Moje plnené kura (fotorecept)

Moje plnené kura (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 5. marca 2010 10:53Ďalšie jeho recepty

Plnené kura robím podľa seba,tak mi vyhovuje,je to ako malé prasiatko.

Postup prípravy receptu

Kura podľa možnosti mávam domáce , je chutnejšie , také dva a pol kilové a viac. Pozdĺž celého chrbta kuraťa , rozrežem , roztiahnem , prsnú kosť nevyberám, položím na plech , v strede mierne vopchám pod kožu polievkovu lyžicu tak , aby som kožu neroztrhla , zoberiem tenký nožík na vykosťovanie ,opatrne vyrežem prsia,ale tak, aby tam zo spodu trochu z tých pŕs ostalo,vybraté prsia si nechám na čínu,alebo na rezníky,pozor snažím sa neporušiť kožu.Kura osolím podľa chuti.
Moje plnené kura (fotorecept) - obrázok 1

Plnka: na drobno pokrájam 15-20 cm pôrku , opražím do bleda na másle (rajo)iné nevoní ,pokiaľ sa chladí pôrok ,pokrájam na malé kocky rohlíky ,namočím do vody (málo vody ) vyžmýkam , (nenamáčať do mlieka! )osolím, okorením,pridám pečienku(škriabem),vajíčko , petržlenovú vňať,vychladnutý pôrok, premiešam , ochutnám či tam niečo netreba pridať.

Plnku vkladám polievkovou lyžicou pod kožu , pod pazuchu krídiel,do stredu , a aj pod kožu stehna.Keď je kura naplnené , vložím pod kožu na plnku plát másla , na obidve strany.Na kura dám tiež máslo (plátky) ,keď mám domácu slaninku tak tiež dám na kura,ale len domácu , inú nie, z obchodu nemá tú pravú vôňu. Podlejem 2dcl vody .
Moje plnené kura (fotorecept) - obrázok 3

Plech s kuraťom dám do vyhriatej trúby , (250°;)nechám piecť odokryté cc.10 minút,potom kuriatko zakryjem , polievam šťavou z výpeku a nechám piecť prikryté. Pečiem pomaly pri 160-180°C počas pečenia kura polievam,tesne pred dopečením vložím ku kuraťu zemiaky nakrájané pzdĺž,na koniec potriem kura medom , keď nemám med , potriem smotanou na šľahanie, nechám na pár minút dopiecť na chrumkavo.Dôležité : nenechať kura vysušiť , piecť pomaly.
Moje plnené kura (fotorecept) - obrázok 4

príloha ku kuraťu , nové zemiačky , zemiakové pyré , jarný hlávkový šalát s citrónovou šťavou,ostane chrumkavý. Keď robím ryžu , môže byť miesto šalátu , marhuľový kompót ,
Moje plnené kura (fotorecept) - obrázok 5

Dobrú chuť!
Moje plnené kura (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

20 komentárov k receptu
  • michsamant, 5. marca 2010 o 13:30
    mnam mnam, moja maminka robi nejako podobne


  • jerica, 5. marca 2010 o 13:59
    pre michsamant:Je to ozaj mňam,ja zbožňujem , keď je kuriatko upečené a servírujem ho pokiaľ je horúce , robievam aj, len stehná , dávam pod kožu , tú istú plnku , naukladám na plech vymastený máslom, obyčajne keď nás je viac,tak je to vďačné pohostenie,každý je sýty.Pozdravujem maminu.


  • cistinka, 5. marca 2010 o 15:17
    Tomuto vravím domáci recept...a tá kôrka mmm....má nádhernú farbu. Normálne si viem predstaviť tú vôňu :-))) Vďaka @jerica za podráždenie chuťových buniek :-))


  • jerica, 5. marca 2010 o 16:28
    Je to fakt super domáce,lebo kurence kupujem na dedine , vajíčka tiež,je to neporovnateľné s obchodu.Vlky,je dedinka kde na to chodím,mám tam kamarátku Otilku , šikovnú a výbornú gazdinú.


  • sachovahra, 8. marca 2010 o 13:06
    jerika aj tebe dakujem za typ na to kura. mali sme oslavu a fakt ma pochvalil a dakujem aj tebe teda


  • hannah22, 9. marca 2010 o 10:16
    jerica dakujem za typ : med na kuriatku, a tá farba hotový zážitok, dobre napísaný recept s dovetkami , príjemne sa to číta , až prepáč za výraz slintá , inšpirovala si ma a preto skúsim ... :))


  • jerica, 9. marca 2010 o 10:42
    @hannahS íce sme skoro rovesníčky, máme skoro rovnaké záľuby, ja tiež upredňostňujem domáce,škoda,že dnes tá chémia vytláča zdravé chutné , čo bývalo. Ďakujem za kompliment ku kuraťu,je fakt super,netreba vymýšlať nové chute ku klasike, ten medík spraví kôrku ,nie je to vôbec poznať na chuti,samozrejme aj másielko. Potešilo ma, že ste východniarka,síce nemám nič proti iným krajankám ,ale,ja mám mažela východniara , za Hanušovcami Toplou,taká malá osada Ďurďoš, odtiaľ pochádza , ja som pravá Bratislavčanka "vydržali " sme , tento rok to bude 46r.čo sme spolu.
    Dúfam, že to ešte ten rôčik v zdraví potiahneme.


  • milan2, 14. marca 2010 o 20:10
    Tak dnes som urobil na obed toto plnené kura a bolo vynikajúce. Doteraz som plnil kura "do brucha", ale odteraz to budem robiť už len takto. Ďakujem za inšpiráciu.


  • jerica, 14. marca 2010 o 20:46
    ďakujem @milan2 :)) som rada , že aj muži dokážu oceniť dobrú radu (recept) akú prílohu ste robili ku kuraťu?


  • milan2, 15. marca 2010 o 14:04
    Ryžu, tú máme najradšej k pečenému kuraťu. A samozrejme víno - Cabernet Sauvignon ročník 2005 vlastnej výroby.


  • jerica, 15. marca 2010 o 19:08
    Už som sa zľakla , že "ružu" dala som si kukuč , hneď to bolo lepšie. Ja mám rada suché nitriansky vetlín zelený. Ináč @ na zdravie.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • tinca, 5. augusta 2010 o 22:04
    @jerica to je teda riadny maco a krásny,chutný, ukladám nejako mi vtedy uniklo


  • janka165, 11. januára 2011 o 08:35
    ...včera sme ho s manželom pripravili...bolo úúúžastné...mnamky,mnam...aj naša 5r. dcerka si prsty oblizovala...:o)


  • jerica, 12. februára 2011 o 22:22
    @janka165 ďakujem za uznanie,zajtra ho budem robiť, potrebujem pomaly chystať miesto v mrazničke na novú dodávku domácich kuriatok.


  • marta5t, 13. februára 2011 o 18:25
    Dakujem za super receptik. Ja som to dnes robila na obed. Svokrovcom neskutocne chutilo aj nam :))) DAKUJEM


  • jerica, 7. júna 2011 o 22:17
    @marta5t ako je možné že som prehliadla Tvoj koment , veľmi som sa potešila že chutilo,ďakujem za pochvalu dobre padne že som urobila radosť.-))


  • sportak, 22. januára 2012 o 00:07
    Jerica, tak Ti treba. Tvoj recept je naozaj výborný. Vyskúšaný našou hladnou nedeľnou rodinou.


  • ebba, 10. februára 2012 o 15:04
    toto kuriatko poznam, je vyborne :D


  • jerica, 14. februára 2013 o 23:48
    ako hľadám tak hľadám , nenašla som môj recept na pečené kura na hline, za to som natrafila na môj starý recept , za to, aj keď dodatočne, ďakujem @sportak a @ebba za milé povzbudivé komentíky.


  • safira85, 21. apríla 2013 o 18:17
    luuubim kura ukladam si receptik.som zvedava ako bude chutit .potom napisem ako sa mi zadarilo.len nemam od koho kupit domace kuriatko ani neviem kde by sa dalo zohnat...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist