Tak teda - von s tým - kto to vie, nech odpovie, lebo ja neviem presne, a keď neviem presne, nekazím materiál!!!:)))
A keď si ich kupujem od tetky Joji a jej bandy na vinobraní, dostanem odpoveď: "Dóndzi, my ca to naučíme!"
A fakt je to niečo veľmi chutné, a dobre sa po tom pije - lebo mosí, vysmadneš ...
Scískanice ze Štefanova (záhorácka dedina pri Senici) sú zo slaného kysnutého cesta: vyvaľkajú sa placky priemeru cca 8 cm, ktoré sa naplnia slanou opraženou hrubou krupicou. Dobre sa pomastia, posypú nadrobno pokrájanými oškvarkami a zakrútia sa ako palacinka. Pomastené aj zvonka sa natlačia tesne vedľa seba do plechu a dajú sa upiecť do rúry. Ešte horúce sa potrú slaným mliekom.
Sú také univerzálne: na hody k vínu, vo všedný deň k fazuľovej polievke.
tv.sme.sk/v/28120/mate-loksi-plne-zuby-spravte-si...