Varenie

Ako ma chutit tahini pasta?

bonpari - fotkabonpari, 5. januára 2012

Neviete mi niekto poradit ako ma chutit tahini pasta? Kupila som si ju
v Londyne, otvorila, aby som videla, co je to zac a doteraz som
nemala cas ju pouzit. Odvtedy presla uz velmi dlha doba a na vzhlad
pokazeno nevyzera, no jej chut je trosku nahorkla. Kedze som s
tym este nikdy nerobila, neviem ci to tak ma byt, alebo je cas ju
vyhodit.

@zareaguj


Diskusia k téme

lubjak
tahini nie je horkej chuti,vonia a chuti ako sezam-ved je to sezamova pasta a aj ked ju mam dlhsie otvorenu ma rovnaku chut.Rozdiel je len v tom ,ze sa vytvori na vrchu vrstva oleja.
bonpari
Raz som ju otvorila a odvtedy bola stale zatvorena v chladnicke. No je to mozno aj pol roka. Myslite, ze je este stale pouzitelna?
lubjak
ochutnaj ju,nesmie byt horka,aj ja mam tuto pastu v chladnicke otvorenu aj polroka a pouzivam ju.Neviem posudit tvoju ,pretoze zalezi aj na vyrobcovi,predpokladam ,ze po polroku by mala byt pouzitelna,ja ju pouzivam do humusu alebo do babaganoushu len jednu lyzicku
bonpari
Tak ju skúsim dať ochutnať priateľovi, lebo mne sa zdá, že má takú horkú pachuť, no keďže celý deň varím a chutnám, možno už nemám chuť. Tiež som chcela tento víkend robiť humus, tak hádam budem mať z čoho :) Ďakujem za radu.
nbert
Na povrchu tahini by mala byt vrstva oleja ktora ju chrani pred pokazenim. A ze je nahorkla je normalne. Na co ju chces pouzit ? Jedine co ma napada je pridat trochu do humusu. Na nic ine som ju este nepouzival.
katkat
podla mna je tahini prirodzene trosku nahorkla, ale teda ako citam, asi to zalezi na chutovych bunkach jednotlivca...:)
bonpari
ved to, ze nie je ako blen, len jemne nahorkla a take su predsa aj orechy a ine rozne jadra.. len som si nebola ista.. a mala navrchu aj olej, tak som ju premiesala.. skusim teda z toho spravit ten humus.. este som to nikdy nejedla, tak uvidime, ci nam to bude doma chutit :) dakujem za vsetky rady..