Rôzne

A čo máte na večeru...?

bugout - fotkabugout, 27. augusta 2022

Po univerzálnej a obľúbenej téme čo dnes varíte, pribudla špecifická téma ohľadom raňajok. Tak dopĺňam už len večeru. Aj keď asi bude v kolízii s čo dnes varíte, lebo asi veľa ľudí vrátane mňa varí práve večeru. No uvidíme. Dobrú chuť a dobrú noc.

@zareaguj


Diskusia k téme

mijaita
@cesminaz (28.8.2022 02:42)

Kdo tohle nekde v Turecku neochutnal, neumí si představit tu dobrotu. No jo, ale jehněčí? Já sice vím kde koupit (galaxy food) ale 200,- za malinky kousíček, ani ne 20 dkg? Tak me napadlo, jehnecí klobasky pouzit. Co tomu rikas? Kazdopadne je nacase nejake koupit, chtela jsem udelat i recke kleftiko.
farbuska
Mala som studenú uhorkovú polievku (šalátová uhorka, soľ, MČK, cesnak, jogurt, trocha kôpru) s plátkom údeného lososa, ktorá v tento ešte stále teplý večer veľmi dobre chutila. Na foto som si spomenula až teraz. :(
atina1947
Z vareneho kureciho masa, vajicek, kysele okurky, strouhane mrkve, pazitky, tvarohu, majolky a koreni byla velice jedla pomazanka s domacim chlebem. Vecer zeleninove prilohy vynechavam, staci 50 dkg pres den.
bugout
@farbuska (28.8.2022 20:58) Tarator alebo niečo iné? Studená preto, že sa nevarí alebo len servíruje studená?
@atina1947 nátierka mixovany krém? Alebo len pokrájané a hrubá štruktúra? Ja zeleninu moc nevyhladávam, takže keď na ňu mam chuť jem ju v tom momente 😂
bugout
@mijaita (28.8.2022 22:02)

Pečená zelenina len tak bez ničoho nie je moc pre mňa.... Steak, alebo aspoň nejaký kuskus alebo niečo by som k tomu potreboval, alebo chačapuri. A miska je parádna
mijaita
@bugout (28.8.2022 22:06)
Tak jednak ja zeleninu fakt hodne rada, jako vecere staci. Chutna mi k ni hovezi varene, nebo i kure. To bude jindy. Miska je svetovy original, tvorili bolivijsti indiani. Zadna jina nebyla tak krasna.
farbuska
@bugout (28.8.2022 22:03)

Áno, v podstate tarator, všetko len rozmixované a nevarené. Ja len navyše už do hotovej pridávam plátok údeného lososa. Spolu to vynikajúco chutí.
cesminaz
@mijaita (28.8.2022 09:24)

Máš úplnú pravdu, chuť je božská a to vie len ten, kto to ochutnal🙂 My sme pred dvomi mesiacmi zarezali 1 jahňa, takže mám ešte niekolko mäsa v mrazáku. Keď kúpiš živé a sám si zarežeš, tak to vyjde ovela lacnejšie. Podla mňa to skús kludne aj s tými klobáskami, ak máš istotu, že v nich je dosť % jahňacieho mäsa🙂
laylastastykitchen
@bugout (29.8.2022 08:48)

Pečené mäso myslim, ze jahnacie. Samozrejme neoznacujem v mraznicke co mam tak potom ani neviem co varim :-D k tomu zemiaky, trochu paradajky, cibula, cesnak, koreniny najdolezitejsie rasca. Vsetko spolu upecene. Fajnove
haji
Včera v podvečer dvě kaiserky s máslem, rolovaným dušeným kolenem a cherry rajčátka. Musím si uhlídat večerní jídlo, bo pár domácích zralých hroznů nezasytí /předvčerem/ a hrozí noční výpravou k lednici, aby jeden usnul.
sovka62
Moji mili Varechaci, zavidim vam. Ja obedujem aj veceriam akusi neidentifikovatelnu zmes, niekedy s tvrdou ryzou, niekedy so zemiakmi. Je to nieco so zasmazkou, sama muka a valaju sa v tom kusky roznej zeleniny, striedaju sa a uz som nasla aj par kuskov masa. Chut velmi neprijemna, akasi potuchnuta. Dnes som prekonala rekord, zjedla som za tri lyzice.
Asi ste pochopili, ze nie som doma. Nie som ani v base (skoda, mozno by tam bola lepsia strava).
Lezim v nemocnici. Po pade zo schodov zlomenina krcka pravej stehennej kosti a dolamne prave rameno.
Som to 10 dni, krcok vymenili za endoprotezu, rameno zafixovali.
Zatial ma dva razy posadili, dnes aj postavili na zdravu nohu, ale drzali ma dvaja chlapi.
Zajtra ma prevezu na rehab, kliniku do Hlohovca, dokedy tam budem nie jasne.
Tak mi, prosim vas, drzte palce, nech som z toho cim skor vonku.
Som zenska silna ako kon a vydrzim vela, ale nejasne konce ma desia.

janger
@sovka62 (30.8.2022 18:34), no to je mi velmi luto! Ako malo treba k nestastiu. Schody su potvora.
Asi si v trnavskej nemocnici....Ta strava! Clovek by mal dostat dobru stravu, potrebne ziviny k rychlejsiemu zotaveniu. No, to je teda bieda.

A len nech ta nenechaju dlho lezat. Snad to bude v Hlohovci lepsie. A snad ti poskytnu aj informacie, co a ako dalej.
Ja ti v kazdom pripade velmi drzim palce, aby si sa skoro dala do poriadku a tiez vela sil na prekonanie toho vsetkeho. Drz sa a ak mas moznost sem tam nas poinformuj.
haji
@sovka62 (30.8.2022 18:34)
Na dálku letí pozdravení s přáním pevného zdraví a zotavení po operaci, ať se i ruka uzdraví! Je mi to líto, že máš takové mrzení, žádný pád není sranda a ze schodů je pád hodně bolestivý. Měj svatou trpělivost, nejenom sama ze sebou, vše půjde pomalu, ale jistě k lepšímu. Drž se, buď silná a trpělivá, A měj před očima cíl: zlepšení pohybu, uzdravení! Je to běh na dlouhou trať, věřím že to zvládneš! Myslím na tebe a držím pěsti!!
To jídlo je prekérka, věřím, že v Hlohovci budou vařit líp. Sílu potřebuješ. Snad se bude dát i koupit nějaké ovoce, abys měla vitamíny. Posílám anděla na pomoc a podporu, nadnese vše co je těžké a uleví tam kde je třeba! S láskou objímám! Drž sa!! A dej o sobě vědět, sdílení také ulevuje!
frezia68
@sovka62 (30.8.2022 18:34) Milá @Sovka , obchádza ma spánok,tak nakúkam na Varechu,či sa ozvala @Zolik a tu čítam komentár od Teba.Zlá správa. Ale želám skoré uzdravenie a všetko to,čo Ti napísala @Haji ,lebo krajšie myšlienky neviem uložiť do komentáru,ako @Haji .Myslím na Teba a občas sa ozvi a pri prvých krôčkoch zatni zuby, lebo to bude bolieť.Ale ver,že bude lepšie a zabudni na nejasné konce. To ubíja...,vždy mysli na to,čo chceš dosiahnúť.A chceš chodiť a ísť domov.Verím a držím palce. Posielam kytičku pre radosť.




tomeska
Milá Sovka, uzdravuj sa rýchlo pomalu, lebo trpezlivost' ruže prináša. Nejaké skúsenosti s barlami mám tiež, tak len trpezlivost'. Ver,že sa vyplatí. .
No a že si"" prehliadla schod "", nie si sama. Ja som minule vychádzdala z Lidla a nejako som netrafila východ. Vrazila som najednej strane do dverí, odrazila sa a letela na druhú stranu. tam som zastavila. Už som sa videla i s rozsypaným nákupom na zemi. Našt'astie som balanc vybrala. Ale kto ma videl, určite si myslel, že mám aspoň pol litra v sebe. a ja bola len smedná. Nič sa mi nestalo, ale mžik nepozornosti, a nešt'astie je na svete. Tak sa pekne uzdravuj, a fantazíruj o velmi chutnom jedle a čo si prvé doma uvaríš.
tomeska
A čo večera? strapec hrozna, maškrta škvarková pomazánka bez chleba(chutnala,chutnala, či dobrú urobila). asi liter vody so sirupom, lebo telo vyprahlo na zeleninovom samozbere. Cibula za 7, mrkva za 6, petržel 7 kč, no neber to...
stefanm
@bugout ... prepáč, že v tvojej téme "večera" pridám krátke pozdravenie pre @sovka ale nechcem otvárať novú tému
...chcem jej len popriať skoré uzdravenie a jednou mojou starou fotomontážou je pripomenúť, že tu má stále dobrých, hoci len "virtuálnych" priateľov

...pozdravujem ťa @Sovka a dúfam, že ťa poteší foto na ktorom som sa k vám, "varechačkam" pridal pri vašom osobnom stretnutí v roku 2010!!!... pamätáš?... čas uteká, ale spomienka sa dá zastaviť!



sovka62
Mili moji, velmi vam ďakujem za sucit a povzbudenie, pomohlo mi to. Mam dobre spravy od vcera som v Hlohovci, povedali mi, ze ma naucia chodit a o dva tyzdne pojdem domov. Hned mi je lepsie, ked vim nejaky termin.
Robim aj budem robit vsetko co mi kazu, bez ohladu na nepohodlie a bolest a viem, ze sa vsetko podari
Este raz vam dakujem, mam vas rada.
haji
@sovka62 (1.9.2022 07:09)
Skvělé zprávy! Krok za krokem, pomalu, trpělivě, odhodlaně a to by bylo, aby nebylo! Držím pěsti!! Drž sa a průběžně písni, myslíme na tebe!
P.S. Jakoukoliv otázku ohledně používání francouzských holí mi můžeš položit, poradím, nasměruji a detailně popíšu. Běhám s nimi víc než deset let, už jsem profík. V Hlohovci ti jistě poradí, ukážou, naučí, o tom nepochybuji. Klidně otevřu novou diskusiu na téma francouzské hole, aby to bylo v ku
Pro dobrou náladu a nabrání síly: André Rieu & 150 dancers - Lara's Theme & Light Cavalry


haji
@haji (1.9.2022 12:18)
Moje nervy, ten Vlado je ale "vtěrka"... Omlouvám se, ale splašila se mi myš...
haji
@bugout , prosím tě, vyhoď toho druhého Vlada. Technika mě dnes dostala na lopatky. Promiň, že ti tu řádím v diskusii.
haji
@haji (1.9.2022 12:16)
Dokončení věty: .... aby to bylo v kupě. /o francouzských holích/.
bugout
@haji (1.9.2022 12:21) vymazané, upravené a vykonané.... A snáď len drobnosť nie je to Vlado, ale Rišo... Prvé čo ma teraz napadá je spomínaný Vlado ako sleduje manželku či naozaj žije zo vzduchu (rozmýšľam čo by som zjedol 😂)
haji
@bugout (1.9.2022 19:06)
Bažeže Rišo, Vlado bol tatko... chybičky se vloudily, jsem nepozorná. Velké děkuji, přidělávám ti práci.
Dnes k večeři dvě jablíčka Gala - výborná odrúda, pevná, šťavnatá.
Krásný večer!
haji
Já dnes měla na skorú večeru tři menší "uměláčky" - placičky ze zbytků vejce, mouky, strouhanky po vyprážaní rezňou. Slupla jsem je do hodiny po pozdním obědě. Nevydržely, ani já nevydržela. Miluju uměláčky.
bugout
práve som dojedol, chlebík na ňom šunka na šunke kyslá kapusta a na vrchu plátok syra a zapečené v grile. Kým sa budete pýtať čo je to za kombináciu vedzte, že to mám z tadeto, akurát to bola žemľa....
haji
Včera jsem večeřela dvakrát. Prva část bagety s máslem, suchým salámem, rajčaty a paprikou. K druhé pozdní večeři lečo bez přílohy, strašilo v lednici.
haji
Včera k večeři, která sice nebyla nutná, jsem dorazila vyprážané rybí filé bez přílohy. A pak nutně kousek bagety s máslem a salámem. Když musíš, tak musíš...
sovka62
Moji mili varechaci, v prvom rade vam vsetkym dakujem za podporu a povzbudenie.
Posielam nove spravy z "frontu". Vcera som bola opat na RTG a kontrole u traumatologa. Vsetci su prekvapeni z mojich vybornych vysledkov. Rameno zrastene, na jednom mieste chybaju cca 2 mm, aby bolo uplne O. K. Endoproteza je absolutne v poriadku, 13.9. mi vyberu kovove svorky, ktorymi zavreli ranu a hotovo. Ruka este raz pod RTG, ak bude v poriadku, odstrania zaves a zacnem rehabilitovat.
S terapeutm cvicim od pondelka do piatku dva razy denne. Codim s pomocou choditka, kde sa opieram jednou rukou a hrudou, vykracujem ako na defilirke, uz som naraz presla 200 metrov. Noha je na tom cim dalej lepsie, vcera mi ju terapeut pri cviceni dvihal, dnes som to zvladla sama. Chvalia, ze to ide tak dobre preto, lebo poslucham na slovo, bolest-nebolest. Velmi sa z toho tesim a verim, ze budem normalne chodit, ako mi slubuju.
Strava je rovnako ako v Trnave.
Nevadi, najem sa ked budem doma a hadam po mesiaci si dam svoju milovanu kavu. Srdecne vas pozdravujem a este raz dakujem.
haji
@sovka62 (9.9.2022 10:40)
Skvělé zprávy, mám velkou radost, milá @sovka62 ! Jsi šikovnica šikovná, statečná a trpělivá. Bufet tam nemáte - něco malého slupnout, kafe by také mohli mít. Já vím, bojové podmínky, ale rozhoď sítě, určitě tam někde něco bude. Zase písni, jak to jde - a že to jde
moc dobře!!
Brzské uzdravení přeji a drž sa!!
haji
Dnes k večeři vyzrálá nektarinka. Předtím dobrá svačinka - vločkovo semínková bageta s máslem, pražskou šunkou a zrajícím sýrem.
obor123
@sovka úprimne sa teším z dobrých správ. Ďalej usilobne a troezlivo rehabilituj. Uvidíš,všegko sa na dobre otočí a terajšie negatíva pôjdu do zabudnutia. Drž sa a pevne ti naďalej držím palce.
stefanm
... večerné "balkónové" posedenie s manželkou a kamarátkou som sprijemnil s klasik frit hranolkami a vypraženou cuketou... chválili, chválili a odrazu sa vyprázdnili dve fľaše vínka a bolo po 22:00 hodín
...pri hranolkoch čas rýchlo beží 😀


sovka62
@haji (9.9.2022 20:48)

Zlato moje, tu je tak zufalo malo personalu (28 izieb po troch pacientoch, najmenej polovica leziakov) a dnes v sluzbe jedna sestra a jedna sanitarka. Pacientov umyt, niektorych prebalit, upravit postele, pripravit a rozdať jedlo, podat lieky, merat tlak......donekonecna. Ziadostami ich obtazujem len v nevyhnutnom pripade.
haji
@sovka62 (10.9.2022 09:05)
Tuším je to všude stejné a nebo podobné, nemocnice, rehabilitace apod. - Popelky. Jojo, priority máme jinde... Hlavní je, že sama vidíš pokrok, stejně jako lékaři jsou spokojení a tak nezbývá než to vydržet a prchnout /utéct/ jakmile to půjde. Kdo uteče, vyhraje! Drž sa, já držím pěsti! To by bylo, aby nebylo! Jsi úžasně silná a pozitivní žena, to dáš!
bugout
Cez víkend som trochu upratoval mrázak tak som upiekol pol husokačky a teraz ju jem s kašou od soboty a aj s omáčkou z toho diviaka čo som mal v sobotu...
1x haji
bugout
A idem sa ešte pochváliť, keď som v sobotu dorábal tú omáčku prišla mi nejaká fádna tak som do nej hodil dve, tri sušené slivky. S diviakom to bolo super a s touto husokačkou ešte lepšie....
2x haji a sracz
haji
@bugout (12.9.2022 22:00)
Moje nervy, to musela být dobrota! A nebo ještě je? Vzoreček bych testla...
1x bugout
haji
@kimlo (20.9.2022 19:17)
Tyjo, k zavináčům hrianky, to jsem ještě nezkoušela, hmm @bugout "na tutáka" je to majonéza. Blahé paměti dělávali v kelímku: dole majonéza, na to zavináč a to celé zalité rosolem. Nic lepšího jsem v životě nejedla. Jenomže to bylo stále dražší a dražší, odbyt klesal, tak už nevyrábějí. Škoda přeškoda.
1x kimlo
haji
U nás dnes k večeři vlastně posunutý oběd: uzená polévka, uzený vepřový jazyk, kapusta na smetaně, k tomu červené brambory vařené ve slupce, pak orestované na kousku másla. Sklidila jsem pochvalu. Sladká tečka - na ráno k snídani - jablková kakaová hrníčková buchta s lískovými oříšky uvnitř, nahoře potřená čučoriedkovým džemom a posyp lískové oříšky.
bugout
@haji (21.9.2022 06:34)
Limburger je môj obľúbený syr spolu s Olomouckymi syrečkami je to asi jediný syr ktorý si dám len tak s pečivom (maslo a cibuľa) bez nejakého mäsa 😂😂. Zväčša mám syr ako doplnok tu je však v hlavnej úlohe.
bugout
@afataga (22.9.2022 19:27)
Vyprážané bedle mám najradšej plnené medzi dva klobúky syr a šunka, mňam.
1x haji
frezia68
@bugout (23.9.2022 09:13) Chcem sa opýtať,či poznáš roztečené syrečky?Len som o nich čítala,zatiaľ mi zrejú vo fľaške v chladničke a koľko dní asi? Mne stačí na skorú večeru aj hrianka s cesnakom,kúpeným na trhu,ktorý štípe riadne :-). Ale potom pri telke hľadám,niečo na doplnenie :-)))))) a nedopadne to podľa mojich predstáv. Chudnutie mám len v predstavách :-( .




bugout
@frezia68 (23.9.2022 11:37)
Ja poznám len zrelé, čiže jadro je úplne mäkké. Nezrelé sú tvrdé a zretím postupne meknú od vrchu smerom dnu. Zrelé v podstate nemajú žiadne jadro. Ale možno by sa vedel lepšie vyjadriť @kimlo mám pocit, že sa v tom vyzná lepšie ako ja. A výslovene tečúce sú vyprážané... To je úžasná vec.
1x haji
mijaita
Salát z rajčat, majolky a spousty nakličených semínek slunecnicovych a mungo. K tomu semínkové suchárky.


haji
Včera k večeři testík dvou vzorků chlebíčků, zda jsou jedlé. Jsou. Následně padl za vlast zbytek pomazánky, vajec natvrdo uvařených a dvou patek veky. Nepadla jsem daleko od stromu, to byla oblíbená atrakce mého tatínka.
1x janger
bugout
@cesminaz (6.11.2022 20:36)

Paráda. Začínam mať pocit, že tvoj syn pečie lepšie ako ja. Ja zatiaľ plánujem niekedy tento týždeň kuru fasulye, akurát rozmýšľam či rovno s hovädzím alebo len potom do hotových opečiem a pridám sujuk. A upečiem si k nim pide ekmek. Nerobil som ich ani nepamätám.
cesminaz
@bugout
Kedže raňajky boli víkendové dosť neskoré, tak na večeru som spravila len niečo jednoduchého. Môj obľúbený kapustový pilav a k tomu šalát Coleslaw a rýchle Manti. Velmi dobre to spolu pasuje🙂 A kto chcel dal si aj Ezogelin polievku zo včera.


bugout
@cesminaz (13.11.2022 18:28)
Rýchle manti? To robíš len cestovinu s jogurtom, teda podla foto to tak vyzerá. Mám v pláne také falošné manti, kedy sa masová zmes urobí na panvici, pridajú cestoviny a na vrch jogurt a paprikove maslo. Kurňa na lahanali pilav som úplne zabudol keď som dnes rozmýšľal čo s kapustou.
cesminaz
@bugout (13.11.2022 18:52)

Ano, rýchle Manti je u nás len maličká cestovina s jogurtom, vodou, soľou a trochou cesnaku, poprípade citrón🙂 Tentoraz sú to drobné domáce kocičky. Ja Lahanali Pilav zbožňujem, má jedinečnú chuť.
haji
Se musím pochválit. Včera jsem měla k pozdní večeři chlebík s máslem, taveným sýrem a k tomu bílé meltové kafíčkové s troškou cukru. Dnes k večeři dva kupované vlčnovské koláče a k tomu kakao s trochou cukru. Tisíc roků jsem nepila teploučké kakao. Věřím, že můj žaludek ho pobere v klidu. Mňam, toto spojení je velká dobrota! Vracím se do dětství...
bugout
Veru aj ja. A veľmi dlho som nič také nemal. Musím to napraviť
mijaita
Delam celkem casto a rada, ovsem pecu jen ochucené housticky a poamaznky a klobasky si kazdy dava sam. Na takové tyhle tvoje taky dojde, jen co tu klobasu nesnime driv, nez bude planovano. Co mas pod ni? Ja strikam nebo mašluju cesnekovym, nebo citronovým olejem.
1x kimlo
kuko95
@kuko95 (30.11.2022 10:57)

Praženicka na masle s droždím a cibuľkou ..keď som raz za čas večer doma tak si to vždy spravím ..je to dobrota ...najlepšie keď je taká redšia :)))
1x haji
mijaita
@kimlo (30.11.2022 17:59)
Cim je jiny? Podle obrazku stejny jako varim, miluju ho. Jsem zvedava, inovaci se nebranim!!

1x kvakac
mijaita
@cesminaz (26.11.2022 19:25)

To jehneci je zavidenihodne. jednak bezne neni a druhak cenove na leasing. Asi zacnu šetrit :-)
mijaita
Do tehle polávky jsem se zalaskovala a vytunila jsem ji chili česnekovým olejem a isotem. Je užasná, doporučuji!


kimlo
@mijaita (30.11.2022 18:22)
Ide tam pretlak, slanina, a celkový postup je iný ako som bol zvyknutý.
bugout
Tak hromadne a porade. @cesminaz tvoja grill party vyzerá super ako vždy @kuko95 praženica musí byť redšia, vysušená praženica = zničené vajíčka. Ale teda droždie som nikdy nepridával. @kimlo burtgulas vyzerá výborne. Dal by som si, aj v tomto momente. (aj tú praženicu 😂) aj zapečený rožek s nivou a klobásou.... A @mijaita moja obľúbená otázka, jogurt alebo smotana? Lebo ak opäť smotana tak by si to mala premenovať. A je to aj u mňa v top polievkach.
mijaita
@kimlo (30.11.2022 20:18)

Ano, i ja mam uz podle obrazku jiny. A urciťe bez protlaku. Ale muzu v misticce zkusit :)
mijaita
@bugout (30.11.2022 21:08)
Dnes 3/4 jogurtu a zbyt zakysanky. Neprejmenovavala bych to, vzdycky uvarim z toho, co mam doma. Ono to chutove zas takovy rozdil neni.Pro me je zasadni ta testov ryze.
mijaita
@bugout (30.11.2022 21:08)

Take neni v rc psano jak tucny ten jogurt. A ja kupuju tucnejsi, A zakys zas ne tak tucnou. Nemyslim, ze bys to poznal. Nebo ano?
bugout
@mijaita (30.11.2022 21:22)

Zmes by som asi nepoznal. Ale jogurt od smotany rozoznam 😂😂. Keď kupujem originál turecký jogurt v tom vedierku tak to je 10% tuk. Premenovať som myslel len preto keď sa jogurtova polievka urobí zo smotany je smotanová a nie jogurtová 😂
cesminaz
@bugout
Dnešná večera...
Marinované kuracie prsia vypražené v cornflakes a aj strúhanke🙂 K tomu ryža a len tak celkom jednoduchá tatárska a kečup...
Príjemný večer.


cesminaz
@mijaita (30.11.2022 18:39)

😅😅😅 to je u vás až také drahé?? U nás je to vlastne celkom normálne mäso, varím z neho mnoho jedál, tak ako z hovädzieho. V tureckom obchode (pri mäse) je jahňacie mäso ako kuracie, čiže máš neustále veľký výber. Kupujem väčšinou krk, rebrá, alebo stehno. Krk stojí 1kg 8€, stehno 11€ a rebrá 8 alebo 9€. Kupujem tieto časti preto, lebo z tých viem uvariť väčšie množstvo jedla, čiže za väčší hrniec🙂 a preto sa to oplatí. Kotlety sú strašne drahé, tie stoja 1kg 20€.. tie kúpime fakt len výnimočne😅 Vlastne popravde poviem, že jahňacie je u nás cenovo skoro ako hovädzie. To kupujem medzi teraz po zdražení medzi 6-11€. V tureckej kuchyni sa vela jedál varí z jahňacím mäsom a preto ak chceš zohnať lacnejšie, tak choď do tureckého obchodu. Ale ked sa tak zamyslím, tak asi záleží aj na tom, že kolko tureckých obchodov je v jednom meste... Ja kupujem v Rakúsku a tam ich je fakt viac než dosť, najmä vo Viedni, na každom rohu🙂
stefanm
... dnes nie je v tv žiadny fotbal
... takže len rýchly pikant maďar guľáš a... späť, spať, spať 😋😋😴😴


bugout
@kimlo (8.12.2022 07:30)

Nuž dobrú chuť, ja dojedám kelovú s posuchom.
farbuska
@cesminaz (1.12.2022 18:58)

Zaujala ma tvoja informácia k cenám jahňaciny. Ja jahňacinu varievam dosť často, je to veľmi chutné a zdravé mäso, ale ceny v obchodoch sú často neprijateľné pre väčšinu ľudí. Riešim to tak, že kupujem celé (stiahnuté z kože a vypitvané) jahňa priamo od chovateľa, to je cenovo oveľa, oveľa dostupnejšie. Naučila som sa takéto jahňa naporcovať, potom zamrazím a mám jahňacinu na dlhší čas.
1x bugout
haji
Dostala jsem do daru uzeninu, tvářila se jako špekáčky, ale nejsou to špekáčky. Darovanému koňovi na zuby nehleď. Tak nehledím už čtvrtý večer, hezky opečené, s vajíčkem, chlebíkem. Zbytek šel na mrazák.
bugout
@cesminaz (16.12.2022 09:41)

To by som mohol stále..... A pri raňajkách som napísal viac, nebudem sa tu opakovať 😂
1x haji
kimlo
Dnes som videl komentár pod receptom na tatarsku zmes, tak mi to narobilo chute ze som neodolal… hlavne topinky potrieť veeelmi cesnakom, tak ako pri tataraku. 😋🥂




kukulienka71
@bugout , fajn tèma, chýbala by🙂práve sme dojedli špagety. Veľmi jednoduché, cesnakovo-paradajkový základ, šunka na kocočky, tymián a trocha vody z cestovín. Na tanieri so strúhaným syrom. Malá chcela.

kimlo
@afataga (16.2.2023 10:11)

Áno, je to polovica čo som odrezal, druhá skončila na chlebe ráno na raňajky do prace.
mamec
@kimlo (16.2.2023 17:06)
Myslím, že tá otázka "nožom?", smerovala k tomuto:
"Zostali mi šampiňóny z varenia tak ma napadla omeleta. "


bugout
Priatelia všetkým dobrú chuť. A @cesminaz ku kuru fasulye si dávam najradšej mücver 😂
bugout
@kimlo @kvakac šalát aj syr zo salaša vyzerá parádne... Ja si idem urobiť Kimlove zapečené rožky a klobásou a nivou. Akurát rožky nahradím chlebom, keďže ten mám doma a rožky nie 😂
farbuska
Na záver môjho "zvyškového" víkendu som použila zvyšok klasickej bryndzovej nátierky (urobila som jej akosi priveľa), t.j. bryndza, maslo, cibuľa, rasca a trochu papriky. Uvarila som zemiaky v šupke, vydlabala a postrúhala striedku, zmiešala s nátierkou, pridala soľ a pažítku, naplnila vzniknuté zemiakové lodičky a celé zapiekla do ružova. S čerstvým šalátom (nie je na obrázku) fajn večera.


bugout
@zolik @kimlo

Tatarak je vždy dobrá voľba. Ja čakám kým mi dozreju syrečky a idem robiť z nich. Nikdy som to nechutnal som veľmi zvedavý...
bugout
@farbuska (19.5.2023 18:17)

To je paráda také veci mám rád. Aj ja tu mám podobný recept.
bugout
Ešteže ma hokej nezaujíma a môžem upratať po príprave a zjedení ramenu 😂😂 @zolik čo dávaš do toho humusu? Lebo ja citrón dávam bežne do hummus. Myslím, že tam aj originál patrí. Robíš ho s inými ingredienciami?
zolik
@bugout (19.5.2023 19:39)
Ahoj,
Do rozvareného pomačkaného cíceru dám všetko čo tam normálne patrí + nastrúhanú kôru z ca 1/2, a dužinu a šťavu z veľkého bio citróna. Domixujem, prepasírujem. Ak je treba dochutím. Používam aj citrónový olivový olej. Ten je výborný aj na svieže dressingy.
Dobrý Ramen by som si dala hneď.
Pozdravujem 😊
1x bugout
zolik
@bugout
Skorá večera lebo hokej. Ja viem, že hokej Ťa nezaujíma 😊
Citrónová ryža so Shrimps, kuracie prsia, jogurtový dip a…




mijaita
@zolik (23.5.2023 19:10)
Citronovou rýži asi moc lidí nezná, já ji moc ráda. Jen ty krevety faaakt neeee :-) Varim tedy take jen s kuretem. Máš chutné fotky!!
zolik
@mijaita (23.5.2023 19:52)
Milá M.
Tebe by som sa v živote neodvážila servírovať ryby a ich príbuzných. Určite by som krevety nahradila škvarkami 😂 aby som sa Ti zapáčila.
Ja mám rada všetky morské potvory a skoro všetky ryby.
mijaita
@zolik (23.5.2023 21:07)

😗zlata holka!! Ale vis co? Muzu chobotnice a sepie obcas a v prijatelnem mnozstvi. Nejvic nerada ryby jako ryby jakkoliv pripravene, ani opevovaneho lososa. Ale netrapi me to, kazdy clovek manejake libustky a nelibustky!! Prekvapilas me tou citr ryzi. Dobra, vid?
1x zolik
bugout
@mijaita (23.5.2023 21:44)

Aj ja preferujem tuniaka pred ospevovanym lososom 😂😂😂
zolik
@bugout
Nemala som so sebou okuliare a nedopatrením som kúpila syr na grilovanie. Grill nemám, tak som ho urobila na panvici. Zjesť sa dal, ale nič moc. Je taký, ako by som to opísala, taký gumený, kvičivý😂



bugout
@zolik (27.5.2023 20:52)

Ano so syrmi na grilovanie mám obdobné skúsenosti. Sú len dve výnimky prvá je haloumi a druhá oštiepok (samozrejme ten priamo určený na grilovanie)
bugout
Ja som včera robil taký pokus a vydarila sa. Vydaril sa až tak, že som nestihol fotiť..... Keď zopakujem v dohľadnej dobe pridám aj recept. Dokonca je priam vegánsky
bugout
A keďže manželka nemá rada kimchi, mala bez neho.... Zato však mala srirarchovu majonézu namieste mojej hojsin zálievky.... A nemá rada ani paličky 😂😂😂


bugout
Čo by som mal na večeru... Môj obľúbený Ramen. Keď má človek veci nachystané a v zásobe je to totálna rýchlovka...


zolik
Rýchla neskorá terasová večera. Za 15 minút bolo všetko fertig. Tých 15 minút na 225C potrebolali kuracie filety alias “Crispy Chicken” v trúbe. Ryža bola zo včera, takže len zohriať. Cukety opražiť v oliváči a vybrať grécky jogurt z chladničky 😊


bugout
@zolik (5.6.2023 20:41)

A ešte pár sekúnd na pridanie cesnaku do toho jogurtu.... A možno aj nastrúhať uhorku 😂
1x zolik
zolik
@bugout (5.6.2023 20:43)
Surový cesnak večer nemôžem (pred rokmi mi odpochodoval “nevedno kam” žlčník). Mám veľmi rada hustý grécky jogurt s čerstvo namletým kvalitným čiernym, alebo zeleným korením. To by jeden neveril, že aj v takej banálnej veci je veľký rozdiel v kvalite. Uhorka sa v chladničke nenachádzala.
Nikdy nechodím v pondelok a utorok nakupovať. Snažím sa dospotrebovať všetko čo zostalo z víkednu. Pripomože špajza a mraznička. Za tie roky som si vypestovala hotovú pasiu na tzv. zbytkovú kuchyňu 😂
bugout
Dobre rozumiem tomu zužitkovaniu zvyškov... Keď robím napríklad ramen tak ho jeme aj tri dni aby sa všetko to "obloženie" minulo... Už len tie vajíčka, nebudem nakladať do marinády jedno... 😂😂😂 Mungo klíčky, konzerva kukurice... skrátka čokoľvek čo nie je jedna porcia musím niekde ďalej minúť.
bugout
Ja večeru pravdepodobne pridám rovno ako recept tak sa nechajte prekvapiť 😂
bugout
Čerstvé pide je super. A lekvár kedykoľvek... Dnes neviem čo budeme jesť, slr včera som robil tuniakove placky
bugout
Vyzerá to dobre.... Ja som robil kuracie congee a to dobre nevyzerá tak to sem nedávam 😂😂 ale chuťovo výborné
bugout
Ale minule som robil toto, foto tiež nič moc ale nevadí. Dvojposchodový sendvič, ľahko zapečený... Spodná vrstva Vajíčková nátierka a vrchná tuniakova obe len úplný základ s kewpie majonézou + cibuľa čiže žiadne špekulácie.... A bola to vážne dobrá kombinácia. Zaujímavé môže byť všetky chleby solo opiecť a potom natrieť a už nezapekať aby bol chrumkavý aj stredný chlieb.


bugout
@zolik (18.6.2023 21:03)

Vyzerá dobre.... Ja som minule dostal jednu inšpiráciu, ale neskúšal som.... Cibuľa, kyslá kapusta, jablko a konzerva tuniaka....
bugout
@zolik (19.6.2023 12:21)
Nie, poradil to kamoš.... Je to realita. Je to pre mňa priam bizarná kombinácia, ale všetky zložky mám rád...
mijaita
@mijaita (20.6.2023 18:47)
Aha, nečetla jsem pozorne, tak uz vim. Krasna prace, to chci!! :-)
bugout
Ja som včera robil pokusy 🤣 ale dopadlo to dobre. Nasekal som (v tom aparáte, nie ručne) kuracie mäso. Pridal vajcia trochu múky všetky zvyšky zeleniny čo som mal (kapusta, cibuľa, mrkva) a vyprážal placky... Bolo to vážne dobré... Na obed som prvú časť zvyškov dal do Zosui... Nefotil som nič, takže tak.
1x zolik
mijaita
@zolik (21.6.2023 20:16)

Ja si chystam podobnou snídani a jeste oblibeny chleba s chrestem.
bugout
Dnes som prvý krát vyskúšal zaru soba a som veľmi milo prekvapený. Nefotil som, nie je moc čo... Pohankove rezance na studeno s riasami a máčajú sa v mentsuyu; takej omáčke z rybacieho vývaru a pár ingrediencií. Priznám sa, že mám kúpený polotovar kikoman
bugout
Po včerajšom úspechu Zaru soba idem dnes na Oroshi soba. Všetko mám len tenkasu vyrobím 🤣
bugout
@kuko95 (23.6.2023 10:26)

V podstate to čo ty. Len rád skúšam aj nové veci..... Ale hemendex, parížsky šalát, fašírky.... Majú stabilné miesto v mojom srdci
kimlo
Žiadna špecialita, rýchle občerstvenie z mojich detských čias keď som celé poobedie a podvečer lietal po vonku. A teraz keď si pečiem vlastný chlieb a robím domácu masť, bol by hriech si na to nezaspomínať… 😋




bugout
@mijaita (29.6.2023 21:19)
Priznám sa, že mi to nehovorí nič... A áno aktuálne idem na japonskej vlne. Ja zväčša tak pol roka vždy skúšam niečo nové. Vyberiem si pár vecí čo zaradím do stálej ponuky a idem ďalej 😂
@zolik aký je to druh syru, alebo k čomu by si ho prirovnala? Označenie "turecký" mi evokuje niečo ako feta..
mijaita
@zolik (29.6.2023 21:27)

Jsem nacpana a presto bych se na tu tvoji veceri vrhla s chutí. Jenze to ja muzu porad a kdykoliv a mam to kazdou chvili. Ovsem nejradsi ke snidani :-)
1x bugout
zolik
@mijaita ďakujem za veselý komentár k mojej večeri 😊
@bugout , na podiv žiadna Feta a pod. Syr je veľmi podobný nášmu neúdenému oštiepku, len trochu hutnejší
Majte obaja ešte pekný večer
1x bugout
zolik
@cesminaz (29.6.2023 22:23)
Uhádla 😊 ako inak. A ešte som kúpila (okrem veľa iného) 800g balenie Böreklik. Je výborný, krémový a neviem sa ho dojesť
cesminaz
@zolik (29.6.2023 23:03)

Ten krémový böreklik je výborný na cestovinu. Daj trocha oleja do panvici a trocha roztlač ten syr, potom ho za stáleho miešania celkom rozpusti. On bude celkom tekutý a potom vmiešaj doňho uvarenú cestovinu🙂 To je taká klasika u turkov. Jedla si to už? Ak nie, tak si urob, je to velmi dobré a rýchle. Pekný deň ti prajem😉
bugout
Hmmm musím povedať, že som sklamaný sám zo seba. Navzdory celkom dobrému prehľadu o tureckej kuchyni som segment syrov úplne ignoroval, asi sa naň budem musieť pozrieť.... Bežne kupujem turecké salámi, klobásy a iné mäsové produkty, ale syr som si niekdy nevšímal....
zolik
@cesminaz
Ďakujem za odpoveď a link. Už som si recept “naštudovala” a určite ho vyskúšam. Nie nepoznala som toto jedlo.
@bugout
Turci majú výborne syry a to žijem v krajine syrov a čokolády 😊
Odfotila som Ti moje 1500 gramové balenie, ale predávajú sa aj v menšom.
Turci majú aj výborné olivy naložené v oleji. Keď chceš odfotím Ti aj tie.
Prajem Vám obom pekný posledný júnový piatok 😘


bugout
Oyakodon. Vzhľad 0 bodov... Chuť 10. A ďalších 10 bodov za názvu. Rodičia s deťmi (kuracie s vajcom a pod ním ryža)


kimlo
Milujem od detstva na večeru sardinky z konzervy na chlebe s maslom. Objavil som v nemenovanom reťazci sardinky c slniecnicovom oleji, bez šupín, bez chrbtoce..len akoby očistené filety.. bol som prekvapený, lebo veľa ludí sa práve prítomnosťou týchto vecí s rybacími konzervami nekamaráti.. bolo to veľmi dobré…




bugout
@kimlo (14.7.2023 18:37)

Paráda a kde ich kupuješ? Alebo ešte lepšie daj foto konzervy.... Zväčša ich používam na nátierku, ale takéto filetky určite kúpim a dám si len tak. Alebo aj so špagetami
1x kuko95
kimlo
Čerstvý kváskový s maslom a zeleninou… paprika je pálivá 😋




bugout
@kimlo (24.7.2023 18:56) Aj ja si z času na čas dám len chlieb s maslom a paradjaka (a veľa soli 😂😂). Pikantné mám síce rád, ale pri paprike som opatrný, takú jemne pikantnú ako mám rád je umenie nájsť. A keď štípe veľmi je to peklo 😂 takže papriku tak často nemávam....
mijaita
@mijaita (25.7.2023 21:39)

Nevařila jsem podle žádného receptu, jen podle sebe. Recept byla jen invence. Ale suprová!
1x bugout
kimlo
Granadir, pečený v rúre, a kvašáky nakladané minuly rok, práve som ich otvoril, parádne pikantné a chrumkavé… 😋




bugout
@kimlo (26.7.2023 19:18)

Máš tu recept? Grandir zbožňujem a jeden recept navyše sa vždy zíde... Ako ho robíš??
bugout
Výpek z mäsa.... Keď je dobrý nepotrebujem ani to mäso 😂
kimlo
@mijaita (10.8.2023 09:10)

Ona ta krkovička je super aj na studeno a hlavne s matjesami z cukety nemá chybu, tie mám naložené 10 dní a sú parádne. 😋


mijaita
@kimlo (10.8.2023 18:37)
Tak znovu! :-) Napíšu komentář a místo "pridat" ho smažu? :-)
Krkovicka je "píseň beze slov", tu cuketu jsem nikdy nedelala, protoze delam marinovanou jako salát. Bude to obdoba, ne? Nebo ji delas jako matjesy z hub?



kimlo
@mijaita (10.8.2023 19:14)

To som len skúšal, suseda mi dala cukety tak som hľadal čo s nimi. Naložil som ich lebo v kometaroch samé chvály, tak reku vyskúšam, a veru výborná vec! Oni tam píšu že 3 dni, ja som ich nechal 10, a je to fakt super 😋
Tu le link:
 www.toprecepty.cz/recept/4830-matesy-z-cuket/...


Len som tam pridal pár guliciek čierneho korenia, novej korenie a hlavne bobkáč… nemá chybu! 👍
1x bugout
bugout
Síce som nevaril, ale téma je o jedle nie varení...
kuko95
Syrovo cesnaková omáčka z parmezánu a nivy a k tomu také srandovné cestovinou plnené sušenou šunkou ..to je polotovar našiel som to v bille sú to čerstvé cestoviny po 400g a nájsť ich v chladničke ..sú veľmi chutné ...takže jednoduchý a veľmi rýchly obed
1x bugout
cesminaz
Včera sme mali na večeru Kumpir. Tentoraz som ale oštipkala aj pečené kuracie stehná. Bol tiež baklažán, ezme a niečo kyslé okrem jogurtu🙂 Velmi nám chutilo. Je to velmi variabilné jedlo čo sa týka príloh, čiže čo nato dáte. Jediné čo je vždy to isté je základ, čiže maslo, soľ a syr sa rozmieša hned v horúcom zemiaku😊