Varenie

Baranie vnútornosti

janula2210 - bez fotkyjanula2210, 6. februára 2012

Dobrý deň, prosím vás, môžete mi poradiť ako mám pripraviť vnútornosti z barana? Konkrétne mám srdce, pečeň, ľadviny a žľazy. Hľadám, hľadám a nič. Mäso som už pripravovala, bolo vynikajúce, no s týmto si neviem poradiť. Vopred dakujem za pomoc.

@zareaguj


Diskusia k téme

alexola
známy nám spomínal, že mu máme nechať baranie "žľazy"... čo si pamätám, mal nám ich pripravovať iba jednoducho na cibuľke, ale nekonalo sa, tak podrobnosti neviem. ostatné máme zatiaľ v mrazničke, takže sa tiež potešíme dobrým receptom :)
sonulienka
Baranie žľazy ako aj vnútornosti sa dajú pripraviť tak ako píše @alexola na cibuľke ale veľa cibule rasca korenie červená mletá paprika a čili paprička alebo feferón malo by to byť dosť pikantné možeš dať napríklad aj trochu leča a hlavne ku koncu pretlačiť cesnak.
marikaa
Žľazy sme doma pozdlzne trochu narezali a uvarili vo vode - cca 30 min. Potom sa to odblanilo, pokrájali na kolieska. Na panvičku rozpustíme trochu masti, na to prídu tie žľazy a opekali sme to doružova z jednej strany. Potom prišla nakrájaná cibuľka a pootáčali sme to na druhu stranu a opiekli spolu s cibuľkou doružova. Potom sme to osolili a okorenili čiernym korením a pridali 2 - 3 vajíčka. Dokončili sme to ako praženicu a jedli spolu s chlebíkom. Pre nás to bola pochúťka, tak snáď sa podarí.
janula2210
Dakujem za rady, vyskúšam a dám vedieť. S varením problém nebude, zrejme len "s koštovkou" :))