Grilovaný žralok pre tých, čo rybu nemusia

2010 - bez fotky2010, 6. októbra 2010
Grilovaný žralok pre tých, čo rybu nemusia
Foto: 2010

Podla diskusie je tu vela ludi co ryby nemusia ale su ryby ktore nie su ryby.Jedna z nich je zralok , je to skor Zobraziť celý popisPodla diskusie je tu vela ludi co ryby nemusia ale su ryby ktore nie su ryby.Jedna z nich je zralok , je to skor kura lebo moriak ale vobec nie ryba.Neviem preco sa bezne nepredava je este aj velmi lacny.( Lacnejsi ako pangas ).Zraloka je dobre marinovat lebo chut je velmi jemna a vobec ho necitit po rybach.Tu prikladam azijsku verziu aj pre tych co su na delenu stravu.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

750  g
marináda:
2  lyzice
1  lyzica
2  struciky
2  lyzice
1  lyzica, čerstvé
2  lyzice
2  lyzice
1 zrely




Postup

  1. 1

    Maso umyjeme a nakrajame na steaky cca 2cm hrube. Do misky si pripravime zmes na drobno nakrajanej zeleniny a byliniek , limetkovej stavy a oleja sojovej omacky , sladkej chilly omacky a korenia. S limetkovu stavou pozor len tak na 30 minut, lebo ryba sa zacne "varit" pod vplivom kyseliny.Zakryjeme a odlozime do ladnicky.

    Grilovaný žralok pre tých, čo rybu nemusia - obrázok 1
  2. 2

    Mensi zrely ananas ( nas bol ananas pichlavy ) okrajame a nakrajame platky.Rozhrejeme grill ananasy som trochu poolejoval aby sa neprilepily a dal spolu so zralociny steakami a na grill. Steaky som este potrel marinadou a griloval cca 5 minut na kazdej strane, ( zalezi podla hrubky). Ananas sme otocili a grilovali pokial sa nam pekne nezkaramelizoval.

    Grilovaný žralok pre tých, čo rybu nemusia - obrázok 2
  3. 3

    Servirovali sme so zaujmavym azijskym salatom ktory bol zmes mladuckej cakanky , rukoly a thajskej fialovej maty ,cesnakovou azijskou pazitkou v naleve so soja , rybacej,citronovej travy limetky ,chilly a palmoveho cukru. Steak sme na konci pred servirovanim poliali zvyskom marinady.

    Grilovaný žralok pre tých, čo rybu nemusia - obrázok 3

Diskusia k receptu

2010
Ja som ho kupil uplne cerstveho z pristavu ten "kusok masa" na miske mal vyse 2 kila , cena cca 5 EU.
michsamant
No tak to by som si dala. Ja som jedla zraloka zatial len ako hase a bolo to vyborne. U nas na trhu som zatial zralocie masko nevidela, budem sa musiet opytat, ci byva. Pekny recept a jednoduchy z dostupnych surovin... teda zatial az na toho zraloka :))
vybusna
no recept je to nadherny....ja zraloka kupuvam na stedry vecer...predavaju ho v platkoch...urcite davam do oblubenych....a ....uvidime..
frezia68
Asi je to hodné vyskúšania,chýba mi gril......ale možná na vianoce miesto kapra? Ukladám do KK.
ampara
Ak ste niekto z Bratislavy, tak pokiaľ nepostavili most Apolo, tak sme chodili do podnikovej predajne "Ryba" na fantastickú čerstvú tresku , rybí šalát a podobné dobroty a tam mali aj mrazené malé žraloky, to bola pochúťka za všetky drobné. Tá ryba nemala žiadne kosti,iba v strede chrupavkovitú chrbticu a stálo to asi 100,- Sk za kilo. Nebolo to zrovna lacné, ale to mäso bolo fantastické . Odvtedy som to už nikde nevidela. To bolo asi v roku 2000.
babidka
Zralok je pre mna velmi jedly:-) Kupujem ho sice mrazeny a uz nakrajany na take hrubsie kusky ale nam chuti . Skusim ho urobit podla tvojho receptu . Tesim sa ...:-)
tifanny
Ryby mám veľmi rada, na akýkoľvek spôsob. Žraloka som ešte nejedla, takže teraz vyskúšam a ukladám. Vypadá to dobré a jednoduché.
damya
ampara , ja som z blavy. este vlani som zraloka kupovala v "trznici" na poschodi. nikde inde v blave nebol v ponuke. /myslim velkopredajne/. skus tam.bol bezne k predaju, ziaden podpultovy tovar.
lucylee
v mraziaku mám stále žraloka, takže, keď sa vráti manžel, urobím mu tento recept a Miškine hasé



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia