Pomaly pečená kačka

Pomaly pečená kačka
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 31. marca 2010 15:15Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Kačku večer pred pečením riadne umyjeme,nasolíme a orascujeme. Vložíme do pekáča v ktorom sa bude piect a dame na noc do chladničky.Ja pečiem v rímskom hrnci,v nom chutí najlepšie.Na druhy den rano zapneme ruru na 140-150 st a kačku tam šupneme tak ako je.Nič nepodlievame ,nič s nou počas pečenia nerobíme ,ani neotvarame ruru .Kačku pečieme asi štyri hodiny, potom do hrnčeka zlejeme mast čo sa vytopila a kačku dame ešte zapiect odokrytu na 200 st par minut.

2

Kačka je fantasticka a bez roboty, uz ju takto robím roky .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamimna, 31. marca 2010 o 16:15
    Aj ja ju takto robím. Je fakt vynikajúca.


  • evanaaa, 31. marca 2010 o 17:26
    Tiež ju večer nasolím,ale poriadne,takže potom na druhý deň ju musím trochu opláchnuť a ešte ju aj popichám,aby lepšie pustila masť.


  • sovka62, 31. marca 2010 o 18:12
    Aj ja ju večer nahrubo natriem soľou a ráno opláchnem. Pečie sa potom krásne do červena. Ale vyskúšam aj tvoj recept, aj keď to bude trvať, lebo kačice pečiem pre rodinu len na Trnavský jarmok a ten je v septembri.


  • isa, 1. apríla 2010 o 05:47
    A ja dávam dovnútra majoránku a dve jablká,na jeseň papriky.Ostatné tiež podobne ako vy.Niekedy surovú rozpolím,tak sa do chrúmkava upečú obidve strany.


  • evakosziklova, 1. apríla 2010 o 07:01
    mne maminka povedala, ze kacka sa pecie tak dlho kolko ma kil, ak ma kacka 5 kilogramov tak 5 hodin pecieme


  • zela, 1. apríla 2010 o 12:16
    Kačku nasolím a nechám stáť 2-3 hodiny Potom ju dám do pekáča a vložím do nej sklenú,umytú fľašu,podlejem trochou vody a pečiem asi 4 hodiny,ale po pol hodinách ju polievam a prepichujem vidličkou.Po upečení ju vytiahnem,pokrájam špeciálnymi nožnicami tak,že fľaša ostane ležať na chrbte kačky.Fľašu opatrne vyberiem/je horúca/ a kačku dokrájam na malé kúsky. Na 10-15 minút ju dám znova piecť.


  • 1956, 1. apríla 2010 o 13:47
    Ja tiež robím kačku alebo hus podobne. Nasolím a dobre posypem mletou rascou,dám do chladna a na druhý deň dám dovnútra kačky jabĺčko, prikryje a nechám piecť. Ak je mastnejšia zlievam masť a pred dopečením odokryjem a nechám do chrumkava zapiecť. Už sa mi zbiehajú slinky. Prajem všetkým požehnané Veľkonočné sviatky,veľa zdravia a spokojnosti .


  • tinca, 1. apríla 2010 o 20:11
    Áno súhlasím so Sovkou aj mňa mamina naučila takto piecť kačku, ale aj hus, večer nasoliť, do rána postáť, umyť a znovu nasoliť. A to jablko vnútri nemá chybu, o tom som tu už písla. Egreška, napíš prosím ťa, kde kúpim ten rímsky hrniec. Všetci ho chválite, nemám ho,ale rada si ho kúpim. Díky.


  • arkoiris, 1. apríla 2010 o 20:43
    Čaute babenky,ja to tiež tak robím iba s tým rozdielom,že ju predtým ako ju dám do rúry potriem mliekom a potom potieram každú pol hodinu z jednej i druhej strany.Je úplne božská mäkučká,červená ako z reklamy a chutí bombovo,už sa neviem dočkať nedele.Pekné sviatky Vám všetkým prajem.


  • katy32, 3. apríla 2010 o 09:32
    NA rádiu F1 sexica Jitka Asterová vrelo odporúčala tento recept s tým, že kačičke do bruška dá lyžicu medu, treba potom dobre uzavrieť, aby nevytiekol von, prisahá, že je toto jedlo je skvelé afrodiziakum,:-))


  • panjan, 11. apríla 2010 o 11:24
    piekol som ju dnes - Bola fantastická


  • egreska, 11. apríla 2010 o 18:12
    to sa teším že chutilo...


  • komodor, 17. decembra 2010 o 16:18
    Toto musím vyskúšať dúfam, že bude šťavnatá.


  • egreska, 17. decembra 2010 o 17:30
    @komodor kačka je štavnata lebo sa pečie v tej masti a štave..dufam, že vam bude chutit


  • enerrgizer, 25. decembra 2010 o 20:58
    moja je už nasolená v chladničke :-) vidím, že tvoja je s plnkou, nedávaš do nej jablká?


  • enerrgizer, 26. decembra 2010 o 19:57
    bola výborná :-) dal som do nej jablko a plnku som robil vedľa v alobale...


  • eraserhead, 12. septembra 2011 o 10:54
    @egreska tiež som skúsil teplotu a čas pečenia podľa Teba, rascu som nepoužil, kačke som dal do brucha riadnu vetvu rozmarínu a Veltlínske zelené. Bolo to vskutku výživné jedlo.....


  • egreska, 13. septembra 2011 o 17:37
    to verím :-))


  • danulatenko, 16. novembra 2011 o 08:44
    a este pat detailov: -pecie sa prikryta?
    -a tych 140°C je teplovzdusnych s ventilatorom alebo klasicke spodne a vrchne pecenie...
    - a moze sa aj naporcovat pred pecenim?
    Som zaciatocnik, vopred dakujem za odpovede.... :D


  • egreska, 16. novembra 2011 o 08:57
    @danulatenko ano prikryta,najlepšie v hlinenom hrnci (rímskom),pečiem v elektrickej rure takže 140 st-spodný a vrchný ohrev,myslím že môžeš aj naporcovat ale ja ju robím vždy v celku ..nech sa ti vydarí..


  • caesar535, 29. decembra 2011 o 13:59
    ahoj egreška, pozorne som si prečítal Tvoj recept na pečenú kačku v rímskom hrnci. dnes som sa konečne odhodlal k tomuto činu. no musím povedať, že je to tak ako si povedala, klobúk dolu, veľmi pekne Ti ďakujem za tak dobrú radu. julian


  • egreska, 29. decembra 2011 o 14:18
    @caesar to som rada :-)


  • kimika, 6. januára 2012 o 22:58
    Egreska, dnes som piekla podľa teba kačku v rímskom hrnci. Je naozaj perfektná, jemná, šťavnatá, jednoducho fantastická! A ozaj bez roboty. Od teraz už budem piecť len takto :) Vďaka za recept!


  • smorko, 22. januára 2012 o 14:35
    Je to hotové nebíčko v papuľke a robota žiadna.Ďakujem za recept☺☺☺


  • egreska, 22. januára 2012 o 14:43
    @kimika a @smorko som rada že vam chutila :-)


  • moletka0000, 23. marca 2012 o 16:52
    tak ja ju budem robiť prvý krát tak každa rada dobra ,,,dufam že sa mi podari


  • lukas162, 8. apríla 2012 o 22:31
    Výborný recept, ale ja pečiem kačku vždy 12 hodín. O 00:00 ju dám piecť, o 06:00 ju otočím a o 12:00 je hotová. Len ju položím na plech, nepodlievam. Pečiem pri 100 stupňoch.


  • turistka, 18. augusta 2012 o 19:03
    @egreska , na druhý týždeň v nedeľu r o b í m !!! kúpila som peknú v Kauflande.


  • karolina, 23. októbra 2012 o 11:14
    Ahoj Egreška, takže minulú nedeľu som piekla kačicu podľa Tvojho receptu, priznám sa, mala som trochu obavu - občas som do rúry aj "nakukla", ale výsledok bol dokonalý, len jednu chybu to malo: "tá kačka bola tak perfektná, že sa hneď zjedla", takže ďakujem, že si sa podelila o recept


  • egreska, 23. októbra 2012 o 14:47
    tak to je najväčšia odmena od stravníkov ,ked všetko zjedia ..som rada že vám chutilo..


  • helaxa, 26. októbra 2012 o 09:47
    ďakujem za recept, na budúci týždeň robím


  • ferrari, 24. novembra 2012 o 09:10
    Po zhliadnutí tvojich receptov som bol nadšený. Varenie a pečenie je môj koníček a všetko doma okolo kuchyne robím ja. Tá pečená kačka vyzerá super. No zdá sa mi že je aj plnka... Nedalo by sa prispieť aj týmto návodom na dobru plnečku??? Len preto, lebo sa mi zdá, že máš také "normálne-gazdovské" recepty , nie ako teraz frčia tie rôzne tzv. zdravé recepty.


  • egreska, 24. novembra 2012 o 11:08
    @ferrari dakujem za pochvalu..plnku vždy nechávam na môjho otca ,on robí výbornú..presný recept neviem ,ale je to viac-menej klasika len pridáva tam navyše medvedí cesnak,minerálku a mandle.


  • esi, 1. apríla 2013 o 08:16
    @zela , chcela by som vedieť, čo v tej kačke tá sklenená fľaša urobí. Načo sa tam dáva?


  • egreska, 1. apríla 2013 o 13:42
    aká flaša,@esi ?


  • jody, 1. apríla 2013 o 14:41
    @egreska , pozri koment od @zela z 1.4.2010


  • helaxa, 22. októbra 2013 o 13:58
    Výborná, nerozpadávala sa, ďakujem


  • marianne, 22. októbra 2013 o 14:07
    @egreska rimsky hrniec si mala namoceny vo vode,ked si kacku mala cenu noc v chladnicke? uz som jeden odpalila,nerada by som aj ten druhy:-)


  • egreska, 22. októbra 2013 o 16:50
    @helaxa dakujem..@marianne ja ho nenamáčam,zatial drží..ved ak sa bojíš tak namoč :-) aby som nebola na vine ak pukne :-)


  • veverka53, 18. novembra 2013 o 15:07
    zatiaľ hľadám a rozmýšľam ktorý vyskúšať:)


  • nazarboncuk, 27. novembra 2013 o 21:09
    ahojte, myslíte ze by fungoval tento postup aj s obyčajnym jenskym sklom? :/


  • tiginko, 27. novembra 2013 o 23:07
    určite áno @nazarboncuk , ja konfitujem kačku bežne v jenskej mise v rúre, určite sa dá aj piecť podľa tohto receptu....


  • ivav, 26. decembra 2013 o 09:22
    Rímsky hrniec /hlavne neglazovaný/ sa musí ponoriť aspoň na 15 min. do vody, nasiakne vodou a tá sa pri pečení vyparuje, preto je mäsko mäkkučké. Pred dopečením odkryť, aby bolo chrumkavé a malo farbu.
    Hrniec sa vkladá do studenej rúry, ináč môže puknúť.
    Dostať ho v domácich potrebách a v Hypernove občas s veľkou zľavou.


  • viera1, 26. decembra 2013 o 10:00
    @ivav tu sú aj recepty,aj diskusia o rímskom hrnci,len treba pripomenúť,že k nemu potrebuješ aj vaničku,do ktorej ti vojde,aby si ho namočila (mali by ju predávať k nemu-komplet):
    » varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...


  • helaxa, 16. apríla 2014 o 10:25
    Pečiete kačku prikrytú alebo odokrytú, tento krát sa mi rozpadla. Mala by som asi častejšie piecť a prísť na to sama. Ale v októbri som ju tiež piekla zakrytú a nerozpadla sa mi. Ďakujem


  • egreska, 16. apríla 2014 o 16:30
    @helaxa pečiem ju zakrytu v hlinenom pekáči..ked je hotová,zlejem masť a pečiem ešte asi 1/2 hodinku odokrytú do chrumkava.. záleží aj aká veľká je kačka ,podla toho treba odhadnúť čas pečenia..


  • helaxa, 16. apríla 2014 o 22:11
    Ďakujem. Asi teraz skúsim kačku z trhu, myslím , že aj v októbri bola z trhu. Táto mala teraz 2 kg z obchodu a piekla som ju v jenskej mise aj s poklopom. Už sa mi to stalo, že sa mi kačka rozpadla, potom som roky nepiekla


  • radox1, 17. apríla 2014 o 08:55
    ja peciem tak ako som opisal v tomto vlakne:

    » varecha.pravda.sk/diskusie/dilema-peciete-kacicu-hus-odok...


    pokial by sa jednalo o kacku domacu-4 az 5 kg,tak najprv prikrytu.


  • dasapp, 3. augusta 2014 o 09:25
    dnes ju robim na obed tak som zvedava aka bude))))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist