Rôzne

2010

melodygogova - bez fotkymelodygogova, 7. júna 2013

Prosim Vas neviete ci niekde by sa dali najst jeho recepty, vidim ze ti
najlepsi pomaly odchadzaju budem si musiet recepty kopirovat,
pripadne ak mate niekto skopirovane poslite mi na mail
melody.m@zoznam.sk , velmi pekne dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

tomas
Pravdepodobne vďaka úspechu používateľky, ktorá vydala knihu o svojich receptoch. Môžeme na prstoch zrátať pár ďalších, ktorí si vymazali recepty (a prekopírovali si ich na iné stránky), pravdepodobne chcú ísť svojou cestou a hľadať si svojich fanúšikov na vlastných foodblogoch.

Máme pripravený náš vlastný projekt foodblogov, ktorým chceme uľahodiť používateľom, ktorým sa zdá, že je pre ich recepty Varecha málo dobrá a potrebujú niečo extra. Rokujeme o možnostiach vydávania kníh (ktoré sme v minulosti chceli, a vtedy s tým bol žiaľ jeden problém a nejakej monetizácie najlepších používateľských foodblogov).

V prvom rade však chceme, aby recepty, ktoré vyšli na Vareche, a ktoré sa stali slávne vďaka Vareche, zostali na Vareche, pre všetkých ľudí, ktorí ich tu chcú mať.
Lebo je skutočne nefér, ak si ľudia ukladajú recepty a potom im zrazu zmiznú. Preto staršie recepty, ktoré majú viac ako 30 dní a sú aspoň v jednej kuchárskej knihe sa nebudú dať mazať (už sa nedajú). Naopak umožníme vypínať profil človeku, ktorý sa už necíti tu dobre a chce sám seba vymazať, jeho recepty tu však ostanú pre tých, ktorí si tie recepty obľúbili a odložili.
tomas
@michsamant no ja trochu nerozumiem, čo vedie človeka z ničoho nič všetko zmazať. Najlogickejšie vysvetlenie mi príde, že si presunie všetko niekde inde, čiže asi "Varecha nie je dosť dobrá".
tatranka007
no ja teda neviem, ale co je zle na tom, si zalozit svoj vlastny blog s receptami a mat ich tak pod svojou kontrolou?

ved napisat recept, navarit, nafotit...to je celkom kus roboty, hlavne ak to chce clovek urobit dobre..
na Vareche ma clovek stale viac a viac recepty zaprdene reklamou....tak aky je problem ked sa to niekomu nepaci a chce si svoj vlastny recept, svoj vytvor radsej ponechat pre seba?

a teraz to zakazete?
ved ked sa recept, alebo clovek stane oblubenym, tak to nie je len kvoli Vareche, ale snad kvoli tomu, ze ma talent a charakter a vie varit a aj o tom pisat..

to, ze niekedy v buducnosti mate vymysleny nejaky projekt pre foodblogerov, nikomu teraz nepomoze


tomas
@tatranka007 čiže podľa vás dôvod odchodu zopár ľudí je preto, že majú vedľa receptu reklamu? síce zopár ľudí si tie reklamy dalo na tie foodblogy tiež, ale to sú už ich reklamy.

Čiže môže byť dôvodom odchodu ľudí to, že nechcú mať pri svojich receptoch reklamy Pravdy, ale svoje vlastné reklamy?
tatranka007
ale vlastne reklamy ma clovek pod kontrolou..nie?

tu s tym clovek vela neurobi ked nie je sam adminom..

tazko odpovedat na vasu otazku, ci to bol dovod preco ti ludia odisli..ja ich nepoznam spytajte sa ich..
mne osobne to na Vareche celkom vadi
tomas
@tatranka007 na druhej strane, ak napíšete recept do novín, časopisu, papierovej knihy, televíznej relácie, tak ten recept tam ostane navždy. Keď si o polroka/rok autor zmyslí, že chce ísť do iného vydavateľstva, tak nepovystrihuje zo všetkých starých kníh svoje recepty...

Kto chce odísť na americké blogovacie stránky, nikto mu nebráni. Ja to len trochu nechápem. Ale tak to je možno moja chyba.
tatranka007
mozno :)

tak neviem, sa skuste zamysliet nad kvalitou varechy a kam smeruje..
ak su ludia nespokojni a vadi im reklama vsade, arogantne diskusie a co ja viem co este..tak to skuste najprv zmenit a zlepsit

mi to pride korektnejsie zacat od seba, nez zvadzat vinu na inych a urazat sa, lebo tak tie Vase prispevky bohuzial vyznievaju
vlasatka
Ja sa tiež prikláňam k tomu, že aj keď niekto odtiaĺto odíde, je dobré, ak rcp ostávajú (presne ako to tomas prirovnal ku knihe). A to, že niektorí ĺudia majú správanie také aké majú, za to nik nemôže. Tých treba ignorovať. Predsa nemôže niekto za správanie iných. A že niekomu vadí reklama? Bohužiaĺ, asi je to daň dnešnej doby (tiež ju neznášam, ale čo už?)
radost
i mne príde detinské-po odchode-na to má každý právo-zmazať všetky recepty..
marianne
Ak mozem vyjadrit,hadam sa @miska neurazi:-) ja rozumiem napriklad tomu,ze odisla @miska . Na nej uz bolo vidiet,ze sa tu uz neciti dobre,okrem toho,ze jej tu zneprijemnoval zivot isty nick:-) schovavala opakovane recepty a davala opat recepty,niekolko krat...bolo to jej rozhodnutie,ktore som respektovala,aj ked mi jej recepty velmi chybaju,boli ine...ale ma blog,co potrebujem, najdem. A to ze jej vysla kniha,neviem ci to s tym suvisi,to uz vie ona najlepsie sama...ale @cistinka bola pre mna prekvapenim.Bola tu za kucharsku bohynu,ludia nikdy nepovedali jedno krive slovo na jej recepty,velmi si ju vazili za jej profesionalitu,bolo to vidiet,ked sutazila v TV mala tu obrovsku podporu Varechacov.A ze maju svoju stranku o vareni,je ich rozhodnutie.Bola som tam kuknut, je pekna,tak im zelam vela stastia na nej a drzim palce. @melodygogova 2010 ich ma recepty skryte,niektore z nich mam prekopirovanie,tak Ti ich poslem,ale daju sa najst a vo vyhladavaci..
michsamant
marianne (neurazim sa) nie, ja som nemazala kvoli knihe... kniha bola celkom ina kapitola pre mna nez varecha. Moje recepty su volne dostupne inde na internete, takze nesla som ich rychlo skryvat, lebo kniha.... ta s varechou nema absolutne nic spolocne. Myslim, ze zrozumietelnejsie to uz napisat neviem :)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Myslim, ze je na rozhodvani každýho človeka, či zotrva tam kde očakával pohodlie, alebo odídete, ked mate pocit, ze to nenaplni vaše očakavani.
Ved je to mnoho raza na zamyslenie ako tu niektorí ludia útočia na bezbranného, dobre mysliaceho, ktory sa snaží a priloži pre nás všetky recept. Ved tu prave by mal zakročit moderator a okamzite zastavit utoky..ohranit človeka, ktorý sa rohoduje podelit so svojima skúsenosti, ktory drži zostať varacha.
Ospravedlnenie neviem dobre slovensky, ale viem co hcem povedat :-))
ariela6
mne sa varecha velmi pači rada sem chodim čitam postrehy rady a recepty to že niektory ludia odišli je ich vec že si zmazali aj recepty to sa mi nepači dali ich sem preto aby si ich ludia mohli urobit a reklama mi nevadi ani ju poriadne nevnímam a ked ma niečo zaujme tak si to pozriem myslim si že varecha je na urovni a je dostupna pre každeho či je to mlady alebo starši a je taka ludcka všestranna a tie ostatne bloky sa mi tak až nepačia su strohe a neosobne radčej mam varechu je tu aj sranda a ked niekto vyriva to si nevšimam taky ludia su všade takže som rada na vareche a každy den sem rada nahliadnem
aroooo
Podľa mňa zverejnené recepty, ktoré si niekto uložil do svojej kuch.knihy by sa nemali dať z tejto kuch.knihy autorom vymazať, áno, on ho zverejnil, je jeho ale ho z v e r e j n i l aj pre ostatných, niekomu sa páčil a uložil si ho, je v j e h o kuch.knihe. Ostatné, ktoré si nikto nedal do kk, nech si berie-môj názor.
kuchticka
@2010 - Whatever;-)),
je mi jedno ci niekto z Varechy odijde, lebo uz to nie je ta Varecha na ktoru som bola zvyknuta a kde som sa vzdy citila dobre ako "doma", mrzi ma vsak, ak mi zmiznu recepty z kucharskej knihy. Keby som si vystrihla recept z novin, nikdy mi ho nikto vziat nemoze, preco si to moze kazdy z Varechy vziat? Lutujem ak sa niekoho dotkla moja reakcia.
marikafil
Ja si tiež myslím, že je nefér mazať recepty z "mojej" kuchárskej knihy, lebo keď som si tam recept uložila, asi sa mi páčil a chcela alebo stále chcem ho vyskúšať. Prípadne sa k nemu aj naďalej vracať, keď sa mi podaril. Na webe sa nájde všetko, ale moja kuchárska kniha je len jedna.
Že niekto príde a potom odíde z varechy - to je čisto jeho súkromná vec, ale teším sa, že si teraz už pri odchode nevezme všetky recepty.
hubata
Súhlasím s tým, že recepty by tu mali zostať v KK aj po tých čo odišli z varechy. Myslím že práve tí ktorí sú dnes slávni sa stali slávnymi aj vďaka vareche, lebo tu našli inšpiráciu a len ich troška zmenili. Kuchárske knihy podľa mňa už nemajú budúcnosť, všetko čo chcem si nájdem tu na www.varecha. V KK mám len tie ktoré ma niečim zaujali, sú z domácich surovín, s hodnotením fundovaných kuchárok, prípadne s radami ako recept ešte vylepšiť. A to že niekto neznesie dobre mienenú kritiku, poznámku je smiešne, naopak mal by byť rád že jeho recept nie je nepovšimnutý, ľahostajný. Kto chce mazať recepty - nech si ich nechá doma v šuplíku, nepublikuje ich a nech si ich zje sám, opustený, namyslený na svoje kuchárske umenie.
evusik
všimli ste si, že na Vareche sa už nediskutuje? už sa nevedú siahodlhé, poučné, zábavné diskusie častokrát dlho do noci? teraz keď niekto položí v diskusii otázku ledva mu odpovedajú dvaja, traja ľudia... a komentáre pod receptami? veľmi opatrné a len také všeobecné, alebo zosmiešňujúce a ironizujúce... akoby sa každý bál, že čo ak ma zas niekto napadne alebo zosmiešni????
voľakedy vždy keď som otvorila varechu bolo tu čosi nové - recepty, diskusie, zážitky... teraz receptov málo, diskusie sem tam a zážitky skoro vôbec... kde sú tie časy keď sa diskutovalo aj do troch do rána, bol tu kopec srandy a pohody?
teraz keď sa začne takáto diskusia tak to vždy skĺzne k útoku na blogerky, že odišli, že si založili vlastné blogy, že jedna vydala knižku, ktorá mimochodom nie je kuchárska hoci tam recepty sú, kto nečítal nech nesúdi... a vy sa čudujete? ja teda vôbec nie.
angiek
podla mna velmi dobry krok, ze sa nedaju len tak zmazat recepty a kto chce nech odide, medzi odidencami su aj taki, ktorych recepty by som nevarila a aj ich blogy ma nezaujali, niekde ma odstrasila vizualna stranka blogu atd. mne varecha staci, je prehladna, dobre sa cita a povyberam si co potrebujem..
marianne
Tak nech sa uz raz a navzdy prestanu zakladat tieto diskusie.Niektori Varechaci odisli bez slovka,pobrali so sebou vsetko a potom sa cudujeme,ze niekto hlada ich recepty a stale zaklada disskusie na tu istu temu...KDE SU RECEPTY. Moznoze keby odisli s malickym vysvetlenim:UZ SA TU NECITIM DOBRE IDEM PREC,tak by sa tie diskusie do blba neopakovali...Ti ludia si to zasuzili.Aspon Ethaniel mal tolko slusnosti,ze vysvetlil,preco ide prec a preco to spravil...
@evusik ked som tu prisla bolo tu 5000 receptov,teraz vieme kolko ich tu je..vyse 30 000.Tu sa uz tazko ohuruje niecim novym... a nemoze tu by byt stale ta ista partia zohranych ludi...ludia prichadzaju a odchadzaju...ja osobne si nemyslim,ze je to tu len o zosmiesnovani,ironii,dokonca zacinaju zase prichadzat kvalitne a pekne recepty.Ved si pamatame,tu boli ine vojny,mne sa tu teraz zda relativny klud...prepacte za nazor,ale uz sa to neda kedysi citat ako tu je furt zle,nekvalitne...vzdy tu boli zabo-mysie vojny...aspon co som tu ja od roku 2010..
michsamant
Inak Tomas, zarazila ma tato veta: V prvom rade však chceme, aby recepty, ktoré vyšli na Vareche, a ktoré sa stali slávne vďaka Vareche... som si myslela, ze ludia a ich recepty su pre vas dolezitejsie a varecha sa stala tym cim je, prave kvoli ich receptom a nie naopak. Tak som nakoniec rada, ze som prec, ved sme tu za nic podla tej vety.. varecha je predsa slavna aj bez ludi :(
marianne
niekdy mi to skor pripada,akokeby par ludom zalezalo na tom,aby to tu neklapalo,nemozem si pomoct,aspon podla komentov co citam...
pampusik
Kde najdem podmienky pre uzivatelov varechy s ktorymi som suhlasil pri registracii? Nejdu zobrazit. Alebo ich prepisuje tomas? Nezaujima ho ci s nimi budem aj nadalej suhlasit? Prosim odpoved!!!!
tatranka007
no ja teda uz vobec nerozumiem, co sa tu strhla za vojna, proti tym, co si zobrali svoje recepty..

este vcera som si pozerala znovu podmienky registracie a bolo tam jasne uvedene, ze autor ma pravo si s receptami robit co chce..

dnes sa nedaju podmienky ani otvorit..
to ich teraz menite?

a pride vam fer, ze ludia, co sa tu za istych podmienok zaregistrovali a prispeli, zrazu bez opytania budu fungovat za podmienok novych?
ved nie vsetci mozno suhlasia..
marianne
Aka vojna? ludia stale hladaju recepty odidenych varechacov a stale na tu temu zakladaju diskusie KDE JE RECEPT?.Niektori ani netusia,ze odisli a pridu na to az vtedy,ked im chyba v KK ulozeny recept. Co ste cakali????Ako to maju vediet.S tym by ste mali v redakcii cosi robit,inak to tu bude stale...
2010
@evusik aj by som ti odpisal cez TS alebo Pravda - Varecha radsej zrusila vsetky tajne spravy.
dada1010
ja si tiež myslím, že nikto nikoho nenútil sem vkladať recepty, a keď ich raz vložil tak tu majú ostať, a zvlášť je nefér pobrať ceny a recepty si zobrať
tatranka007
@marianne ..
este raz..

v podmienkach pre registraciu bolo, ze autor si moze robit s receptami co chce, suhlasis?
tak preco by si ich nemohli zobrat spat?
bolo to jasne povolene v podmienkach..

bud mali byt podmienky od zaciatku ine, alebo sa nenadavajte tym, co si recepty zobrali k sebe, pretoze sa im na Vareche nepacilo

sa stazujte na redakciu a nie na ludi!
mijaita
@tomas a proč není možné (otázka webu?) aby si kdo chce odejít klidně recepty smazal ale zůstaly by v těch KK, do kterých byly uloženy? Jistě i po smazání na serveru v backupech zůstanou, tudíž pouze nastavit tak, aby se automaticky neodstranily i z KK ?
marianne
o jezis maria a svaty jooozefko.... Este raz: VED NECH SI ICH ZOBRALI, MNE TO VOBEC NEVADI,maju na to pravo,uz sme sa tu o tom raz bavili v inych diskusiach.......ale preco sa stale potom cudujete ze je tu na tuto temu 10 diskusii. @etaniel vysvetlil,co robi a preco to zrobil a ma pokoj...ja to uz neviem inak napisat...
pusta
osobne si myslím, že odísť z varechy je právom každého jedného. slušne vysvetliť dôvod svojho odchodu je jeho veľké plus.
nech už je to akokoľvek, aspoň recepty uložené v kuchárskej knihe by mali zostať, lebo sme si ich tam dali, preto, že sa nám páčili a zaujali nás.
tiež by som dala do pozornosti pléna, že tí čo s veľkým hlukom odišli, z času na čas sa tu objavia a aj pridajú nejaký recept. z varecha sa úplne nevymazali. natíska sa otázka, prečo asi?
chcú vyhrať súťaž? vziať si nejaký nápad na trvalé pôsobisko? uistiť sa, či sú tu stále obľúbení? že sa na nich nezabudlo?...sporadicky podpichnúť nejakým komentárom? niečo iné?
ak raz odišli, tak nech sú aj odídení....sledovať varechu predsa môžu aj tak.
totiž keby naozaj odišli a nezostali zaregistrovaní, tak by nemohli ani komentovať :-)
ved v skutočnosti im na vareche ako takej a ani varecháčoch vôbec nezáleží. keby im záležalo, tak by napriek všetkému zostali :-) strávili tu predsa určitý čas, tak slušné je predsa odzdraviť pri odchode ostatných a podakovať sa im. všetci im predsa neublížili.
tatranka007
@ ja sa necudujem, ze vznikaju nove diskusie na tuto temu stale dokola, podla mna je proste v tom systeme bordel a redakia by si mala ujasnit podmienky a prediskutovat znovu s ludmi..

co sa cudujem, ze mnohi ludia (a nevravim, ze ty) tu osocuju tych co odisli a si recepty zobrali, ked jednoducho mali raz na to pravo a tak to urobili

michsamant
pusta, slusne vysvetlenie nepomohlo, stale tu niekoho trapi kniha... necitala som to tu len raz. Viete kolko ludi prislo o strechu nad hlavou kvoli povodniam?? A tu sa riesi KK. Tak sa teste zo slubenych noviniek, pekny vikend.
pusta
@michsamant , máš pravdu. aj ty sama veľmi dobre vieš, že som nehovorila práve o tebe :-)
pekný víkend aj tebe :-)
evusik
no veď práve... človek sa ozve a hneď ho obvinia... už len čakám, že sa tu začnú objavovať vety ako: "staré, zaslúžilé varecháčky" .... a viete čo? idem variť jahodový džem, to má aspoň nejaký zmysel :-))) prajem všetkým krásny víkend...
tomas
@pampusik podmienky su tam kde boli na spodku kazdej podstranky varechy. Su tam cele 3 a pol roka. Nemenili sa nikdy od vzniku Varechy. Kedykolvek sa na akomkolvek webe menia podmienky, tak su uzivatelia na to upozorneni.

Mazanie/nemazanie receptov nie je v podmienkach definovane a nikdy nebolo. Vlastnictvo receptu - autorske prava nie su ovplyvnene mazanim/nemazanim. A aj ked pouzivatel odide, pripadne zotrvanoe receptu neporusuje jeho autorstvo/vlastnictvo, kedze autorom je stale on.

Podmienky sa v blizkej dobe doplnia o par veci, ktore vznikli priebezne, zaroven sa pripravia na mobilne aplikacie, pouzivatelske inzeraty, vydavanie knih, foodblogy, recenzie, spustenie novych webov fungujucich na Varecha prezyvku ci napr. tajne spravy...
nadia56
po skusenostiach s mojou poloprazdnou kucharskou knihou na vareche si recept ktory sa mi paci a chcem ho vyskusat skopirujem a ulozim do svojho vlastneho suboru, takze mi ostava, aj ked autor odisiel aj so svojimi receptami, na co ma samozrejme pravo, je to len otazka jeho volby:-)
jamarlen
úplne súhlasím s @tomas , adminom varechy.
klany varecháčov, boje medzi nimi, škandáliky - to milujem, ako aj jedlá, ktoré som sa tu naučil variť. zabávam a učím sa a na to varecha je.
ľudia sa tu vyfarbia, prezradia, ani nevedia ako ľahko a priehľadne. falošný obraz o sebe je ťažké udržať. tak to je aj s mnohými, čo odišli...
irenaw
stále dokola mazať / nemazať... stačí dať do podmienok, že užívateľ môže odísť, ale recepty ostávajú. alebo, že užívateľ môže odísť a vziať si recepty so sebou. ku každej takejto diskusii stačí potom napísať, že je to v súlade s podmienkami. ak sa tu niekto zaregistruje, tak tieto podmienky akceptuje, vrátane toho, že mu zmizne niečo z kuchárskej knihy alebo toho, že po jeho odchode recepty zostanú...
kuchticka
Varechaci mili!!!!!!!!!
nevadme sa, zmierme sa s tym co je i ked to uz asi lepsie nebude.
Prajem vstkym vam pekny vikend, lepsie pocasie, dobru naladu a odpustenie chybujucim. Ved nie sme nikto perfektny.
Chybate mi velmi niektori, najme @mishamant , ale co uz. Nemam vela casu , takze ahojte vsetci.
jody
Vzdy som bola za zakaz mazania, ale nemozem suhlasit s touto vetou - Vlastnictvo receptu - autorske prava nie su ovplyvnene mazanim/nemazanim. A aj ked pouzivatel odide, pripadne zotrvanoe receptu neporusuje jeho autorstvo/vlastnictvo, kedze autorom je stale on. -. Ono to presne naopak - JE porusenim autorskych prav, kedze ako autor si mozem s receptom robit, co chcem. Lebo to tak umoznovali podmienky na vareche. Jednostrannou zmenou podmienok bez dania moznost rozhodnut sa, ci sa budu tie nove akceptovat, sa varecha nevyhne poruseniu autorskych prav. Tolko pravne hladisko. Osobne hladisko - volakedy som sa cudovala, ked odchadzajuci mazali recepty, teraz uz nie. Neholdujem pestovaniu kultov osobnosti a preto mi prekaza aj tu. A nie je to len to, je to 1000 a 1 malickosti, ktore nakoniec umorili tavu...a mne chut...
jozefj
Keď odišiel , odišiel,je to jeho vec.Jeho recepty mi budu chybať ale jeho MÚDRE komentáre nie.
slavka2012
Zda sa mi, ze tento typ diskusii nikam nevedie. K autorskym pravam, ich respektovaniu i pravu vziat spat zverejnene recepty sa nebudem vyjadrovat, lebo nie som odbornik. Dovolim si vsak malu poznamku: autor knihy ci filmu zostava vlastnikom autorskych prav na svoje dielo, aj ked sa exemplare, vytlacky, kopie jeho diel predaju ludom, ktorych zaujal. Vlastnictvo autorskych prav ho vsak iste neopravnuje k tomu, aby isiel do sukromnych kniznic ludom, ktori si kopiu jeho diela kupili a vzal si spat knihy/filmy len preto, ze je ich autor a drzitel autorskych prav.
pusta
@marianne , áno, tak sa vyjadrí len veľmi slušný človek,ktorý čosi vie niečo aj dosiahol. napriek tomu zostal skromný a váži si varecháčov. taká je aj moja predstava o odchode.
pusta
ešte niečo. napr. na topreceptoch, ak odídete od nich, recepty vám nikto nevráti, ani fotografie. nikto tam s vami dalej nediskutuje, nemáte právo sa ani len ohradiť, brániť či povedať svoj názor alebo po odchode čokoľvek u nich komentovať. a je úplne jedno, či vás vyhodili oni, zablokovali váš účet alebo ste odišli z vlastnej vôle.
trocha skromnosti by nezaškodilo ani tu.
alena45
no povedzme si : aký význam má možnosť odísť z Varechy bez možnosti vymazania receptov ? Niečo ako odísť v tichosti - ste mi ukradnutí, alebo odísť s pompou a svoju zlosť uspokojiť aspoň vymazaním receptov a narobím vetra v KK.
Ale aj tak si nemyslím, že to niekomu naozaj prospeje.
Whatever.
viceroy
Sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú. Alebo : "slibuji co jsem odvolal a odvolávám, co jsem slíbil" . Aj tak sa dá vysvetliť reakcia zmazania diskusie na tému foodblogy.
pusta
@matulo82 , ubezppečujem ťa, že neodišiel k vôli mne ani v r. 2011 a ani teraz. možno to nevieš, ale my dvaja sme v úplnej pohode :-)
mijaita
@viceroy a ji hledam, diky! A dobre vyjadreno, takze budes jiste brzo i ty smazan! Je lepsi mazat, aby se jini neodzvedeli, co kdy bylo slibeno a nepridali se. Take se spolehni, ze to, o cem jsme psala a @alena45 potvrdila, se nikdy neuskutecni.
viceroy
Nech ma zmažú, je mi to fuk. Alebo zablokujú, aj tak sa ešte vyjadrím. Dlho som nereagovala. To, že sa mažú recepty, to vadí, ale keď zmaže redakcia svoju vlastnú diskusiu s ďalšími planými sľubmi, to je v poriadku. Zrejme neuniesli pravdu od svojich vlastných sklaných členov. Aj to je riešenie a o niečom to nasvedčuje.
elixir
Tu je vidno, ako odlišne ľudia čítajú ten istý text... :) Lebo mne to prišlo ako prieskum, o čo ľudia majú záujem, sľub som v tom nevidela...
tatranka007
@elixir ale v tej diskusii mnoho ludi reagovalo a s tym, ze naco planovat nove veci, ked bolo v minulosti slubenych kopec funkcii.. a tie sluby boli premlcane a nic sa s nimi neurobilo ..

preto bola ta diskusia zmazana?
preco radsej niekto na tieto pripomienky nereagoval?

jerica
@tomas tvoj záujem prišiel po funuse , všetko by bolo dobre, iba odozva sa nedostavila v správnom čase a na správnom mieste, lebo nie je problém byť aj na vareche a aj mať svoj blog.

Keď si spomeniem keď som napísala tebe do redakcie , odpoveď neprišla až keď som to napísala do diskusií , že nesedia mi suroviny k receptu , Tvoja reakcia bola, že si nedávame pozor na heslá a blabla, pritom hacker úradoval až sa len tak prášilo, ver to bolo poriadne fó-pá tá tvoja odpoveď , aj keď po ďaľších upozorneniach si sa spamätal. V tom čase sa mi a nielen mne stratili recepty , ale aj komentáre v receptoch , a počet kliknutí na recept s palcom hore sa dokonca vynulovali. Je len na škodu, varecha bola určite spestrenie pre nás, niektoré na vareche sa naučili ovládať funkcie pre ne neznáme.
Bolo by to len zbytočne na dlhú debatu,čo bolo a nemalo byť.
Samozrejme v korektnosti pri adminovaní komentov, aby sa to nezvrhlo k urážkam a následne prispievateľa receptu znechutiť pridávať nové recepty.
Nuž a nad rozliatym mliekom plakať ? Bolo treba skôr reagovať .
matulo82
@ tomas to mi je jasné,ja poukazujem na p.pustu.
@ pusta Asi sa nerozumieme ja poukazujem na vaše dnešné komentáre len sa čudujem že práve vy hovoríte o skromnosti a slušnosti.Najprv sa pozrite na seba, až potom súďte všetkých ostatných milá p.Pusta.
viď.link na diskusiu v mojom komente o15:31
pusta
@matulo , to isté radím ja tebe :-) ty nemáš právo ma posudzovať. kde si bol vtedy a kde si bol doteraz? pozri sa na seba a zametaj najprv na vlastnom prahu.
tiginko
z tej starej diskusie som teda šokovaná, ale určite nie prekvapená. Prevracači kabátov sa nikdy nezmenia....
dobryhrncekvar
ahojte všetci, neviem prečo sa dohadujete, každý má právo prísť i odísť. Ja patrím medzi obdivovateľov ľudí tu na vareche, ktorí si najdu čas a uverejnia nejaký recept, veľakrát mi to pomohlo pri inšpirácii, kombinácii pri varení....ak nemám dať dobrú radu v diskusii, tak radšej nič nenapíšem. Tie recepty, čo považujem pre mňa za výborné, mám okopírované v mojom pc, roztriedené podľa druhu mäsa, polievky atd. Srdečná vďaka všetkím, ktorí tu boli, sú a budú!
adkas
neda mi, aby som nereagovala....s publikovanim receptov som zacala na MMB v roku 2008 ( o Vareche som vobec netusila) potom som sa osamostatnila a v roku 2011 som si zalozila svoj blog, kde pridavam recepty...po odchode z MMB som ziadne recepty nevymazavala , zastavam totizto nazor, ze dobry recept sa ma sirit medzi co najsirsiu verejnost...vzdy som pridavala len dobre, mnou odskusane recepty........rozhodnutie mat vlastny blog bola skvela volba....dava mi pocit volnosti, slobody v rozhodovani, co si na blogu uverejnim a co nie, myslim, ze celkom slusne napredujem aj vo foteni ( nikto ma nekontroluje, ci taky alebo onaky recept tu uz je alebo nie je a apod.)....potom som sa nahodou dostala k Vareche a zacala som publikovat recepty aj na Vareche...preco? preto, ze sa mi tu zapacilo .... ja neviem varit a neviem piect iba to velmi rada robim....zaujme ma nieco, tak to vyskusam a ked je to publikovatelne a hlavne jeditelne, tak sa velmi rada podelim s dobrym receptom aj s inymi...s pridavanim receptov tu, na Varechu som prestala z casovych dovodov...totizto pridanie na receptu na Varechu je osobne pre mna velmi zdlhave a casovo narocne...( mam na mysli tie gramaze - vpisovanie do tabuliek)... a rozhodne ani tu nebudem nic vymazavat!!!!!!!....nech mi vsetci moji priatelia prepacia, ale pride mi to velmi cudne, ze najprv vas niecim ponuknem (mam na mysli recept) a potom ma uz prejde chut nukat vas, tak si to vezmem spat....ved ked aj niekto prestane publikovat recepty na Vareche, tak ten recept tu ostane a je tam jasne uvedene, ze ten recept na Vareche publikoval Janko alebo Marienka :)....nikto si predsa ich pracu nebude privlastnovat.....a este nieco...prosim vas ake autorske prava na recept? ....mozno sa mylim, ale 98% receptov, ktore su tu publikovane, su vynalezom kohosi ineho (myslim, co sa zlozenia surovin a hmotnosti tyka)....mozme sa bavit o autorskych pravach na fotografie k receptom....ale pokial som dobre precitala vsetky komentare, tak v tom problem nie je....takze zhrnutie: ti co sa rozhodli odist, je to ich volba....ja vsak nechapem ich postoj, ze vymazat recepty.....stacilo tak malo....prestat publikovat prispevky....nech nam to spolu dobre vari a pecie priatelia!