Varenie

Akú múku na pizzu?

vladka1 - bez fotkyvladka1, 5. decembra 2018

Dobrý deň, chcela som sa opýtať z akej múky robíte pizzu. Keď som robila s hladkej múky bola príliš tuhá a použila som hladkú múku na kysnuté cestá... A keď som robila z polohrubej mi po upečení bola tvrdá. Aj keď som potrela boky. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

skotova
@Vladka1 Já používám mouku Manitobu s označením 0, kupuju ji v MAKRU (na Slovensku METRO), ale možná, že se dá sehnat i v běžných obchodech. Když tuto mouku neseženu, tak použiju italskou hladkou mouku 00, která je speciálně určená pro pečení pizzy. Viděla jsem ji i u nás v prodejnách Albert. Po upečení jsou okraje krásně křupavé. Nevím, zda jsem poradila, ale snažila jsem se.

kecupicek
Do cesta na pizzu zvyknem pridávať olej a postrúhané varené zemiaky. Múku používam tradične polohrubú.Cesto je vláčne a okraje sú pekne chrumkavé aj celý týždeň, aj po zohriatí je stále výborná.
motyka
Ja miešam - polovicu hladkej špeciál a polovicu polohrubej. Taktiež pridávam olej a zemiak. Je výborná.
cesminaz
Ja robím čisto z hladkej,dávam sol,trocha oleja a vodu-hotové cesto má byt polomäkké.Ked cesto nakysne,este raz ho trocha premiesim na doske,vlastne popretláčam,aby vysli bubliny a potom ten bochník trošku vyválkam a potom donatahujem cesto rukami na velkost pizze :-) Je to fantastické cesto,my máme takto pizzu radi.Deti zvyknú jest obcas pizzu aj "vonku" ale vzdy ked spravím doma vravia,ze "mama,takáto dobrá pizza sa nedá nikde kúpit !" ;-)
lenuckaaa
Ak chceš len cesto, tak od bodu 5. Nezabúdaj, že pizzu treba dávať do vyhriatej rúry, inak sa vysuší a je tvrdá.
lemoncurd
@Vladka1

Ja používam babičkinu múku na pizzu. Zamiesim podľa receptu. Cesto rozdelím na štyri časti do igelitového sáčku.Hneď vložím do mrazničky.Tam dlho vydrží cesto.Potom preložím do chladničky na 3-4 dni kde mi krásne nakysne a na štvrtý deň,keď chcem piecť pizzu vyložím cesto na kuchynskú linku na asi 3 hodiny, aby nebolo veľmi studené potom pečiem na 250 stupňov asi 12-15 minút.Natrafila som na veľmi dobrý recept, iný už skúšať nebudem.
bubaya
Hladkú T 650 celý život. Raz bol rozhovor so Sofiou Loren, a ona hovorila, že pizza je len hladká múka, soľ, droždie a voda a hodinu kysnúť. Vyskúšala som x receptov, ale tento sa mi vždy najviac páčil. Zdá sa mi, že s tými múkami ideme tou istou špatnou cestou, ako s pšenicou. Najprv sme vypestovali z pšenice - z daru Božieho, Boží trest. Teraz to isté robíme s múkami - na štrúdľu, na pizzu, na kysnuté, na bábovku, na zápražku.......aby to všetko nebolo na koniec na ho...
denyany
Aj ja používam chlebovú múku T650. Už roky. A nedávno, keď som si myslela, že mám aj inú múku, a nemala som, robila som z nej aj langoše. Boli výborné.
vladka1
@Vladka1 (7.12.2018 08:59) Keď robím pizzu tak ja používam klasickú polohrubú múku, ale poslednú dobu mama takú pizzu tvrdú..Určite vyskúšam niektoré z Vašich rád...
vladka1
@Vladka1 (7.12.2018 09:02)

Tiež som pozerala na tv paprika ako ju robia a všade dávajú hladkú múku...možno je problém v múke.
julica
@Bubaya (6.12.2018 15:29)

na začiatku bola pšenica vo veľkosti psiarky, čo nájdete na lúkach. Neviem, neviem, či jej viariabilnosť smeruje k horšiemu. Onedlho však príde sucho a záplavy, takže sa budeme mať na iné sťažovať. ak nezareagujeme na naliehavé varovania odborníkov klimatológov...
1x bubaya