Rôzne

,, Slimacia farma ,, !!!!! SOS :-(

jarbra - bez fotkyjarbra, 16. augusta 2014

Dakujem vsetkym, ktori mi radite, ako na mojich ,, slimakov,,, ... ako ich zlikvidovat. Vcera som ich na jednom malom mieste posolila, troch pozbierala do sklenicky apod. Dnes som bola v zahrade ( velmi mokro ) pozriet na ,, nasolenych slimakov ,, veru, ze to pomaha, ba dokonca aj v nadobke s pivom ich bolo okolo 20 ks. ... neviem ci neprisli za mnou z NL :-) Ako sa pridava fotka do diskusie? Chcem poslat. Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

smajliqa
ahoj :) neviem, ci ma niekto na stranke o vareni chut vidiet posolenych trpiacich slimakov .. alebo to len ja sucitim so zvieratkami? akymikolvek :(
jarbra
@smajliqa , @tiginko , prepacte a ospravdlnujem sa, ja som to zacala, odpovedala som na komentar a uslo mi slovo slimaky, no a kto mohol vediet, ze sa to tak ,, nafukne ako bublina ,, ani mne sa to nepaci, ze fotka sa pridala k receptu, ale co uz ... stalo sa. SORRY, SORRY ! Verim, ze tato tema ,, o pridani fotky k receptu je uzatvorena,, !! Prosim, budme k sebe mili. Dakujem.
smajliqa
@jarbra :)) ja som vzdy mila :)))) nechala som sa uniest, nechcela som ta tak napadnut --prepac--- dufam, ze problem so slimakmi v zahrade si uz vyriesila :) pekny den prajem :)
afataga
@smajliqa ja ta chapem, ja som taka ista, ja ich zbieram do prazdneho kvetinaca a vynesiem 300 za plot na luku, inak vraj pomaha okolo hriadok nasypat podrvene skrupiny z vajec, vraj ich neprelezu
kara
U nas nezaberalo na slimakov ani pivo vo fľaši,ani vaječne skrupiny, ani piliny, ale len soľ a večerná prechádzka s baterkou v ruke. Opakovali sme prechádzku niekoľko krát a tak sme úrodu zachránili. A nieco sme urobili aj pre svoje zdravie - pred spaním sme sa nadychali čerstvého vzduchu a rozhybali staré kosti.
1x havino
kukulienka71
Ja ich zbieram zavčasu, keď ich ešte nie je veľa, do kvetináča, zakryjem druhým a ony tam pomrú od hladu. Potom ich vyhodím. Takto sa nepremnožia. Či je to proti prírode, či proti citom, ak ich nezlikvidujeme my, zlikvidujú oni, čo sa dá!
smejkad
dnes rano som zazila sok
ze vyhadzujem husenice, ze mam na listoch kdeake vajicka, ze sa mi na uhorky chytila plesen - neprijemne, ale pochopitelne
ale moze mi niekto vysvetlit, ako sa v centre mesta dostane na tretie poschodie do kvetinaca bezdomcekovy slimak?!!!
1000thwindow
Ahojte, na takýchto votrelcov je výborné nasadiť pomedzi riadky(ak je to v záhrade),alebo do blízkeho kvetináča nejakú bylinku s veľmi aromatickou vôňou, napr. mätu, ideálne por.. ževraj pomáha :)
jarbra
@1000thwindow , na mojich slimakov, nepomaha ani mata, materina duska, levandula, por apod. vsetko mam vysadene, aj vtom som nasla slimakov, osvecilo sa ,, pivo ,, dnes som stastna, ze som kopec slimakov zlikvidovala a pomaly po nich uz niet ani stopy ... odporucam ,, pivecko ,, :-)
jarbra
@micanela , dakujem, na buduci rok si urcite zabezpecim kacky, uz si pripravujem miesto na chov. :-)
micanela
@jambra ak som ta urazila tak prepac - len ked som videla clanok tak som myslela, ze mozno pomoze

ja byvam v panelaku takze nastastie tieto problemy nemam...ale zase ani ziadne cerstve ovocie a zeleninu zo zahradky
jarbra
@micanela , :-) nemam dovod sa urazit, prave naopak, dakujem za clanok / video. Prajem peknu nedelu.
hubata
@jarbra : som milovník zvierat, ale aj milovník šalátu a preto chodím po záhrade s dlhými nožnicami a cvak-cvak. Ak osolím prístupové cestičky osolím si aj pôdu a mám po šaláte, jahodách, aj dobrej kvalitnej zemine. A preto cvakám zavčas rána a po daždi dlhými nožnicami .................