Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Úžasný jablkový zákusok videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 28. septembra 2020

V sezóne či nesezóne, jablkové koláče sú veľmi obľúbené v mnohých domácnostiach a preto dobrých receptov na ne nikdy nie je dosť :-) Tento Zobraziť celý popisV sezóne či nesezóne, jablkové koláče sú veľmi obľúbené v mnohých domácnostiach a preto dobrých receptov na ne nikdy nie je dosť :-) Tento je veľmi jednoduchý a rýchlo hotový. Dokonca sa hodí aj na slávnostnejšiu príležitosť.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/09/uzasny-jablkovy-zakusok.html?m=1

35-40 minút
na 160 °C
Úžasný jablkový zákusok (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g
6 ks
1 dl
1 dl
2 PL
1/2 bal.
Plnka:
6 ks
6 ks
2 bal.
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Keďže je rozumnejšie začať strúhaním jabĺk, aby sme neskôr nechrapkali, tak si najprv na veľkých slzách nastrúhame jablká, ktoré si zatiaľ odložíme bokom.

  2. 2

    V miske najprv vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista, postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Všetko spolu dobre premiešame a cesto rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech. Dáme piecť na 160 °C asi na tých 15-20 minút. Vrch cesta musí byť už trocha upečený, tvrdší :-)

  3. 3

    Kým sa cesto pečie, vyšľaháme penu z bielkov s vanilkovým cukrom, do ktorej vmiešame zľahka jablká. Túto zmes natrieme na cesto ešte pred dopečením, čiže po tých 15-tich minútach pečenia sa pozrieme na cesto v rúre a keď má už vrch tvrdší, tak už-aj môžme dávať jablkovú zmes nato. Rovnomerne rozotrieme na cesto a ešte dáme naspäť do rúru dopiecť na 20 minút.

  4. 4

    Na vychladnutý upečený koláčik si môžeme spraviť čokoládovú polevu podľa chuti, ktorú necháme stuhnúť. Prajem dobrú chuť!

  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Diskusia k receptu

haji
Vděčný recept a krásné foto!
cesminaz
@terinka zlatá dakujem za tvoje nahliadnutie a milé slová :-) Srdečne pozdravujem! @haji :-) vdaka si milá, ako vždy @finczi :-) je naozaj výborný, oplatí sa vyskúšať. Prajem vám príjemný večer :-)
1x haji
sobon
veľmi lákavo vyzerá, pripomína baronkine rezy, tie sú tiež super, ale cez víkend vyskúšam určite..máte pekné revepty?
cesminaz
@sobon (28.9.2020 20:47)

Dakujem pekne :-) som velmi rada, ze sa ti moje recepty páčia. Skúšku určite neolutuješ, zákusok je výborný :-) Kto ho chutnal, zatial každý len chválil! Daj prosím po skúške vedieť :-)
1x haji
motyka
Vyzerá výborne. Určite vyskúšam cez víkend. O skvelej chuti u tvojich receptov / všetky, ktoré som vyskúšala / nepochybujem. A srdečne pozdravujem ........
izabella929
Ako vždy perfektná práca a nádherný koláčik..ovocné sú najchutnejšie..keď sa mi pod stromom gúľali jabĺčka tiež som piekla často..dnes keď ich nakupujem pečiem tiež, ale už nie tak často..
cesminaz
@Izabelka dakujem za pochvalu a komentík :-) Nám sa tento rok celkom pekne urodili, tak tie zrelšie vždy použijem do nejakého koláča :-) @babkamt dakujem ti krásne za milé slová a nahliadnutie :-)
1x haji
cesminaz
@motyka (29.9.2020 12:12)

Milá @Motyka velmi rada ťa vidím :-) Dakujem ti pekne za milé slová a dôveru, som rada, že si doteraz bola vždy spokojná. Verím, že ani tento koláčik ťa nesklame a že vám bude chutiť :-) Velmi dúfam, že po skúške sa mi ozveš, budem rada. Srdečne pozdravujem a prajem ti pekný večer :-)
2x haji a motyka
gastrohobby
Aj ja sa pridávam k tým, ktoré ho budú tento víkend piecť. Takže keď ho budem jesť, budem sa cítiť ako v Klube úžasného jablkového zákusku.
siuuu
Už sa pečie ... teším sa na ochutnávku ... jablkové mám rada a oceňujem, že v recepte je iba minimum tuku.
1x haji
sobon
ja som koza,cele som to pokazila... zle som vyslahsla sneh a este sa mi aj presusil lebo som dala asi velky plech... pravda ze dnes sa necitim vo svojej kozi preto ten vysledok... som na seba nahnevana ze taky pekny recept a ja ho cely skazim...ale dakujem za recept cezminka,na buduce ho urcite urobim spravne?
siuuu
Upečený a už aj zjedený - robila som z polovičnej dávky cesta a z celej dávky jabĺk, pretože až keď som mala jablká ošúpané a postrúhané som zistila, že máme doma iba 3 vajíčka ... ale podaril sa aj tak - otaj chutný koláčik.


motyka
Milá @ Cesminaz - konečne sa môžem ozvať a hlavne sa poďakovať.
Ľutujem, ale zákusok som neskúšala. Synovec má Covid 19 - tak sme sa nezišli. Takže odkladám na budúce. Určite ho vyskúšam.
@ Cesminaz chcem sa Ti úprimne poďakovať za darovanú knihu " Taliansko na tanieri",
ktorú si vyhrala minulý mesiac. Keď ma oslovila redakcia, veľmi som sa potešila a hreje ma pri srdci, že na svete sú ešte dobrí a žičliví ľudia ako Ty. / Pozerám, že aj @ Kvakáč /. Veľmi sa teším a želám Ti najme dobré zdravie, šťastie a porozumenie v rodine a silu naďalej piecť a variť tak skvelé jedlá. pre svoju rodinu i pre nás, ako doposiaľ.
Ešte raz vééééĺka vďaka za knihu aj za recepty, ktorými obohacuješ stravovanie mnohých rodín v mojom okoli a verím, že aj na Slovensku. Si poklad.
cesminaz
@sobon (4.10.2020 13:52)

:-) tak to ti teda nevyšlo, občas máva každý z nás zlý deň :-) Teraz som si všimla, že v texte nemám napísaný rozmer plechu, len vo videu je :-/ Môj plech mal 35x25cm., väčší nie je dobre použiť. Ak ho budeš niekedy robiť znova, tak sa mi ozvi :-) Pozdravujem.
cesminaz
@siuuu (4.10.2020 21:21)

Vdaka pekne za tvoju odozvu, som rada, že koláčik chutil :-) Pekný večer.
cesminaz
@motyka (11.10.2020 12:50)

Milá @Motyka , som velmi rada, že si knihu prijala a že som ti mohla spraviť radosť :-) Dakujem ti pekne za tvoje milé slová a prianie, ktoré ide rovno zo srdca :-) Želám aj ja tebe a rodinke vela zdravia a nadalej radosť pri varení a pečení ;-P Pozdravujem.
lenka3001
Dobry den prajem :)
Prosim, ako ste postupovali pri Vasej coko poleve? Vyzera fantasticky! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia