Kuchyňa a vybavenie

Aký mixér?

zuzag - bez fotkyzuzag, 25. júla 2012

Ahojte, chystám sa zadovážiť si mixér. Chcela by som nejaký
elekrický, nie veľmi veľký, aby zomlel zeleninu, orechy. A tiež by
som uvítala, aby vydržal čo najdlhšie :) :) ... Máte nejaké tipy?

@zareaguj


Diskusia k téme

mimitje
Určite si vyber výkonnejší typ - s príkonom aspoň 450-500W. Ja mám tento:  www.obchodny-dom.sk/mixer-slahac-braun-m-1070-biely/z28122/...
Je veľmi skladný, pomelie orechy, aj mäso, nastrúha perfektne zeleninu a je vynikajúci aj ako šľahač a mixér. Aj na kysnuté cesto je senzačný. Predtým mi vyhorelo už zopár mixérov, ale tento mám už aspoň 3 roky a šlape ako hodinky.
irenaw
@mimitje aj ja ďakujem za dobrý tip, ten má všetko, čo potrebujem. moja stará Eta začala vydávať čudné zvuky, asi ma tiež čaká nákup :-(
mimitje
:) Ďakujem! Dúfam, že Vám bude slúžiť tak dobre ako mne. Ale radím si ho ísť omrknúť ešte aj do nejakého elektra ( ja som ho kupovala v NAY). Môj vyzerá presne ako na obrázku z linku, ktorý som poslala ( so všetkým, aj s nadobkou, kde sa vkladá sekacie a strúhacie príslušenstvo), ale v popise výrobku je uvedený len Chopper. Takto vyzerá v ponuke z tpd:  www.tpd.sk/katalog/drobne-spotrebice/pripravajedal...
Je to ten istý typ a číslo a tu je aj uvedené celé príslušenstvo tak, ako má byť. Len cena je iná..
babkaeliska
Myslím si, že najlepší mixér je zn. Braun alebo Zepter, a to preto, že sú z hrubostenného skla, objem majú okolo 1,5 litra a dá sa v nich mixovať horúce jedlo, horúce prípravky potrebné na zaváranie, napr. paradajky. Môj plastový mixér (Philips) nemôžem použiť na takéto mixovanie, najprv musím zmes vychladiť, rozmixovať a potom znovu zohriať. Tieto mixéry stoja 40 - 50 €, lacnejší je Zepter a má vyšší výkon.
tothka
@babkaeliska , myslím si že @zuzag hľadá dobrý kuchynský robot. Ja by som doporučila Kenwood KM 266. Mám ho viac rokov a ja naň nedám dopustiť, používam ho na miesenie, šľahanie, strúhanie aj mixovanie či mletie a má výkon 900W. Vymenila som ho za starú Etu a dnes som rada.
astheart
Kenwood je jedna z nejlepších značek! Rozhodně bych si všímala výkonu a taky rychlosti (otáčky za minutu) - jednou se mi totiž stalo, že se mi srazil krém a můj šlehač si s tím neporadil. Sousedka přišla s rychlejším šlehačem a dala krém do pořádku. Pokud jde o robota, vybrala bych si takový, který rozhodně má také mlýnek na maso.
annaha
Kenwood KM266 mam aj ja je super ma aj mlyncek na maso aj cena ked sa objedna cez internet
aromina
Milé varecháčky, ja by som si chcela kúpiť kuchynský robot ETA GRATUS. Má s ním niektorá z Vás skúseností?
douglas
Pred 3 mesiacmi som kupovala novú pračku, moja stará dobrá Fagor-ka slúžila k spokojenosti 12 rokov. Mladík v elektro sa zdal byť odborník a tak som sa ho opýtala aj akú zn. kuchyňského robota by mi mohol doporučiť. Povedal, že Kenwood. Ako pračku mi doporučil Bosh a Miele. Kúpila som Miele-s voštinovým bubnom a myslim, že dobre som urobila.
methi
Ja mam znacku Sumeet a mam ho uz 12 rokov, stale dobre ide.
2010
tento
Xpress Diamond (KM - 504)
2010
Ja len preto, ze Rick Stein bol v Indii a ospevoval tento ze ziaden europsky to nie je schopny spravit, mlet takto kvalitne na sucho aj na mokro.
methi
Ja sa tiez nestazujem. Vsetko na nom robim; korenia, omacky, pasty aj nastavec na slahanie to ma.
micanela
neviem kolko vas je doma... mam velky multifunkcny mixer a pouzila som ho asi 3 krat a niektore funkcie vobec. ovela viac sa mi osvedcilo nieco male a prakticke - mam obycajny malinky mixerik z tesca a bohate mi staci.
9titinka5
tiez mam ten Vitamix ale model S30, mne na moje ucely uplne postacuje, a je fakt vykonny
wera1
za mnaaa klarstein herakles typ :))) perfektny ponorn mixerik, pomer cena kvalita top.
wera1
zabudla som :) dizajn spickovy, oble tvary, atraktivne posobiaci :)
petuska11
Ahojte, dajte prosim tip na nejaky mixer, ci kuchynsky robot. Nieco multifunkcne do noveho bytu. Dakujem.
monika65656
vitamixy su kvalitne urcite sa oplati investovat ak ho planujes vyuzivat kazdy den