Ktorá surovina je najfrekventovanejšia na Vareche?

redakcia - fotkaredakcia, 4. októbra 2013
Zaujímalo vás niekedy, ktorá surovina je najfrekventovanejšia na Varecha.sk (čiže je v najviac receptoch)?

Počas našej už 4 ročnej existencie je najfrekventovanejšou surovinou v našich receptoch soľ, nachádza sa vo viac než tretine receptov. Je to asi dôkaz, že soľ je naozaj nad zlato, a ako sa vravelo v známej rozprávke Soľ nad zlato, tak "bez soli sa variť nedá"...

Teda dá (zákusky, torty), v každom prípade je soľ najpočetnejšou a najpravideľnejšou surovinou v našich receptoch.

Tu je rebríček TOP 12 surovín na Vareche.

1. soľ

2. vajcia/vajce

3. maslo

4. olej

5. cesnak

6. mlieko

7. cibuľa

8. korenie čierne mleté

9. múka hladká

10. voda

11. cukor

12. zemiaky


Ďalšie rebríčky pri príležitosti 4. narodenín Varechy nájdete tu:
varecha.pravda.sk/magazin/rubrika/4-roky-varechy
@zareaguj


Diskusia k článku

2010
10 z 15 receptov tyzdna su vzdy sladkosti, takze podla mojej kalkulacie :
1- cukor
2- cukor
3- cukor
2010
Sorry spravil som chybu zabudol som na Vegetu
redakcia
@2010 nie úplne, pribúda viac receptov v ktorých je soľ, cukrové recepty nie sú až tak frekventované. Na druhej strane častejšie v top receptoch vyhrávajú koláčiky a zákusky. Sladkých receptov je síce menej vo všeobecnosti, ale mávajú často vyššiu klikanosť...
elixir
Zaujímavé vidieť tento rebríček :) Aj už z týchto surovín by sa dalo kadečo uvariť :)
rulik
prekvapuje ma umiestnenie múky, pečie sa z nej, ako zápražka alebo zátrepka sa z nej varí, obaľuje sa v nej a len 9. miesto

2010
Suhlasim so debil , vymazte moj komentar , cukor je predposledny a Vegeta je posledna tak ako sa da bezne kupit lietadlo zo slovenskeho platu politika.
yvett
myslela som,ze mlieko sa umiestni vyssie
kuchticka
@2010 - ak si iste pamatas ako to bolo za sociku v Ceskoslovensku. ??? No boli uvedomeli a neuvedomeli a tak je to I dnes v kuchyni na urcitych miestach :-))
hubata
Mňa prekvapili zemiaky: varia sa z nich polievky, podávajú sa aj ako príloha, pridávajú sa do slaných aj sladkých hlavných jedál......
evanaaa
Ja som to nebrala tak, že ktorá surovina je dôležitá pri varení, slovo frekventovaná vyjadruje asi niečo iné, nie?
evanaaa
A môj koment bol tuším prvý a nie je tu.......
redakcia
@evanaaa ak sa stratil komentar osoravedlnujeme sa. Pridalo sa to omylom cez tomasov nick, potom sa to hned zmazalo a pridalo cez redakcny, ak ste ho pridali velmi rychlo k prvej teme tak asi sme ho nevideli a nepresunuli
manya
ja pridávam štipku soli takmer do každého cesta.
alena45
no neviem, či soľ, cukor, voda... počítať medzi suroviny v takomto ponímaní. Vychádzam z toho, že aj pri kuchárskych súťažiach sa určí napríklad 5 surovín, to ostatné sú dochucovadlá. Pokiaľ teda karamel nie je súčasťou receptu. Neviem, či mi rozumiete, ale tento recept nič nevypovedá o používaní surovín. Soľ, cukor, voda, mlieko, čierne korenie... pre mňa divné.
tinca
suhlasím s@alena45 suroviny chápem viac-menej mäso /druhy mäsa/, zelenina /druhy/ atď a nie dochucovadlá,treba rozlišovať suroviny-dochucovadlá



 



TOPlist