Akú múku na pizzu?

vladka1Vladka1 5. decembra 2018 o 10:54

Dobrý deň, chcela som sa opýtať z akej múky robíte pizzu. Keď som robila s hladkej múky bola príliš tuhá a použila som hladkú múku na kysnuté cestá... A keď som robila z polohrubej mi po upečení bola tvrdá. Aj keď som potrela boky. Ďakujem.

@zareaguj


18 odpovedí:
  • skotova - fotkaSkotova 5. decembra 2018 o 15:07

    @Vladka1 Já používám mouku Manitobu s označením 0, kupuju ji v MAKRU (na Slovensku METRO), ale možná, že se dá sehnat i v běžných obchodech. Když tuto mouku neseženu, tak použiju italskou hladkou mouku 00, která je speciálně určená pro pečení pizzy. Viděla jsem ji i u nás v prodejnách Albert. Po upečení jsou okraje krásně křupavé. Nevím, zda jsem poradila, ale snažila jsem se.

    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 5. decembra 2018 o 15:21

    Do cesta na pizzu zvyknem pridávať olej a postrúhané varené zemiaky. Múku používam tradične polohrubú.Cesto je vláčne a okraje sú pekne chrumkavé aj celý týždeň, aj po zohriatí je stále výborná.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMotyka 5. decembra 2018 o 19:21

    Ja miešam - polovicu hladkej špeciál a polovicu polohrubej. Taktiež pridávam olej a zemiak. Je výborná.
    @zareaguj
  • smejkad - fotkaSmejkad 6. decembra 2018 o 05:43

    » varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-z-pizzerie/1826-recep...

    Tuto mame najradšej
    Kupovala som Pizza muku ale už dávno som ju nevidela
    Teraz používam akú mám po ruke ale s chlebovou sa mi zdá lepšia
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkaCesminaz 6. decembra 2018 o 05:44

    Ja robím čisto z hladkej,dávam sol,trocha oleja a vodu-hotové cesto má byt polomäkké.Ked cesto nakysne,este raz ho trocha premiesim na doske,vlastne popretláčam,aby vysli bubliny a potom ten bochník trošku vyválkam a potom donatahujem cesto rukami na velkost pizze :-) Je to fantastické cesto,my máme takto pizzu radi.Deti zvyknú jest obcas pizzu aj "vonku" ale vzdy ked spravím doma vravia,ze "mama,takáto dobrá pizza sa nedá nikde kúpit !" ;-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarPochlebovac 6. decembra 2018 o 12:10

  • používateľ nemá avatarLenuckaaa 6. decembra 2018 o 12:16

    Vladka1, skús podľa tohto receptu a postup treba dodržať. Určite neobanuješ. » varecha.pravda.sk/recepty/lahmacun-turecka-pizza-fotorece...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarLenuckaaa 6. decembra 2018 o 12:24

    Ak chceš len cesto, tak od bodu 5. Nezabúdaj, že pizzu treba dávať do vyhriatej rúry, inak sa vysuší a je tvrdá.
    @zareaguj
  • lemoncurd - fotkaLemoncurd 6. decembra 2018 o 14:34

    @Vladka1

    Ja používam babičkinu múku na pizzu. Zamiesim podľa receptu. Cesto rozdelím na štyri časti do igelitového sáčku.Hneď vložím do mrazničky.Tam dlho vydrží cesto.Potom preložím do chladničky na 3-4 dni kde mi krásne nakysne a na štvrtý deň,keď chcem piecť pizzu vyložím cesto na kuchynskú linku na asi 3 hodiny, aby nebolo veľmi studené potom pečiem na 250 stupňov asi 12-15 minút.Natrafila som na veľmi dobrý recept, iný už skúšať nebudem.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 6. decembra 2018 o 15:29

    Hladkú T 650 celý život. Raz bol rozhovor so Sofiou Loren, a ona hovorila, že pizza je len hladká múka, soľ, droždie a voda a hodinu kysnúť. Vyskúšala som x receptov, ale tento sa mi vždy najviac páčil. Zdá sa mi, že s tými múkami ideme tou istou špatnou cestou, ako s pšenicou. Najprv sme vypestovali z pšenice - z daru Božieho, Boží trest. Teraz to isté robíme s múkami - na štrúdľu, na pizzu, na kysnuté, na bábovku, na zápražku.......aby to všetko nebolo na koniec na ho...
    @zareaguj
     1x dormella
  • denyany - fotkaDenyany 6. decembra 2018 o 21:19

    Aj ja používam chlebovú múku T650. Už roky. A nedávno, keď som si myslela, že mám aj inú múku, a nemala som, robila som z nej aj langoše. Boli výborné.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarVladka1 7. decembra 2018 o 08:59

    @Vladka1

    Ďakujem za odpoved
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarVladka1 7. decembra 2018 o 09:02

    @Vladka1 (7.12.2018 08:59) Keď robím pizzu tak ja používam klasickú polohrubú múku, ale poslednú dobu mama takú pizzu tvrdú..Určite vyskúšam niektoré z Vašich rád...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarVladka1 7. decembra 2018 o 09:03

    @Vladka1 (7.12.2018 09:02)

    Tiež som pozerala na tv paprika ako ju robia a všade dávajú hladkú múku...možno je problém v múke.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarVladka1 7. decembra 2018 o 09:04

    @Lenuckaaa (6.12.2018 12:16)

    Určite vyskúšam recept, už som toho toľko poskusala...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarVladka1 7. decembra 2018 o 09:05

    @Pochlebovac (6.12.2018 12:10)

    To je nejaká iná značka vôbec nepoznám ten typ.a ako si s ňou spokojna
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 7. decembra 2018 o 09:47

  • julica - fotkaJulica 8. decembra 2018 o 15:12

    @Bubaya (6.12.2018 15:29)

    na začiatku bola pšenica vo veľkosti psiarky, čo nájdete na lúkach. Neviem, neviem, či jej viariabilnosť smeruje k horšiemu. Onedlho však príde sucho a záplavy, takže sa budeme mať na iné sťažovať. ak nezareagujeme na naliehavé varovania odborníkov klimatológov...
    @zareaguj
     1x bubaya


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist