Špaldové rožky
Špaldové rožky

Výborné špaldové rožky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. januára 2023

Veľmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo zo špaldovej múky.

20 minút
na 190 °C
Výborné špaldové rožky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

700 g
300 g
150 g
50 ml
cca 650 ml
2 PL
1 PL
14 g
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Obe múky, soľ, cukor a droždie premiešame najprv lyžicou. Potom pridáme olej, jogurt a postupne aj vodu. Množstvo vody záleží vždy od múky, môže sa to líšiť medzi 600-700 ml. Vypracujeme jemné, od mäkkého mäkšie cesto, ktoré sa začína oddeľovať od misky. Cesto pomocou múky ešte upravíme do tvaru bochníka a necháme 1 hodinu nakysnúť.

  2. 2

    Nakysnuté cesto pokrájame na rovnaké menšie kúsky, ktoré ešte raz zľahka vymiesime do malého bochníka. Bochníčky vyvaľkáme do tvaru vajca a skrútime do tvaru rožka. Rožky poukladáme na plech s papierom, natrieme vrch rozšľahaným vajcom a posypeme podľa chuti rascou a hrubozrnnou soľou. Rožky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C 20 minút.

    Výborné špaldové rožky (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celozrnná múka má svoju vlastnú príchuť, ktorú mám ja veľmi rada a pečiem z nej dosť často. Aj tieto rožky sú naozaj veľmi chutné. Čerstvé, ešte trocha chrumkavé chutia najlepšie!!! Prajem dobrú chuť!

    Výborné špaldové rožky (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

farbuska
Rožky vyzerajú náramne chutne! Mám doma celozrnnú aj hladkú špaldovú a tak ma pokúša skúsiť a urobiť také (či skôr aspoň trochu podobné) rohlíky podľa tvojho receptu. Vďaka zaň.
cesminaz
Dakujem velmi krásne za nahliadnutie a milé komentíky❤ Som velmi rada, že sa vám recept páči. @zvedavec na sušenom droždí máš vzadu na sáčku napísané, že 7g =25g čerstvému droždiu a je to na 500g múky, takže na 1kg 14g stačí🙂 Z čerstvého daj pravdaže aspoň 42g, kludne aj 50g. Prajem všetkým pekný deň!
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Další vynikajuci recept.
Milujem použitie jogurtu v týchto rohlikoch.
Dakujeme za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia