Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 29 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 3 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
Proto se neboj, když naložíš súčasnú letnú z obchodu, bude jemnější. Když naložíš zimnú kapustu, bude tužší. Můžeš naložit oba druhy, každý zvlášť, a výsledek porovnat. Přeji mnoho úspěchů a dobrou chuť!
Odkud čerpám jsem napsala - tatínek letní kapustu nakladal /nebyl a není sám/. Určitě si své práci rozuměl. Jakmile byla kapustaí dokvašená /pozná každý kdo zelí nakladá/, my - ženy, jsme kapustu natlačily do sklenic, zavíčkovaly a zavařily /jen aby chytla víčka/. Vydrží v pohodě i několik let. Tatínek i maminka byli dobří hospodáři. Kdo nevěří, nemusí, nikoho nenutím.
@Frezia68 má stejnou zkušenost, jsem ráda, že přidala svůj koment, děkuji!
Milý @Abdul přeji krásný den!
Aha, to je moje chyba, četla jsem špatně koment @Fr ézia68 - už jsem přečetla pozorněji, že nieje chutná. OK.
www.zahrada.cz/forum/nakladani/muze-se-kysane-zeli-zka...
Shora jsem s vámi posdílela zkušenosti mého tatínka, ty, se kterými se mi svěřoval, když jsme spolu krouhali a nakladali kapustu. Nakladal okurky - kvašáky a kapustu více než 60 let, učil se od svého otce - ani jim se však nevyhnul neúspěch. Nikdo není stoprocentní. Jedině ON.
A ze neni nikdo stoprocentni jedine ON je pravda nede vsemi pravdami.
Preji pekny zbytek podzimu.
Presne tak i u nás: kúpili sme letnú, ktorú nám predali ako neskorú na nakladanie...no a tak to aj dopadlo. Mäkká ako handra.
v lete robievam rýchlokvasenú kapustu z letnej kapusty tak, ako popisuješ,tá bola vždy OK! skladovala som ju v chladničke až do spotrebovania, podobne ako kvašáky. pri oboch spôsoboch som použila jodovanú soľ, bežne ani inú nepredávajú, tie bez jodu len v špecializovaných obchodoch.
na rýchly konzum som už robila tak ako Ty letnú rýchlokvasenú kapustu, za 4 dni bola hotová na konzum, mala som ju v chladničke až do spotrebovania bez ujmy, pričom v oboch prípadoch som použila jodidovanú soľ, iná nebola.
@jozka2 , ja ti to o soli verím a dakujem za upozornenie, že aj to môže byť príčina. vieš človeka strašne mrzí tá kopa námahy, ktorú vynaložil zbytočne :-(