Jablkový zákusok

Úžasný jablkový zákusok (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

V sezóne či nesezóne, jablkové koláče sú veľmi obľúbené v mnohých domácnostiach a preto dobrých receptov na ne nikdy nie je dosť :-) Tento je veľmi jednoduchý a rýchlo hotový.* Dokonca sa hodí aj na slávnostnejšiu príležitosť.

35-40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Keďže je rozumnejšie začať strúhaním jabĺk, aby sme neskôr nechrapkali, tak si najprv na veľkých slzách nastrúhame jablká, ktoré si zatiaľ odložíme bokom.
  2. V miske najprv vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista, postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Všetko spolu dobre premiešame a cesto rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech. Dáme piecť na 160 °C asi na tých 15-20 minút. Vrch cesta musí byť už trocha upečený, tvrdší :-)
  3. Kým sa cesto pečie, vyšľaháme penu z bielkov s vanilkovým cukrom, do ktorej vmiešame zľahka jablká. Túto zmes natrieme na cesto ešte pred dopečením, čiže po tých 15-tich minútach pečenia sa pozrieme na cesto v rúre a keď má už vrch tvrdší, tak už-aj môžme dávať jablkovú zmes nato. Rovnomerne rozotrieme na cesto a ešte dáme naspäť do rúru dopiecť na 20 minút.
  4. Na vychladnutý upečený koláčik si môžeme spraviť čokoládovú polevu podľa chuti, ktorú necháme stuhnúť. Prajem dobrú chuť!
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com