Pečená kačica - ako ju pripravujem, pečiem fotorecept
Foto: jerica
Sezóna vinobrania , pečených husí , kačíc je tu , ponúkam môj postup prípravy chutnej pečenej kačky.
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň pred pečením kačicu osolím , tak aby som ju nemusela oplachovať , nechám kačicu osolenú do druhého dňa ,
-
2
pred pečením, kačica , pripravené umyté jabĺčka , vylúpený jadrovník zo strany kvetu
-
3
jabĺčka vložím do hrudnej časti kačice ,
-
4
na kačke zdvihnem trtol , stehná pritiahnem , podložím trtol pod cvernu a zviažem , trtol aj s preloženou kožou zafixujem ihlicami ,
-
5
varila som zároveň polievku z drobov , podliala som kačicu dva deci vývarom,
-
6
doliala som vodu , cc; 4dcl
-
7
vložím do vyhriatej rúry , kačicu nechám pri teplote 200 °; desať minút odokrytú , koža sa zatiahne
-
8
počas pečenia často polievam s výpekom , prikrytú kačicu pečiem pomaly pri teplote 160°;
-
9
pred dopečením potriem kačicu medom ,
-
10
po natretí medom , nechám s pokrievkou pomaly piecť ešte dobrú pol hodinu , dávam si záležať , aby koža sa neroztrhla,
-
11
Desať minút pred dopečením , nechám dopiecť kačicu bez pokrievky. Upečená , mäkučká , šťavnatá , môžeme porcovať !!
-
12
hotovo!!
Prezerám si recepty,išla som odpísať ku komentu a čo nevidím chýbajú v recepte fotky ale len spodné dve a hlavná bola vystrihnutá do 3/4 ,normálne ma zalial pot čo to má znamenať , tak som sa rozhodla že si skontrolujem všetky recepty či sú tam fotky dokonca aj v recepte huspenia a udené na pare.
túto nedeľu vnuk mal narodky , nesmeli sme chýbať pri slávnostnom obede mali sme aj u syna pečenú kačicu s červenou kapustou , samozrejme nechýbala výborná knedľa,ale samozrejme nechýbali ani lokše.
A to s tým vínom si urobila dobre , nič sa tým nepokazí, len vylepší:-)
Kamarátka pečie kačku naporciovanú v hrnci na plyne, nie v rúre. Z drobov a zeleniny spraví vývar skoro ako polievku, ale nie tak veľa. Kačku vyberie, masť zleje do pohárov a v hrnci zostane asi deci masti s výpekom. Pridá umytú ryžu, zaleje vývarom, nadrobno poseká droby a zeleninu a dá dusiť. Má to aj nejaký maďarský názov, nezapamätala som si, len som chcela napísať, že niekto má rád kačku s ryžou.
Ale možno malo ísť toto všetko do diskusie...
Alenka, dakujem za tip, zrejme ju naporcujem. Mam teda tremu pred tymto obedom ako uz davno nie.
Koľko ju treba piecť na to prídeš aj sama ked ju budeš postupne polievať výpekom.
k tomu vsetky prilohy a mali sme hody ako to vyzera na tvojom poslednom obrazku. hugs
Dakujem za vsetky rady a za povzbudenie!
Pecienku sme pekne pomaly robili vo vytopenom tuku.to bola delikatesa!
Aj u nás som piekla kačku, bola ako väčší holub, pre nás samozrejme až až,k tomu dusenú bielu kapustu , knedlík s rožkami.
@honestka Milá Hanka , potešila si ma nad moje očakávanie , veru aj slzička sa rinula po líci:-)
Porovnávam jednotlivé recepty aj podľa použitých surovín a tu ma to prekvapilo, čo tam ešte patrí.