Dixyke tu otvoril zaujímavú tému,ale sme sa nedozvedeli,ako sa stravovať,ktoré jedlá obmedzovať a ako sa zbaviť prekyslenia.Má niekto vedomosti a poradí so stravou?Viem,že základ je prijímať veľa čistej vody,zásadito pôsobia orechy,tekvicové semienka nesolené,uhorky,paradajky,mrkva,reďkovky,cibuľa.Ak sa mýlim,opraví ma niekto? Je nás tu veľa,čo máme o to záujem a každá informácia bude prínosom. Je potrebné brať nejaké výživové doplnky,alebo stačí upraviť stravu?
@zareaguj
Som presvedčená, že sa dá pomôcť len stravou a keď prestanem byť lenivá, naštudujem a uvarím pár receptov a prihodím ich sem. :-)
www.naturalhealthschool.com/acid-alkaline.html...
www.martinus.sk/?uItem=32890...
Volá sa: Varíme zdravo pri prekyslení organizmu
a druhý: www.martinus.sk/?uItem=20671...
Volá sa: Omladzujúce odkyslenie
Určite je viac kníh, kde sa o tom píše a sú tam aj vymenované potraviny, ešte pohľadám
ďalšia kniha: volá sa schudnite odkyslením
www.martinus.sk/?uItem=57759...
kyselinotvorné potraviny sú napr. mliečne výrobky, mäso alebo obilniny
zásadotvorné sú napr. zelenina a strukoviny
Aj cez pokozku sa odkysluje vanovym kupelom s pridavkom sody bic.
Tu su linky dolezite: Pozrite si ich clanky, zaujimave www.innerlight.sk/Pages/AkoZacat/ocista.html...
www.innerlight.sk/alkalizacia.html...
www.zdravi-az.cz/Hydratace_organizmu_03.php...
ďakujeeeeeem
www.zdravie.jahoda.sk/pages.php?page=zelenepotraviny&osCs...
www.cme.sk/sz/510/t768329/p3/znizenie-ph-ako.html...
www.zazracneph.sk/index.php...
www.strava.sk/showdoc.do?docid=5336...
www.strava.sk/showdoc.do?docid=7109...
Zatial tolko, je to zaujimave citanie, pozorne citat!
niečo som našiel aj ja, celkom ma to zaujalo...
www.strava.sk/showdoc.do?docid=7109...
Aj Vam sa poobede nedala otvorit Varecha? Ostatne na PC fungovalo, takze chyba bola na serveri. Som rada, ze som uz s Vami. :-)
Kúpim si väčší kus, pretože po vysušení sa riadne objem zmenší. Očistím ho, nakrájam na tenké kolieska-1,2 mm a dám sušiť na plech. Poriadne vysušené odložím do zaváracieho pohára a zatvorím viečkom. Bez sterilizovania! Používam pred kyselinotvorným jedlom alebo v prípade, keď ma začne páliť záha.
Veľmi účinný je aj sirup z ďumbiera.
Očistený ďumbier povarím s medom a citrónom, v takom pomere, ako keď robíte akýkoľvek sirup. Varím 15 minút, potom zlejem do fliaš. Denne pijeme za štamprlík vo vode alebo v čaji. Pôsobí preventívne proti kyslosti. Je to malý zázrak.
www.zdravieastyl.sk/zdravie-zivotosprava/190-prekyslenie-or...