Keby si niekto otvoril reštauráciu s takouto kuchyňou, myslíte, že by mal úspech? Alebo sme tak zmagorení z toho soté a mäsiek pod broskyňkou, že ani nie? Prečo v Čechách takéto jedlá dostať, čo majú bratia Česi iné žalúdky? Slovenská kuchyňa, kde si, keď nie v slovenských reštauráciách, je mi za tebou smutno.
Keby si niekto otvoril reštauráciu s takouto kuchyňou, myslíte, že by mal úspech? Alebo sme tak zmagorení z toho soté a mäsiek pod broskyňkou, že ani nie? Prečo v Čechách takéto jedlá dostať, čo majú bratia Česi iné žalúdky? Slovenská kuchyňa, kde si, keď nie v slovenských reštauráciách, je mi za tebou smutno.
A čo sa halušiek slovenských pravých týka - väčšina reštaurácií kupuje hotovú zmes vo vreciach. To sa len rozrobí s vodou a uvarí. Tak sa predáva aj zemiaková kaša, polievky - načriete do vreca a je navarené. Pozrela som včera schválne hotové halušky od Vŕtany - zemiakové vločky - 16%. Uvariť halušky zo 16% krumplí - tak sa nebudem ondiať so strúhaním a urobím rovno nokerle.