Ako "zrecyklovať" oškvarkové pagáče?

eldina - fotkaEldina 4. januára 2018 o 14:38

Dajte nápad ;-). Ostali mi zo Silvestra. Do mrazničky už nedam - sú obschnuté. Viem, že keď ich ohrejem, sú opäť mäkké, ale už ich nik nechce jesť. Potrebujem nápad, ako ich ešte zúžitkovať. Vďaka!

@zareaguj


19 odpovedí:
  • rulik - fotkaRulik 4. januára 2018 o 14:45

    zmrazil by som, a keď prídu zase na chuť tak by som rozmrazil a pred podávaním prehnal mikrovlnkou alebo rúrou
    @zareaguj
     1x haji
  • eldina - fotkaEldina 4. januára 2018 o 14:47

    @Rulik (4.1.2018 14:45)

    To mam ako poslednu možnosť ;-).. Preto by som rada nápad. .na nete nic nie je . predsa len je v nich masť a 'mäso'. Chutovo by to možno nejaké jedlo 'obohatilo'
    @zareaguj
  • babkaancika - fotkaBabkaancika 4. januára 2018 o 17:07

    ja to mám jasné - čo sa nedoje - chlieb, pečivo, ryža, cestoviny, odnesiem pre pipky našej kamarátke.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMotyka 4. januára 2018 o 17:21

    Ja by som z nich urobila nejaké zeleninovo - pagáčové placky. Pagáče postrúhať, pridať uvarenú, alebo udusenú zeleninu - studenú, vajíčka, tvrdý nastrúhaný syr, možno aj jeden zemiak, pridať koreniny podľa chuti, trocha solamylu, nechala postáť v chladničke, aby sa to všetko dobre spojilo. Potom urobiť menšie placky alebo "fašírky" a skúsiť vypražiť. Myslím, že by boli výborné. K tomu jogurtovo-bylinkový dip. A ako prílohu - aj zemiaky.
    Nerobila som to ešte, ale vychádzam zo skúsenosti. Mnohé veci takto "recyklujem". Daj vedieť, ako si dopadla, keď vyskúšaš.
    @zareaguj
     1x albina
  • strucik - fotkaStrucik 4. januára 2018 o 17:39

    @Eldina , pagáče rozmrv, zalej mliekom, opatrne, nemá to byť ani príliš suché ani príliš mokré, premiešaj, daj na plech, na to kečup, oregano, tymián, pizza korenie, proste korenie podľa chuti, Gothaj (liptovskú salámu), sardinky v konzerve, kukuricu, môžeš aj nivou posypať, zapeč v rúre a máš super večeru. :-)
    @zareaguj
  • luss44 - fotkaLuss44 4. januára 2018 o 19:08

    v práci nám ostali z vianočného večierka tiež oškvarkové pagáče, tak sme ich po 3 dňoch zapiekli v toustovači do chrumkava, veru všetky sa pojedli. Tak ma napadlo, keby si tie Tvoje prekrojila, naplnila šunkou, syrom,.. a takto zapiekla ako toustíky.. ale podľa toho, aké ich máš veľkosťou, naše boli veľké ako dlaň, s malými to bude piplačka. Ty chceš zrejme tip ako ich využiť do ďalšieho jedla, ale také ma nenapadá nič.
    @zareaguj
     1x evanaaa
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 4. januára 2018 o 21:26

    a čo keby si nechala prírodu,čo už začala - teda nechať pagáčiky uschnúť úplne a potom postrúhať na strúhanku? Bude to výborný obal na kuracie rezne povedzme, zvýrazní ich chuť;-)
    @zareaguj
  • tiginko - fotkaTiginko 4. januára 2018 o 23:04

    milá @eldina prikláňam sa k @babkaancika ... síce milujem pagáče a som pomerne šetrná žena, ale v tomto štádiu by som už nechala potešiť sa touto dobrotou ak nie sliepočky, tak sýkorky :-)
    @zareaguj
  • babkaancika - fotkaBabkaancika 4. januára 2018 o 23:39

    @Tiginko (4.1.2018 23:04)

    práve..... dnes ma o tom presvedčil syn, keď som vybrala z mraziaka kysnuté pečivo, ako pizza rožky, špenátovo-cesnakové slané "osie hniezda" . Pozrel na mňa a povedal mi - že on by to už nejedol, bolo to v mraziaku asi necelý mesiac. Urobil mi prednášku ako správny zdravoťák a napokon ma presvedčil, že Milkine sliepky sa strašne potešia a pošlú mi pár vajíčok zaručene čerstvých :) Vysvetlil mi, že je iné dať kysnuté pečivo do mraziaka na pár dní , ale nie na tak dlho, ako som to mala ja v mraziaku. No čo už, nech si teda tie pipenky dajú do zobáka. :)
    @zareaguj
     1x danielas
  • eldina - fotkaEldina 5. januára 2018 o 07:51

    @Tiginko Tigi, sykorky mame chovane na psich granulach ;-) ale snad skusim @Kukulienka71 ze ich pomeliem a potom do niecoho pouzijem.../ vsetkym z diskusie dakujem za fajn nápady! Cenim si váš čas a chut poradiť/

    @zareaguj
  • jerica - fotkaJerica 5. januára 2018 o 09:20

    @Kukulienka71 (4.1.2018 21:26)

    to nie je zlý nápad, síce u nás málokedy niečo z pagáčikov ostane,(nemám oškvarky, tak len syrové ked ostanú) do budúcna dobrá rada, dobrá diskusia, vždy si niečo z toho vieme vybrať a sa inšpirovať.
    @zareaguj
  • abdul - fotkaAbdul 6. januára 2018 o 18:00

    Ak sú tie pagáče z kysnutého cesta, tak tie sýkorky budú trpieť. A ešte k tomu soľ, tak tomu gratulujem. Nič horšie nemožno urobiť.
    @zareaguj
  • astor - fotkaAstor 6. januára 2018 o 18:10

    @Abdul (6.1.2018 18:00)

    Presne tak, @Tiginko by si za toto zaslúžila  celý deň kľačať v kúte na polienku a o hlade a smäde.
    @zareaguj
  • mitzy - fotkaMitzy 6. januára 2018 o 18:10

    @Abdul má pravdu, pečivo pre sýkorky ani iné divé tvory nie
    @zareaguj
  • tiginko - fotkaTiginko 7. januára 2018 o 10:40

    @Abdul (6.1.2018 18:00)

    tak to ma veru nenapadlo, asi máš pravdu. Ale sliepočky môžu, známym nosíme všetky prebytky pečivového charakteru a zatiaľ sa ich sliepky nikdy nesťažovali, vždy vyzerali spokojne, zdravo a šťastne. A vajec dávajú vďačne a hojne :-)
    @zareaguj
  • abdul - fotkaAbdul 7. januára 2018 o 11:59

    @Tiginko (7.1.2018 10:40)
    Súhlas, sliepky znesú toho oveľa viac a nielen vajec ... :-)). Majú iný tráviaci systém.
    @zareaguj
  • mitzy - fotkaMitzy 7. januára 2018 o 17:49

  • eldina - fotkaEldina 8. januára 2018 o 11:42

    Vyzivna diskusia ;-) Dakujem vsetkym.nakoniec som ich zomlela a cakaju v mraznicke..uvidim co sa tu este vykluje za napad ;-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarChorvatka 13. januára 2018 o 19:34

    Mozno uz idem neskoro s mojim prispevkom, ale da sa odlozit a pouzit neskorsie; je jednoduchy.
    Pokrajat na kocky, opiect na masle ci na sadle a pridat do hutnej zeleninovej polievky, alebo neopecené kocky pridat k oprazenej cibuli a zbytku zampionov , postruhany syr a zaliat rozhabarkovanymi vajciami podla poctu stravnikov; Tu vo Francuzsku sa to vola sedliacka omeleta. Ak mas, pridaj cesnak a petrzlenovu vnat a vecera je za par minut hotova; Ale hlavne o tom nikomu nerozpravat.
    ja zasadne varim tak (podla stanoveného tyzdenného menu), ze zbytky z predoslého dna proste "zapracujem " do jedla dalsieho dna; A to by ste neverili, kolko sa usetri na strave.
    @zareaguj
     2x aroooo, jozka2


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist