Nácko s Málikou

bubaya - fotkabubaya, 9. júla 2012
Nácko, ten štiavnický, odprevadil Máliku do kúpeľov, do Sklených Teplíc. Keď sa Málika už mala vrátiť domov z liečby, rozhodol sa, že jej pripraví na uvítanie rezne. Vzal kuchársku knihu, začítal sa, hlboko sa zamyslel a začal chystať.
Prišiel deň návratu Máliky. Vystúpila pri ratúze z autobusu, pozerá, Nácka nikde. Zlostne si odfrkla - Oštoba jedna, určite sedí v krčme pri pive. A vybrala sa s ťažkým kufrom hore, na Reslu. Keď sa v potu tváre vyškriabala až k ich domu, vidí, dvere otvorené, Náco je teda doma. Vôjde do pitvora, vidí, Náco stojí pri stoje, melie na mlynčeku, po kolená v záveji akéhosi sypkého onieho. A všade dookola nastavané kopcom plné taniere, misy, hrnce.....Málika okoštovala, čo to je - strúhanka. A tak zúfalo zalomila rukami i vykríkla: "Náco, prebohaživieho, čo to robíš???
"Málika moja milená, chcev som ti urobiť na uvítania šnicle. A tu v kuchárskej knihe píšu, že mám mlieť 3 dni staré rožky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
@zareaguj


Diskusia k článku

arasidka
Začala som to čítať a ty si mi pokazila všetku radosť. Lebo som si hneď na začiatku domyslela - pri tých rezňoch - čo bude nasledovať a chcela som ti napísať vtip o Tasilovi a Aristidovi , ako jeden z nich tri dny staré rošky mlel.
Dnes si málokto z tých mladých spomenie na tieto dve vďačné postavičky na všetky vtipy.
Tak ti napíšem jeden z môjho mladého obdobia života, možno ho poznáš, ale nebude to o jedení.
Títo dvaja chlapíci sa vybrali na bicykloch na výlet a zastihla ich v lese noc. Tak si povedali, že si spravia zo suchého lístia lôžko a aby im nebolo zima, prikryjú sa bicyklami. Len sa ti Aristid v noci zobudí a drkoce zubami tak, že zobudí aj Tasila. A ten si posivieti baterkou na Aristidov bicykel a povie: Na, bodaj by ci zima nebolo, šak ty tam máš špajlu vylomenú, tak ci tadze fúka na chrbet".
rea1
@arasidka , ako vravieval moj sef - my nie sme stari, my len vela pamatame. :-)) aristid a tasilo, jozinko - dieta svojich rodicov, kovboj slim (aspon sa mi zda). z mladych si na nich nikto spomenut nemoze, lebo tieto oblubene postavicky zašli na úbytě davno pred revoluciou. skoda. ale vlastne - oproti nam aj styridsiatnik je mlady, takze . . . :-((
arasidka
kuchtička, a ja nedbám...keď dostanem náladu a spomeniem si ... hi hi hi... ale ináč - pamäť mi slúži, chválabohu dobre :)))
honestka
nackove vtipy potesia v kazdej dobe. dakujem za pripomienku...
bubaya
Ďakujem, milé varecháčky. Však to bol účel, rozosmiať vás v tejto horúčave.



 



TOPlist