jediné čo sme neochutnali bola červená domáca maďarská paprika. Prvý
krát ju manžel kupil a asi posledný pozdravujem osobu, ktorá takto
nezodpovedne predala svoj výrobok a pokazila mnoho vianočných
kapustníc a jedál. Musela ta osoba o tom, že paprika je horká vedieť.
Doteraz som poznala iba sladku a štiplavu. Stála 13€ nech tých 13 €
padne dotyčnému na úžitok. Preto prosím sk kupujete domácu mletu
červenu papriku do prefu ju ochutnajte aby sa Vám nestalo to čo nám.
S pozdravom peknych sviatkov a malo pokazenych jedal a žaludkov.
Správna odpoveď sa našla, keď sme hríby, ktoré sa dusili s cibuľkou ochutnali, šťastie, že vajcia sme ešte mali v miske. Hríby sme vyhodili, panvicu sme pre istotu drhli hádam pol hodiny až potom sme si na nej urobili praženicu na cibuľke, lebo čo s toľkými rozbitými vajcami?
mnaaam
Tiež @rulik , pridám príhodu k hríby žlčovému. Bol s nami jeden pán na hubách, ktorý bol na nich 1x. My sme už na neho čakali a jeho nikde, mali sme obavu, či nezablúdil- neozýval sa. Bol to strach a zrazu ho vidíme, ako hrdo kráča, ako sa povie horenosom a s plnou taškou. Keď nám ukázal svoju úlovok, vravím mu vysyp-vysypal na trávu a vravím koštuj - pozrel na mňa tak vyľakano a ja zas, veď sa neboj -okoštuj. Okoštoval a odpľul, fuj horké. Potom sme mu vysvetlili znaky hríba žlčového. Od toho dňa s nami chodil pravidelne na huby a neskôr i sám.
Bohužiaľ boli tiež hubári,tak som vyšiel na smiech,že nepoznám horkáča.
No nedali by ste ho do kapustnice?
Hlavne z kapustnice nikdy nemám žalúdočnú kyselinu. Aj s tymi "dubáčikmi" je to pravda.
Ja chodím na hríby od jari do Vianoc a ešte som nemala nič horké ....... kristepane, aké huby som ja Hubatá pojedla????