zlepší nielen koleno, alebo klenba, ale celé držanie tela, vyriešia sa teda aj mnohé problémy s chrbticou, zavinené nesprávnym držaním tela. Mna po ich nosení prestali bolieť bedrové kĺby aj kolená. Kamarátke sa lepšia haluxy. Na začiatku môžeš mať pri nosení stielok divné pocity, kým si telo zvykne, ale to sú dva-tri dni. Mňa boleli hrozne svaly vpredu na holeni. Ak začneš s Hanáčkami, odporúčam nosiť ich stále, nemá zmysel pochodiť v nich 2 hodiny, to je potom škoda námahy a peňazí.
Vedľajšie účinky: Budeš chodiť rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. narastieš o niekoľko cm- lebo sa vystrieš. Zväčší sa ti poprsie - lebo sa vystrieš a dáš k sebe lopatky.
Jednoznačne Hanákove.
bubaya
Medicovi fungujú tak, že vo vložke je tekutina, takže noha na vložke je nestabilná, čo núti nohu, aj celé telo neustále pracovať, hýbať svalmi, v podstate je to také denné cvičenie na balančnej podložke, alebo ako tie topánky s okrúhlou podrážkou - napr. MBT.
evanaaa
Nevyznám sa v tom, neviem, čo sú to boty Hanak, ale aj mňa by to zaujímalo, ak je to tak, ako píše @bubaya , že to pomáha, mňa dosť bolia najmä pri chodení kĺby ale aj kolená, niekedy musím po pár krokoch zastať, ak by mi niečo podobné malo pomôcť, tak ma to zaujíma, aj:1) či treba kúpiť celé topánky tej značky, 2), alebo stačia len stielky a za 3), kde sa to dá kúpiť, zohnať, aj v zdravotníckych potrebách? Ďakujem za odpoveď!
bubaya
@evanaaa Hanák je pán z Moravy, ktorý tieto stielky vymyslel a má na ne aj patentl. Tu je všetko popísané, odporúčam prečítať.  www.botyhanak.cz/nabidka/biomechanicke-aktivni-stelky/...

Ak chceš vedieť viac, je plno článkov a rozhovorov, treba len na google pohľadať.
1. Ja odporúčam kúpiť najprv len 1 - 2 stielky. Hodia sa do väčšiny normálnych topánok, nie do vysokých opätkov. Treba vyhodiť stielku z topánok, ktoré budeš najviac nosiť a dať tam novú. Chodiť a nosiť čo najviac, najlepšie celý deň, aj miesto domácej obuvi. Ak sa ti budú dobre nosiť, dajú sa objednať aj hotové topánky, šľapky, prezuvky, pracovná obuv... aj na opätku. Stielka sa nedá dať do sandálov, len do uzavretejších topánok.
2. Pre začiatok stačia stielky, topánky sú relatívne dahé, robia v Partizánskom - adresa je v kontaktoch.
3. Kontakt je na ich stránke - poznám len p. Muchová z Dubnice, šikovná, vie aj dobre poradiť, pošle na dobierku.
Je tam aj poradňa a ohlasy, takže si pozri, podľa tvojho problému, či ten problém vyrieši práve stielka, hoci nepoznám nikoho, komu by nepriniesli úľavu.
Mne sa každý cent do hanáčiek milionkrát vrátil, nebolia ma koxy, kolená, mala som úraz, náročnú operáciu, ale nohy držia.
bubaya
Tá stielka je tenká, netreba kvôli nej kupovať topánky o číslo väčšie, a ak je topánka normálne voľná, nebude ju ani cítiť. Odporúčam obkresliť a odmerať nohu, alebo v obchode s obuvou si odmerať. Lepšia je stielka s koženým povrchom, nie korkovým. Ja chodím rada na boso a ten korok mi je trochu drsnejší na nožičku. Kožená je podľa mňa jemnejšia.
neposed
Ďakujem Vám všetkým za ohlasy.
@klukodvody , vďaka za radu, nechcem to riešiť šitím topánok na mieru, práve hľadám spôsob pomocí a nápravy pre chodidla. Preto som pátrala po pomôckach.
@bubaya vďaka za skvele rady niekoľkonásobne, som v štádiu rozhodovania co z toho kúpiť. Aj ja Mam za sebou komunikáciu s p. Muchovou a čoskoro sa jej ozvem. Prečítala som si aj všetky diskusie, viem aj o patentoch a na stránke www.botyhanaksk.webnode.cz sú zaujímavé informácie o chodidle a mnohé iné súvisiace s topankami a stielkami. Co sa týka stielok, Tvoja informácia je cenná a vraj ešte robia konopné. Ako vidím, máš osobnú niekoľkoročnu skúsenosť a ta je pre mna cenná. V diskusii na Hanakovej stránke to bolo zaujímavé, ale nakoniec sa to zvrhlo, tak ako to býva občas aj na Vareche.
@evanaaa myslím, že @bubaya nám napísala naozaj všetko, ale zavítať sa oplatí. Prajem Vám krásne a pohodové dni plne "zdravých a bezproblémových nožičiek".
bubaya
Veru, ja mám nožičky priam kráľovské, a to povedala moja pedikérka. Ak ešte niekto niečo chce vedieť, tak kľudne to hoďte do TS. Môžem ešte doporučiť kozmetiku na nohy a prostriedky pri bradaviciach, plesniach na nechtoch a na koži. Odskúšané na vlastnej koži, nie som dealerka.
ubka
@babaya aké sú to priam kráľovské nozicky? ...na ktorých si odskúšala všetky prostriedky čo chceš odporučiť?
Vsak pridaj sem, nech Tvoja rada posluzi viacerým, nebudeme Ťa predsa obťažovať TS hromadne:-)
ubka
@neposed mžm osobné skúsenosti s vložkami Hanák, 2 roky poctivo nosím, nemám také výsledky,ako popisuje @babaya , podotýkam,nič voči nej nemám, ale okrem toho,že ma prestala bolieť ploska pod prstami som sa nezbavila ani bolesti kĺbov,hlavy a pod., nosím topánky od fa VHdizajn Partizánske s vložkami Hanák,ale aj pôvodne .Topánky sú široké,pohodlné,primerane drahé, ale žiadne šmrncovne:-(
Dokonca mi na požiadanie všili plastickú vložku v mieste haluxov,aby topánka nestačila.
I napriek tomu,som navštívila Podologiu,kde mi teraz vyrobili špeciálne vložky,nosím ich krátko v teniskach, neviem zhodnotiť ,ale je to vyrobené v súlade s mojou vadou,nie vsjo rovno.:-)
Určite zvaz svoje rozhodnutie,operácia je naozaj vážny zásah, mne sa nevydarila tak 2 noha hľadá alternatívne riešenie:-)
ubka
* mám skúsenosti
* topánka nestačila
Ospravedlňujem sa chybičky :-)
ubka
...to snáď nie je možné?:-)
Topánka netlacila na halux
neposed
Ďakujem za radu, či informáciu @ubka , pozriem sa aj na tie. Ked som tuto diskusiu otvárala, neverila som, že sa mi niekto ozve, no predpokladala som, že ak áno, "varechacska" diskusia ju určite neminie. Prajem krásny deň.
neposed
@evanaaa pozrela som rôzne diskusie, niektorí ľudia kupujú otvorené topánky Hanak plus štandard stielky na výmenu do uzatvorenych topánok VH dizajn, tie sú lacnejšie, ale pri VH topánkach treba mat na zreteli, že výrobca kupujúceho upozorňuje na ručne šitie a že treba venovať pozornosť na obutie do správneho počasia a prostredia. Takze mame nad čím rozmýšľať, ale mame viac informácii a môžme si to naskladať, ako uznáme za vhodne. Krásny deň.
evanaaa
@neposed , vďaka, mimochodom, ja si dávam šiť diabetické topánky, tiež sú prispôsobené nohám individuáne, musím si pozrieť, aké sú tam vlastne stielky, inak, tiež sú dobré na nosenie.
janazjarku
@neposed ja som tento problém vyriešila v spolupráci s ortopédom , mám podobné problémy ako ty a keďže aj dosť veľkú nohu (42) doktor mi navrhol topánky na mieru a už ich mám dva páry od minulého roka. Šitie topánok čiastočne hradí poisťovňa a pacient dopláca cca 23 € každý má nárok na 2 páry topánok ročne a to sa týka aj zimnej obuvi .-)
apik
Skuste pozriet aj na topanky so zabudovanou vlozkou na pozdlznu a priecnu klenbu a specialne na haluxy z elastickou vsadkou od f.Peon ,kupila som ich na Sk v lekarni.
apik
Este Vam chcem upresnit,ze si mozete topanky na halux pozriet na stranke HELLE zdravotna obuv a su to vychadzkove topankyPeon TA 349, su skutocne fantasticke ako papucky a myslim ze aj elegantne.