Dajte nápad ;-). Ostali mi zo Silvestra. Do mrazničky už nedam - sú obschnuté. Viem, že keď ich ohrejem, sú opäť mäkké, ale už ich nik nechce jesť. Potrebujem nápad, ako ich ešte zúžitkovať. Vďaka!
@zareagujDajte nápad ;-). Ostali mi zo Silvestra. Do mrazničky už nedam - sú obschnuté. Viem, že keď ich ohrejem, sú opäť mäkké, ale už ich nik nechce jesť. Potrebujem nápad, ako ich ešte zúžitkovať. Vďaka!
@zareaguj
To mam ako poslednu možnosť ;-).. Preto by som rada nápad. .na nete nic nie je . predsa len je v nich masť a 'mäso'. Chutovo by to možno nejaké jedlo 'obohatilo'
Nerobila som to ešte, ale vychádzam zo skúsenosti. Mnohé veci takto "recyklujem". Daj vedieť, ako si dopadla, keď vyskúšaš.
práve..... dnes ma o tom presvedčil syn, keď som vybrala z mraziaka kysnuté pečivo, ako pizza rožky, špenátovo-cesnakové slané "osie hniezda" . Pozrel na mňa a povedal mi - že on by to už nejedol, bolo to v mraziaku asi necelý mesiac. Urobil mi prednášku ako správny zdravoťák a napokon ma presvedčil, že Milkine sliepky sa strašne potešia a pošlú mi pár vajíčok zaručene čerstvých :) Vysvetlil mi, že je iné dať kysnuté pečivo do mraziaka na pár dní , ale nie na tak dlho, ako som to mala ja v mraziaku. No čo už, nech si teda tie pipenky dajú do zobáka. :)
to nie je zlý nápad, síce u nás málokedy niečo z pagáčikov ostane,(nemám oškvarky, tak len syrové ked ostanú) do budúcna dobrá rada, dobrá diskusia, vždy si niečo z toho vieme vybrať a sa inšpirovať.
Presne tak, @Tiginko by si za toto zaslúžila celý deň kľačať v kúte na polienku a o hlade a smäde.
tak to ma veru nenapadlo, asi máš pravdu. Ale sliepočky môžu, známym nosíme všetky prebytky pečivového charakteru a zatiaľ sa ich sliepky nikdy nesťažovali, vždy vyzerali spokojne, zdravo a šťastne. A vajec dávajú vďačne a hojne :-)
Súhlas, sliepky znesú toho oveľa viac a nielen vajec ... :-)). Majú iný tráviaci systém.
žiaľ, nedávno doplatil srnček na pečivo...
Pokrajat na kocky, opiect na masle ci na sadle a pridat do hutnej zeleninovej polievky, alebo neopecené kocky pridat k oprazenej cibuli a zbytku zampionov , postruhany syr a zaliat rozhabarkovanymi vajciami podla poctu stravnikov; Tu vo Francuzsku sa to vola sedliacka omeleta. Ak mas, pridaj cesnak a petrzlenovu vnat a vecera je za par minut hotova; Ale hlavne o tom nikomu nerozpravat.
ja zasadne varim tak (podla stanoveného tyzdenného menu), ze zbytky z predoslého dna proste "zapracujem " do jedla dalsieho dna; A to by ste neverili, kolko sa usetri na strave.