Stalo sa vám už niekedy toto ?

stefanm - fotkastefanm, 24. januára 2013
Telo ešte tvrdo spí . Ale myseľ v podvedomí sa budí a v najvzdialenejších záhyboch mozgu pomaly začínajú ožívať prvé myšlienky na blížiaci sa nový deň . Na polovicu otváraš jedno oko a zahmlený pohľad nasmeruješ na strop . Červené číslice z digitálneho budíka tam vytvárajú zhluk tvarov a ty si ho formuješ do číslice 4:30 . Neveríš vlastnému oku a tak ho zatváraš ale nedá ti to a opakovane pozeráš . 4:31 !!! Už veríš , že je ešte len pol piatej ráno a ty sa pomaly prebúdzaš . Boj medzi : za a)...“ešte si pospím“ a , za b) ...“už by bolo treba vstať“!!! sa začína . Vyhráva , samozrejme – a) . Ale len na 50% . Spí len telo . V myšlienkach začínaš preberať čo ťa dnes čaká . Najprv si musíš spomenúť aký je deň . To je základ . Ináč je to cez pracovný deň, ináč v nedeľu a ináč dnes . Po krátkom rozmýšľaní si uvedomuješ , že je sobota . Narýchlo venuješ pohľad oknu (ako blesk sa ti mihne myšlienka , že by ho bolo treba už konečne umyť!) a prijímaš vnemovú informáciu , že svitá , je leto a teba čaká bežná sobotná procedúra . Pozrieš do kalendára a s potešením zisťuješ , že nie je ani Veľká noc ani nie sú Vianoce , takže pravidelné hry sexu odpadajú a ty sa môžeš sústrediť na to najzákladnejšie . Č o d n e s u v a r í m ??? A už ti to v hlave pracuje . V tisícine sekundy si predstavíš obsah mrazničky , chladničky , potravinovej skrine a boxu na chlieb a pečivo . Ešte ti myseľ zabrúsi do pivnice na zaváraniny a prvá idea – lečo – je na svete . Ale v tom si uvedomíš , že sa to nehodí robiť lečo v sobotu , keď je na varenie predsa len viac času ako cez pracovný týždeň a tak ťa hneď napádajú - halušky! S tvarohom , bryndzou , kapustou , zemiakmi ? Zvažuješ pre a proti . Bryndzu nemáš , ale aj tak ti treba ísť na nákup , na čerstvé pečivko a maslo . Ale halušky s bryndzou a bez opraženej slaninky ??? To nie je ono . A tak sa posúvaš v myšlienkach od halušiek k prívarkom , alebo radšej len nejaké rýchle cestoviny ? Spagetty aglio,olio e peperonico !! To je rýchlovka !! To by bolo ono . Ale tých cestovín sa ojeme cez týždeň až-až . Chcelo by to nejaké mäso . Lenže ja zmrazené a v časopise píšu , že v mikrovlnke sa nemá rozmrazovať . Zavrhneš aj variantu jedla s mäsom . Na chvíľku ešte zaspávaš a budíš sa na nežné hladenie od svojho spoluspiaceho partnera a neveriac vlastným ušiam počúvaš jeho zívajúcim hlasom šeptané : „Vieš čo ? Poležme si dnes celé doobeda v posteli a na obed si ohrejeme – lečo“!!! .
Na túto vetu reaguješ vzdušným bozkom smerom k partnerovi a slastne zaspávaš .
@zareaguj


Diskusia k článku

fiby
Pekné. Pokiaľ nemáš okrem partnera plný dom iných ľudí (4vnukov)
hates
tak to sa mi nestalo aby som pri prebúdzaní myslela hned na to čo variť,ja to riešim po rannej káve potom rozmýšlanie a potom niekedy aj to lečo alebo nejaká rýchlovka kedže sme už len dvaje horšie to bolo ked boli ešte deti doma to som rozmýšlala den dopredu čo uvariť a najlepšie bolo ked som sa opýtala čo mam variť a odpoved bola že čo chceš.Vtedy ma napadlo že ja nechcem nič ale obetovala som sa pre nich.
rea1
@hates , to si pamätám, to špekulovanie, čo kúpiť a čo navariť, keď boli doma 3 deti. Decká, čo mám variť? Čo chcete? Hocičo! No výborne, môže byť lečo? Nieee, lečo nie. Tak halušky? Ale nie, halušky nechceme. Dokelu, tak mäso na šťave s ražou? Nechceme mäso, urob niečo jednoduchšie. Tak ČO mám navariť??? Ale veď navar HOCIČO! Nervy v keli a na večeru boli zapekané obložené žemle. Tie chceli hocikedy. A potom, že nezabi ich. :-)))
rea1
to mäso na šťave sme jedávali s rYžou, raž akosi nie. pardón. :-)))
babidka
Od zaciatku az po vetu :"ale nedá ti to a opakovane pozeráš . 4:31 !!! " je to ako cez kopirak :-)) Este aj tie cervene cislice na strope mame rovnake ...Ale tu v tomto momente sa moj pribeh dna odohrava inak : moje nepokojne telo aj mysel ma nuti rychlo vstat a zacat rano razne ! V lete je to jednoduche lebo beriem psinu /casto som este v pyzame/ na zahradu , nakrmime sliepky , trosku prevetrame naradie na aportovanie a vyplejem aspon 1-2-3 zahony . O 5,30 som uz doma a moj drahy zahuci nespokojne : to co vam neda spat baby jedne ! Ale uz je tiez pripraveny na pracovny den ...stihol si uvarit caj ! V zime povazujem neskore svitanie za trest bozi lebo sa akosi nepatri behat potme popod les s psom , lomozit s varenim obeda v kuchyni ked drahy este sniva svoje snicky :-) Takze zvycajne este do ranajok ked je mi uz "dovolene" prehanat sa po dome " stihnem precitat spravodajstvo na internete , naplnm a zapnem pracku , nakrmim hydinu a cakam kedy zacne veselo dupotat na poschodi vnucka a bude sa dozadovat deduska , babky , psika a macicky :-))A konecne mozem varit obed ...presne to , na co mam chut ja :-)
dorenika
4:30 v sobotu? ani za svet nie :D inak ja mam nenarocneho priatela takze takto by to mohlo byt aj kazdy den akurat ze ja stale cosi usim vymyslat a vyvarat
sovka62
Veru stáva, večer budík signalizuje 1:30, ráno 4:50 a ja som ešte alebo už hore. Aj sa snažím učučkať a zadriemať, ale veľmi sa nedarí. Tak radšej vstanem, učlovečím sa, vypijem kávu a začnem fungovať.
hannah22
pekne a citlivo napísané,kedysi tak raz za uhorský rok sme občas , hlavne v zime nevstali, s tým že si pospíme a na obed budú (cestovinové) kolienka s vajíčkom, ale už 10 rokov nemusím tak skoro vstávat ale vstávam , a moje zlato zamrmle ,nestraš prosím ťa a spi.... no čo už keď sa nedá, tak ako dievčatá vyššie píšu telo a mysel spolu s nespavosťou nedovolí..... :))
evanaaa
Ja myslím na varenie už keď si ľahnem do postele, premietam si v duchu postup ako to spravím, a tiež, čo budem ešte robiť, a myseľ si miesto útlmu rozjasním a potom sa tak preberiem, že nemôžem zaspať, aj do jednej, pol druhej sa len prevaľujem z boka na bok a snežím sa nemyslieť na nič, lenže tie myšlienky mi chodia po rozume ( mozgu?) aj proti mojej vôli. Alebo s aprebudím o piatej, a tiež hádžem pohľad na hodiny, koľko už ubehlo, len to je horšie, skôr, ako za dve hodiny nezaspím. až tesne pred prebudením. A potom že var!
sairaam
Ja presne tak ako píše @babidka .V lete vyjdem do záhrady aj o pol piatej ráno, vychutnám si to. Horšie je to teraz v zime. Tiež vyjdem vonku ak treba odhrnúť sneh, ale ak netreba, tak nemám vonku čo robiť. Ja už totiž nič nemusím, robím iba to čo chcem. Aj varím to čo chcem ja, syn večer zje bez problémov čokoľvek. To sa mám, však!?
hubata
Skoro ráno vstávam iba kvôli jednej túlavej mačke: je zvyknutá že keď idem do roboty, tak dostane žrať a tak sedí na ritke na chodníku a vyčkáva ma aj v sobotu, nedeľu, na Vianoce ......
Kvôli frajerovi by som nevstala, ale kvôli túlavej mačke ...... vstanem.
kuchticka
.... ja rano vstavam, kravickam davam,
ovecky krmim napajam, napajam.
Isiel sohajek na zvedy
mila lezala v posteli, noha kam kera......
Ja bych taketo vstavanie privitala, keby bolo v mojej "nature" vylihavat dlho, ale som ako @babidka. Moj drahy este sniva posledny vers ked ja uz idem z prechazky a prehliadky mojej milovanej horskej zahradky meddzi velkymi balvanmi a prinesiem si na ranajky kusok zeleneho na chlebik. On uz potom rychlo tu kavu uvari a spokojne ranajkujeme. Ja prijemne unavena s prechadzky, on utiera ospalky. O vareni rozmyslam az pri ranajkach a otazke: co by si si dal moj drahy na obed?
gordonko
...kočky zlaté máte to zle zariadené ....moja ráno vstane urobí si kávu a povie ,, Fero čo dnes varýš ???,,
viktoria0303
no ja sice nevstavam o 4 31hod ale najneskor o 7 30hod dakedy to je aj 10hod pritom mam 3rocnu dcerku,ale nez prv vstanem rozmyslam aky je den a co dnes uvarit tak aby to sadlo aj dcerke..
babulicka
@rea1- toto presne poznam , z deciek ani za svet vymamit co by chceli ( ja v ich veku som oblubene jedla vedela vysypat z rukava ) ale maju jasne predstavy o tom co vsetko nie
Najlepsie bolo minulu sobotu - podla hesla obed bude -co v chladnicke ostalo -sme mali kazdy to co ma najradsej :-)
- ale v sobotu vstavat skor ako o pol deviatej nehrozi !



 



TOPlist