Škvarkové pagáče

Patrik Lednár
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 26. mája 2010 12:08
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Škvarkové pagáčeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 ks
porcií
60 min
príprava
15-20 min
na 175 °C


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kvasnice rozmrvíme, zasypeme kryštálovým cukrom a zalejeme vlažným mliekom a necháme vykysnúť. Do misky dáme múku, kyslú smotanu a vajíčko, polovicu oškvarkov, olej, soľ a korenie.

  2. 2

    Vykysnutý kvások vlejeme do zmesi aj so zvyškom mlieka a zamiesime tuhé cesto. Cesto necháme vykysnúť, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 cm a po celej ploche naň rozložíme zvyšok oškvarkov.

  3. 3

    Cesto preložíme 2–krát na seba a necháme znovu vykysnúť, ešte raz cesto rozvaľkáme a preložíme a znovu rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky. Povrch potrieme vajíčkom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Tradičná pochúťka našich babičiek k vínu či pivu. Najlepšie sú tie prekladané, v ktorých navyše chrumkajú kúsky škvariek.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 11 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist