Malinový zákusok
Malinový zákusok

Zákusok Rubín videorecept

beatricekitchen - fotkabeatricekitchen, 29. januára 2022
12
porcií
60 minút
príprava
18 minút
na 180 °C
Zákusok Rubín (videorecept)
Foto: beatricekitchen

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
5 PL
120 g
Čokoládový krém:
150 ml
200 g
Krém s mascarpone:
150 ml
200 g
12 g číra
250 g
Navrch:
300 g mrazené
100 g
12 g číra




Postup

  1. 1

    Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a po častiach primiešame múku a mleté vlašské orechy. Cesto dáme na plech (24x24 cm) vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C - cca18 minút. Upečený korpus vložíme do nastaviteľnej štvorcovej formy.

  2. 2

    Pripravíme tmavý čokoládový krém tak, že zohrejeme smotanu na šľahanie, pridáme horkú čokoládu a šľaháme kým sa nespojí. Následne krém nalejem na korpus a zákusok dáme chladiť.

  3. 3

    Pripravíme druhý krém. Zohrejeme smotanu, roztopíme v nej bielu čokoládu, pridáme v troške vody nabobtnanú želatínu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vyšľaháme mascarpone a primiešame čokoládovú smotanu, vyšľaháme. Krém navrstvíme na stuhnutý tmavý krém.

  4. 4

    Pripravíme si želatínový vrch. Mrazené maliny zohrejeme na miernom ohni s cukrom. Nevaríme ju dlho, aby sa maliny nerozpadli. Pridáme v troške vody nabobtnanú želatínu a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Nakoniec nalejeme na stuhnutý zákusok a necháme chladiť.

  5. 5

    Zákusok krájame až keď želatína stuhne. Ozdobíme lístkami mäty a podávame. Želám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dandulka
Zaujal ma Váš zákusok, vyzerá nádherne a aj som ho piekla. Prvý raz som kúpila mascarpone a nevedela čo z toho bude. Výborné plnky a bez masla. Ďakujem za recept, aj som si ho uložila. Tento zákusok budem piecť určite či už počas sviatkov, alebo v lete z nášho ovocia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia