Pre @Kimlo (a ďalších členov Varechy!) .

stefanm - fotkastefanm, 25. júla 2013
Dnes som skoro dva a pol hodiny pracoval na príprave zverejnenia receptu pod názvom Pochúťku z diviačieho mäsa . V úvode som napísal , že - citujem :


"Nosným pilierom prípravy tohto jedla bol , tu pridaný , recept od @Kimlo z 1.11.2012 (  varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-diviaka/32991-recept.ht...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-diviaka/32991-recept.ht...
) ktorý som náhodou objavil keď som študoval prípravu guláša z diviačieho mäsa . Skoro všetko som dodržal , len som zabudol pridať jednu surovinu a verte , že vôbec nechýbala a jedlo bolo výborné . Zabudnutú surovinu sme potom výdatne dopĺňali v surovom - neuvarenom stave a guláš sa nám zdal stále lepší a lepší ". (...zabudol som priliať vínko!)
Odpoveďou na moju prácu bol email tohto znenia

12:34 (Pred 4 hodinami)

komu: mne
Dobrý deň,

dnes ste na varecha.sk pridal recept
 varecha.pravda.sk/recepty/pochutka-z-diviacieho-stehna-/4...


Ako sám píšete, jedná sa o duplikát receptu
 varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-diviaka/32991-recept.ht...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-diviaka/32991-recept.ht...


a tak váš recept nebol zverejnený. V takýchto prípadoch odoprúčame vaše fotografie, zážitky a vaše spracovanie pridať medzi komentáre pôvodného receptu, čo ocení aj vkladateľ pôvodného receptu.

Ale však to nie je žiadny duplikát !!! Je tam veľa zmien a iných postupov !!!
Chcem sa ťa opýtať , či si tiež myslíš , že keď spracujem nejakú tému podľa vzoru niekoho , kto to tu už niekedy pridal , upravím to podľa svojho vkusu a chcem zverejniť , je správne , že mi to tu odmietnu pridať ???
Veď keď túto moju prácu pridám len do tvojho receptu , tak ju nikto neuvidí , len ty a je to vlastne pre mňa zbytočná práca . To som ti mohol kľudne napísať , že sa mi tvoj recept páči a , že som to podľa neho , čiastočne , pripravil .
Ale ja som sa s tým pohral (pripravil som k tomu aj obľúbený "gastrovideoklip) a teraz to bude len pre teba ?!
Ak náhodou nie si momentálne na dovolenke a niekde sa neopaľuješ , prosím , daj súhlas ne jeho uverejnenie , nech moja práca nevyjde na zmar . Možno s tvojím súhlasom mi to uverejnia .
Prepáč , že to riešim cez tvoj nick , ale iné ma nenapadá .
@zareaguj


Diskusia k článku

evusik
@stefanm zrejme si doplatil na svoju úprimnosť, keby si nenapísal ten úvod recept by ti zverejnili....
@redakcia ja teda ak môžem, pripájam sa k prosbe o zverejnenie :-))) prečo? lebo bežne tak varíme všetci, zoberieme recept ktorý sa nám páči a buď uvaríme presne podľa receptu alebo si ho prispôsobíme takže často vznikne úplne nové jedlo... a tak je to dobre, preto si myslím, že recept od @stefanm by mal byť zverejnený a navyše jeho recepty sú parádne spracované a vždy človeka nielen potešia ale aj pobavia :-)))
tinkad
jednoznacne suhlasim s uverejnenim tohto receptu, ved predsa nejde o ziadne plagiatorstvo. o to viac, ak @stefanm uviedol tvorcu povodneho receptu a osobne si myslim, ze @Kimlo sa potesi, ze takto inspiroval :)
matata1
Zverejniť, zverejniť, zverejniť.... Jáj, asi nie je 1. máj, však, tak teda vážne, aj ja sa pripájam za zverejnenie.
radost
budem mať radosť z inovovaného receptu od @Stefanm..nevid ím problém-prečo nezverejniť..ved už sú tu také "inovované",málo pozmenené recepty..je to okey...:-)
evanaaa
Ja som len prekvapená - a dosť, veď koľko je tu receptov , ktoré niekto vyskúšal a upravil podľa seba, aj napísal, od koho je originál a nič sa nedialo. Dokonca niektoré ani veľmi upravované neboli, len autor sa chcel pochváliť, ako sa mu vydaril. Aj toto je príklad toho, že nie každý meter je rovnaký. Škoda úsilia......
izabella929
tiež som za to, aby jeho úsilie bolo ocenené tým, že sa recept zverejní..jeho recepty sa mi páčia.-)
sracz
... ako #9 sa pripájam k zástupu reoponentov rcp @stefanm a naviac zásadne pozitívne hodnotím prispievateľovu otvorenú úprimnosť a úctu autorovi "prvotiny" @kimlo alias Chillicowboy_ovi zo Záhoria. Ako "skúsený" recenzent technickotechnologických, štúdijných i vedeckých pôvodných prác, diel a originálov, poukazujem na zásadný fakt, ktorý z pohľadu originality, potvrdzuje, že @stefanm kamarát, pre svoj príspevok použil "čiernu zver" vyskytnuvšiu sa > ako 500 km od "divočiaka" @kimlo !!! Pretože vzdialenosť medzi Šarišom a Záhorím predstavuje dostačujúci dôkaz postupnej inovácie variantu, považujem rozhodnutie "admina" {v tomto prípade "adminky"} za irelevantné a protizásadové! S hlbokou úctou, ....... JA!
martina0812
@sracz , Kriste Pane!!!! :-D :-D :-D
čítala som to 3 x, ale pochopila som :-D.
Pridávam sa k prosbe o zverejnenie!
radost
pozdrav pre =JA= do cudziny...ako podakovanie za úsmev vyčarený na mojej tvári...nech sa vám tam-aj s JAjkou dobre darí...:-)
stefanm
Týmto prehlasujem , že vzhľadom na môj životný štýl , ktorý ja postavený na najvyšších cieľoch , siahajúcich až po prezidentské ambície , inkriminovaný recept nezverejním . Niekto nevymenuje niekoho za niečo , je nezverejním niečo pre niekoho !!!
Z úprimného srdca ďakujem za vašu podporu , ale keď už som raz povedal , že nezverejním - tak nezverejním . Môj návrh receptu bol jednohlasne (jedným hlasom!!) zamietnutý a ja sa nemienim priečiť rozhodnutiu "väčšiny" ! Vaše prosby sa pokúsim uspokojiť aspoň tým , že tu pridám , mnou – pre vás , spracovaný hudobnygastrovideoklip kde som použil príbeh o „divočákovi“ na lyžiach od spievajuceho právnika pána Jahelku s ktorým má spája dvojročný pobyt v mieste jeho rodného mesta - Jindřichuv Hradec - , kde som prežil krásne chvíle svojho , vtedy povinného , vojenského života a kde som skoro prišiel o panictvo . No nestalo sa to tam , pretože som o neho prišiel o rok skôr a 700km východnejšie .
Toto odmietnutie zverejnenia mojej práce , a kto pridáva recepty vie , že to je práca náročná : od nápadu cez fotenie , výber a úpravu fotiek , vloženia fotografií do formulára , spracovania textu ale hlavne dávania si pozor na formuláciu , pravopis a teraz už aj čiastočnú duplicitu zverejňovaného textu (!) ,no a v neposlednom rade , čakanie na kritické reakcie od @.... alebo @.... , ma v žiadnom prípade neodrádza od pridávania ďalších receptov .

Dúfam , že vás tento zhudobnený príbeh zo života pobaví a záverečná , preč istotu 2x pridaná "sentencia" neurazí .




zdezda
krásne, gratulujem, no a ten fór :-)))))))
ebaka
pridávam sa k názorom tu vyslovených a je mi smutno.....ale video a 2x pridaná ,,sentencia"-:)))))))všetko napravila O-:))))
abdul
Oné, svět se v prdel obrací .....
tomas
Preveríme. Opravíme. Aj adminky môžu urobiť chybu

(ale sú to bežní Varecháči, čo sa nám sťažujú, že zverejňujeme recepty, ktoré tu už boli zverejnené niekym iným)
mariamka
ja asi zle citam .. co su "bezni Varechaci" ? myslim, ze zrovna @stefanm si nezasluzi nezverejnit recept, je tu plno inych, menej hodnotnych duplikatov
hannah22
škoda aj ja by som pridala palec alebo hviezdičky.... ale nie adminke... :(
stefanm
@tomas ďakujem za úprimne napísane slová a následne zverejnenie mojej práce o diviakovy . Potešilo ma to a utvrdilo v presvedčení , že túto stránku spravujú dobrí ľudia .
Som nekonfliktný tip človeka (čo moju pani občas hnevá , lebo sa nemá s kým doma pohádať a uplatniť tak ženám Bohom danú vlohu rozkazovať , nariaďovať a kritizovať!!) a preto som aj uviedol , že budem aj naďalej nejaké práce pridávať a neodradí ma to od mojej obľúbenej aktivity . Potešilo ma , koľko respondentov tejto stránky chcelo ten recept vidieť zverejnený !Ja sa spracovaním mojich receptov zabávam a zabávať budem aj naďalej .
K otázke , že prečo som ako úvodnú foto pridal text sa ani neviem vyjadriť . Asi preto , lebo som nemal jedlo odfotené pri podávaní . Ale vtedy som to nestihol lebo tie misky z Kauflandu ma fakt naštvali ! Až kým niekto neprišiel s nápadom , že dať si tri-štyri misky jednu do druhej a potom to už bolo pevnejšie . A hrniec polievky ako titulné foto sa mi zdá , na moje "estetické" videnie dosť nevhodný !!! Tak som využil nápis spracovaný pre videjko . Veď v podstate je to tiež fotka ? Nie ? Vadí to nejak technicky pri uvádzaní receptov ???
evusik
@stefan pod vetu "Ja sa spracovaním mojich receptov zabávam..." sa s radosťou podpisujem... pre mňa je to jeden veľký relax :-)
a teším sa, že všetko dobre dopadlo... ako v rozprávke, koniec dobrý, všetko dobré :-) tak nech je tých šťastných koncov v našom živote čo najviac....
tomas
@stefanm ono technicky to nevadí, ale nechceme sa dostať do stavu, že miesto fotiek budú "nadpisy" v obrázkov, každý človek ho napíše v inom písme, my s tými obrázkami pracujeme, niekde z nich robíme náhľady, a nechceme sa dostať do stavu, že sa tam budú často objavovať nadpisy miesto klasickej fotky...
martina0812
@stefanm "Som nekonfliktný tip človeka (čo moju pani občas hnevá , lebo sa nemá s kým doma pohádať a uplatniť tak ženám Bohom danú vlohu rozkazovať , nariaďovať a kritizovať!!)"

Bože, toto je krásny výrok! :-D Skutočne, mám úsmev od ucha k uchu. Keby toto, čo vieš ty, tak vedeli muži pred dvesto rokmi, mohli sme sa vyhnúť celému feministickému hnutiu a pekne rozkazovať ako v časoch matriarchátu, pretože vlohy na rozkazovanie a nariaďovanie nám boli dané Bohom! Ej, ale by sa inkvizícia zaksichtila! :-D :-D :-D
Skutočne, ďakujem za pridanie tohto úsmevu do môjho dňa... :-D



 



TOPlist