Nemám rada ryby

vybusna - bez fotkyvybusna, 5. októbra 2010
...ale strasne ich nemam rada. Ja keby som mala zit niekde v norsku, alebo podobnych morskych statoch, tak by som tam pravdepodobne umrela od hladu. S urcitymi obavami som isla na nasu dovolenku v skotsku. Prvu zastavku na jedlo sme mali v primorskom meste dunbar....nadherne..... jedalny listok zvacsa z ryb....nastastie skotske polievky a automaticke predjedlo....fantasticky chlieb so slanym maslom, sa podavaju v kazdej restike. vybrala som si cezar salat....ten musi chutit na celom svete rovnako....paradoxne mi prave v dresingu na cezara tie ancovicky nevadia....no skratka....objednala som si cezara...a hadajte co.....viete cim mi ten salat v dunbare vylepsili??? poukladali mi... krasne naaranzovane...po celom povrchu...kysle rybky!!!!
@zareaguj


Diskusia k článku

sjuz
hehe - a čo, chutil salatik :)? teda ja by som tam "vydržala" žiť:), ryby milujem:)!
gittka
ja tiež nemusím ryby,len smola je,že mladší syn je rybár!náruživý!!!
a tak ryby varievam a v duchu hromžím.neznášam aj smrad na rukách...
vybusna
@sjuz
nechutil bistubohu....oni tym octovym nalevom vykropili aj tie salatove listky....no ...vobec som to nemohla jest
vybusna
@gittka
takmoj muz svojho casu proti rybam nemal nic, ale tak nejako som ho...no odvykol :p))))
sjuz
ja som sa teda schuti zasmiala, keď som si predstavila, ako si sa asi musela tváriť, keď to pred teba položili....:)))
kucharronald
Ani ja ryby moc nemusím :) jediné čo zjem sú filety :) Ale aj tie také, ktoré nepáchnu ako ryby :D
tetuska
mám rybky veľmi rada, kyslé aj nekyslé, výborný je údený losos alebo pstruh, máme radi aj pangasiusa...
furdica
ked som bola mala vyrastala som pri vode a ryby sme mali takmer denne na rozne sposoby nikdy mi to nevadilo a teraz akosi tiež už nemusim ,už mi nevonaju ani chut nemaju taku ako kedysi.nuž čo nie su to ryby priamo z udice trpia tou prepravou a skladovanim ale ten šalat? až sa mi vlasy zježili
evusik
ja by som mohla žiť pri mori a jesť rybyčky a iné morské živočíchy denno denne.... mňam..... ale ak to neznášaš, tak sa s tým nedá nič robiť, prípadne si na výlet zobrať z domu paštétu, hmmmmm :-)
evanaaa
Ani ja nie som nejakou prívrženkyňou rýb, ale zjem ich. U nás je sobota " rybací deň ", no našťastie už pomenej ako predtým, ale keď ich nemáme tak tri týždne, už ich musím robiť pre môjho muža. A občas mu kúpiť kyslé - rusle, slede a podobne.
evanaaa
....A údenáča, makrelu, tú si raz za čas dám, alebo sardinky v nejakej dobrej marináde.
mrkvachren
My iba tuniaka v parad omáčke alebo na oleji a Pangasiusaaaaaa filety len tak opečené na oleji - ideme sa oňho pobiť:)
2010
Ja ked som vyrastal na slovensku u nas nikdo ryby nemusel, jedine ako sem tam udenac a my sme rybu nemali ani na Vianoce.
Problem s rybami je ze ich je tolko druhov a chuti a typov masa . Rozdieli su ako keby som porovnaval baranie maso ( ktore ja vobec nemusim ) s morcacim plus vseobecne morske ryby su ovela lepsej kvality ako sladkovodne.
PS:Ryby ktore sa kupia cerstve vobec necitit .
babav
@ 2010, ja som tiez o ryby nestala ,ale zvykla som si,
musia vsak byt morske cerstve,nie mrazene !Mne smrdi
baranina ;-) .Inac pach z ryb mozno odstranit , ak ich pred
pouzitim namocime na par hodin do studeneho mlieka.
kuchticka
Rybu bych rada jedla, keby mi ju niekto odborne pripravil. Ja robim iba Salmona - lososa, ktoreho kupujem bez koze bez kosti. Kazdy tyzden ho upeciem a naramne nam chuti. Neznasam koze a kosti a piplat sa z vykuchanim a vykostenim na to nemam nervy. Ked ideme na navstevu do Ceska, vzdy si dam v restauracii peceneho pstruha.
janazjarku
Ryby, rybky, rybičky tak tie ja môžem veru hocikedy celkom najradšej mám pstruha obaleného v krupici zmiešanej s červenou paprikou a opečeného či grilovaného, ale ani taký "morski pes" teda po našom žralok nebol od veci v Chorvátsku :-) morské príšerky sú moje kamarátky a za mušule , ktoré sa po vylúsknutí namáčajú do olivovo-cesnakovo-petržlenového "sósu" by som vymenila hocijaký šnicel :-D a preto mne veru D vitamín v žiadnom prípade nechýba ! :-)
janaalizibolenova
moja sesternica (lucylee na vareche) uplne neznasa ryby, ona sa urcite vyjadri, ked sa vrati na slovensko :-D ja ryby ako kedy, ale fakt je, ze uz to nie je to, co to byvalo, v Egypte som si zo zaciatku na rybach pochutnavala, lebo to bola uplne ina ryba ako na slovensku, ale casom mi uz ani tunajsie ryby nechutia, max si tak dam tuniaka z konzervy,ako rybaciu pomazanku, alebo manzel kupuje harringa, pangasuisa som mala, ked sme boli na slovensku, ale teda nic moc, strasne divna chut..v Egypte sa inak pocas vitania jari (nieco ako velka noc) konzumuje ryba surova, silne nasolena s cibulou a chlebom a samozrejme plava v oleji, ked to clovek zje, musi ist spat aspon na 3 hodiny, co je z toho oleja taky hotovy,nemohuci, malatny, kamoska ked tu bola, sme sa stretli a zrovna mala chudatko tu cest mat u jej svokry tuto rybu a vecer mi vravi, "ty, my sme ti jedli rybu dnes, ale to bolo ako keby surova ryba...."tak jej vravim " no moja zlata , to bola surova ryba..." :-) myslim, ze nabuduce si uz da pozor, co bude tu jest :-D
2010
este jednu poznamku ohladom tych surovych ryb, podla mna su v poriadku dakde na sushi kde je more a ryby su uplne cerstve ale vo vnutrozemi ako Bratislava kde sa ta ryba trepe cez sklady a mrazaky ani neviem kolko tyzdnov...dakujem neprosim
huck
Kym som žila na Slovensku u nas doma, ryba nebola často podavanym jedlom. Občas nejake vypražane file zmrznutej ryby (neviem akej),raz za uhorsky rok haringa, udenač alebo treska občas nejaky pstruh, a samozrejme vianočny kapor. Dnes , žijuca pri mori, rozhyčkana velkolepou ponukou čerstvej ryby priamo z mora, jednoducho neznašam mrazenu a konzervovanu rybu! Tie rozne pachute a čudne vone nemaju nič spoločne s rybou aku teraz pripravujeme doma. Som presvedčena , že aj ti ktori teraz nemaju radi rybu , by si na čerstvej morskej rybe vedeli pochutit! A btw - sladkovodna ryba , okrem pstruha tiež nepatri medzi moje oblubene prave pre tu vonu bahna....
huck
treba zdoraznit, že lokalny obyvatelia tvrdia, že najlepšia je ta ryba, ktora v priebehu najviac 12-ich hodin stihne plavat 3x ! A to - v mori (pred ulovom) v olivovom oleji (pri priprave) a vo vine (pri konzumacii) :))
frezia68
@vybusna :toho cezara by som zjedla za Teba,hoci ináč rybky nemusím a rôzne morské potvorky už vôbec.Údenú makrelu,sardinky,kyslé občas a sviatočne pstruh,či kapor-stačí.Ale pri mori mi nevadili....vplyv kolektívu,atmosféry,vínka,či čerstvosť?Neviem,ale chutili .
michsamant
Tiez vsetky ryby nemusim, ale napr. zralok, ktoreho spomina @2010 je vyborny a tiez mam rada Bombay duck a u nas mavaju take velke morske ryby, maju biele masko a len chrbtovu kost a su uzasne! Meno neviem.
sovka62
Mne ryby naveky znechutili na začiatku školskej dochádzky. Pred vyučovaním bol každý žiak povinný prehltnúť za lyžicu rybieho tuku (povojnová generácia, nedostatok potravín, takže vraj v záujme nášho zdravia). Po troch dňoch učiteľku prestalo baviť čistiť si ovracané šaty, takže tejto povinnosti ma zbavila. Znovu mi ho predpísali, keď som si dva razy za sebou zlomila ruku, ale aj keď ho do mňa dostali, nikdy vo mne neostal. Odvtedy neznesiem vôňu ryby, vadia mi aj sardinky, ktoré si otvorí niekto v mojej blízkosti. Takže dovolenku v Škótsku by som určite prežila na tom maslovom chlebe.
vybusna
@sovka62

no...ja som sa toho salatu nemohla ani dotknut....ale ver mi....na stravu v skotsku nikdy nezabudnem..vynikajuca
janaalizibolenova
vybusna ma dnesnou diskusiou navnadila, ze si urobim tresku podla receptov na vareche, nasla som ich tu par,ale neviem tu v obchode najst tresku..mam z toho tak trosku blby den :-D asi vyvazim nedostatok tresky, az ked pridem domov na slovensko....
huck
morske ryby sa delia podla štruktury a kvality masa na bielu a modru (tmavu) rybu. Biela ryba je lahodnješia, jemnejšia, dietnejšia, s menej kostičiek ale aj drahšia, kym modra ryba obsahuje ovela viac omega 3 , tym je aj zdravšia pritom velmi chutna a... aj lacnejšia.
babidka
tak ma az striasa pri citani :-))))))))))) Ja by som asi vstala a odisla od stola . Ryby vsak mam celkom rada , ale n e m o z e m dat do ust kysle ryby .Jezia sa mi az vlasy pri tom pomysleni...:-) Inak zjem aj mrazene /ved kde by som u nas na v horskej dedine kupila cerstve :-)/ lebo u nas este ani v Tescu nemaju chladene ryby . Ale ked cakam , ze mi donesu "klasiku" a oni mi do "doladia" kyslymi rybkami , tak im to asi vratim aj s peknym "dovetkom"....:-)
vcelka
Pripájam sa, ryby môžem, najradšej sladkovodné, morské nemusím. A nadovšetko milujem vyprážaného kapra, u nás sa vždy kupovalo 5 vianočných kaprov - pre trojčlennú rodinu, pričom otec to veľmi nejedol, takže všetko sme zbaštili my dve s mamou. Alebo kapra na hociaký iný spôsob, jednoduchom milujem jeho štruktúru mäska. Ale kyslé ryby mi veľmi nechutia, kedysi raz za uhorský rok, teda doslova raz za štyri ryby ruslíka... ostatní si k tomu ešte brali hromadu tej čalamády, mne sa to hnusilo...
sbohemrozume
Vybusna, zkus si příště objednat stehno z ryby.
Jestli něco nenávidím tak je to pach rybiny, který zůstane na rukou. Člověk může dělat co chce, toho se nedá zbavit.
arasidka
Zaujímavé, kyslé ryby, zavináče, rabací šalát - to všetko mám rada , dokonca v našom meste je skvelé Bistro u Katky, taký rybací šalát nikde inde nemajú, ako tam . Obsluhujú tam dvaja sympatickí mladí muži. A keď vojdem dnu, už aj berú tanierik so slovami:" Aaaa, pekne vítame, jako ždycky, jako ždycky?"
Iste, ako šdycky, l5 Dkg rybacieho šalátika a dva pehavé rožky. A potom medzi reču aj trochu tej malinovky. Cítim sa tam vždy príjemne. Ale to neznamená, že mám ryby rada - ani na rybárske preteky ma neťahá, ani halászle nemusím, ani iné čudá-judá. Slovom - z rybaciny mám najradšej dukátové buchtičky :)



 



TOPlist