Pochúťka pečený cesnak

julius - bez fotkyjulius, 30. júla 2013
V sobotu (27.7.2013) som sa ako každý rok bol pozrieť na
Festivale cesnaku v Buchloviciach. Je to len na skok a skôr ako
cesnakovu akciu to vnímam ako kulinársku a spoločenskú akciu.
Je pravda že sa tam človek môže dobre najesť, odpočinúť si ale aj
dobre sa zabaviť A čo je hlavne môže tam isť s deťmi a rodinou.
určite sa nudiť nebudú.
Nechcem tu popisovať čo všetko tam bolo. Okrem iných vecí
objavil som tam na predaj zauíimavú knihu - cesnakové recepty
(teda presnejšie 1000 receptov z cesnakom). Kedže ako ako
väčšina z chlapov milujem grilovanie, vyskúšal som jeden recept
veľmi jednoduchý a zároveň , dnes už viem fantastický recept,
lepšie povedané nejde ani o recept ide skôr o doplnok, ktorý po
mojej osobnej skúsenosti určite patrí ku grilovaniu.
Ten zázrak sa volá pečený cesnak. Dá sa konzumovať i
samostatne, cesnaková chuť je veľmi mierna a skôr to ma chuť
k pečeným gaštanom s cesnakovou príchuťou. Ale hlavne je to
fantastický doplnok ku grilovanému alebo pečenému mäsu.
Prečo o tom píšem, nie že by som nezaregistroval, že sa dá
cesnak i piecť ale doteraz som nemal ten impulz aby som to
vyskúšal. Každému kto má rad kulinárske lahôdky to môžem iba
odporučiť, avšak upozorňujem, že skutočný pôžitok budete mať
len pri použití kvalitného slovenského cesnaku (z čínskeho Vám
ostane len veľmi neurčitá chuť). Najvhodnejšie sú cesnaky s
menšími strúčikmi, kde pri dlhšom pečení dosiahneme lahodnú
sladkastú cesnakovú príchuť
@zareaguj


Diskusia k článku

hubata
Ale cesnak vtedy zlúpem len z tej vrchnej šupy, tú spodnú, jemnejšiu nechám, aby mi cesnak držal tvar. Myslím že bez cesnaku a cibule by opekačka (grilovačka) nemali tú správnu vôňu a chuť.
kimlo
Už len zohnať niekde ten slovenský cesnak...
alena45
ja síce cesnak negrilujem, ale ak pečiem hocijaké mäso, tak medzi to mäso pohádžem rozobrané strúčiky cesnaku v šupke. Aj takto je to lahôdka.
joel
musi to byť dobre a hlavne zdravé, vyskúšam to, našťastie mám ten slovenský svoj domáci krasny sa mi urodil
micca
neosupany len na plocho prekrojen dam na panvicku a upeciem dve polk fantazia.nie je treb rozoberat ale vyzobat vidlickov skuste.

kuchticka
Cesnak obcas grilujeme (norm v rure) na dalsie pouzitie, vyborne!!!
@2010 - tento obrazok som nemala vidiet - slintam.
Tak krasny peceny bocik bych si hned dala, I ked sa snazim - nie, nie nie. takymto lahodkam.



 



TOPlist