Šetrí mi to nervy, potrebné na šľahanie, váženie a preosievanie.
Dnes som si povedala, že keď už robím palacinky z pol litra mlieka, môžem urobiť aj z trištvrte, u nás sa to zje.....Tak som urobila potrebné opatrenia, vyšľahala cesto a dala ho odpočinúť. Potom som piekla štandardným spôsobom - natenko, dosucha a dlho.
Ale späť k vedeckému objavu, ktorý som avizovala v názve. Tzv. Palacinková konštanta (π na panvicovú) spočíva v tom, že v podstate nezáleží na tom, koľko palaciniek sa chystáte upiecť, vždy je ich STRAŠNE veľa, trvá to veky a prvá sa i tak nepodarí......
Objav číslo dva:
4 štádiá mačacieho prosíkania pri krájaní živočíšnych produktov (mäso a spol.)
1.sedenie rovno pod doskou+uprený pohľad
2.obtieranie sa o nohy+trasenie chvostom+pradenie
3.ľah na podlahu pod doskou+rozkošné pózy
4.beh k miske+dožadovanie sa bežnej potravy
Podľa potreby sa cyklus opakuje a zasvätení vedia, že trvá až do úspešného konca- pre mačku.
A mačičku máš slušne vychovanú. Tá naša zistila, že budem krájať mäso asi skôr, než som vyložila dosku. A to sa ho potom tak dožadovala, že sa mi za pomoci pazúrikov šplhala po nohe pomaly na pracovnú dosku. Vychovala si ma tak, že som si radšej mäsa pripravila viac, aby som jej hneď na začiatku mohla nakrájať jednu porciu na jej misku a mohla som v pokoji pracovať.
ČO sa týka palaciniek, tiež som mávala ten istý problém - aj s množstvom, aj s kvalitou, no odkedy mám recept od krstnej, tak NEMÁM PROBLÉM! Ani s počtom - lebo mi vyjde vždy cca 15-17 ks, a sú jemné, absolútne sa netrhajú, krásne sa dajú prevracať - no radisť robiť :)!