Cesto vykyslo, po upeceni su nadherne nadychane.. nielen nadychane ale aj mäkkucke ako paperie. Akonahle vsak vychladnu mohla by som s nimi miesto futbalovej lopty rozbijat okna :(
Co udrzi pagace, ci uz skvarkove, kapustove alebo zemiakove lahucke a mäkkucke od upecenia az kym sa posledny zje?
Ani skladovanie v sacku, v dozach, v chlade nepomaha.
Napada vam nieco?
Tie posledne som robila z tejto knizky:
www.gorila.sk/product/346244...
Staci kliknut na obrazok knizky a prelistovat az na rezept Skvarkove pagace.
..takze ja skusam dalej a som zvedava ako mi dopadnu dalsie pagace! :)
varecha.pravda.sk/recepty/skvarkove-pagace-rychle-bez-pre...
Najlepsie su po rozmrazeni - ohriate v grile:-)))
varecha.pravda.sk/recepty/pagaciky-len-tak-k-vinecku-fotorecept/22376-recept.html
varecha.pravda.sk/recepty/skvarkove-pagace/7441-recept.ht...
Tie tradicne, povodne pagace sa nepiekli z bielej hladkej muky.
Radu so zemiakom povazujem za dobru -ale neprehanat s mnozstvom.
Existuje este jeden trik: 10 g muky zaliat s 100 ml mlieka, nechat kratko zovriet (miesat, miesat, aby neprihorelo) a v momente odstavit. Nechat na vlazno vychladnut a zapracovat do cesta (to ostatne mlieko prilat k tejto hustej zmesi, premiesat a to vsetko do muky s drozdim). Taketo cesto je potom mäksie. Moze sa aj mnozstvo zvysit, napr. 20 g muky a 200 ml mlieka.