Plnené slané pečivo

Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Slané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť.* Doma ho voláme tuniakové poača. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok úžasný!!!!

20 ks
porcií
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z udaných surovín si vypracujeme polomäkké, jemné cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Následne ho pomocou trochy múky vymiesime do bochníka a zakryté necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Po 1 hodine cesto pokrájame na 20 kúskov a každý ešte raz vymiesime do bochníčka. Zakryjeme utierkou a necháme 30 minút podkysnúť.
  3. Kým nám bochníčky kysnú si pripravíme plnku. V jednej miske zmiešame na tenko pokrájanú cibuľu, pokrájané šampiňóny, tuniaka v oleji, strúhaný syr, oregano a soľ. Plnku odložíme zatiaľ bokom.
  4. Nakysnuté bochníčky trochu vyvaľkáme, do stredu dáme najprv trochu kečupu a na to bohato plnku a uzatvoríme systémom kaiserky, čiže tak prekladavo. Napokon ho dlaňou trochu spučíme. Presnejšie si to môžete pozrieť vo videu.
  5. Naplnené pečivo poukladáme na plech s papierom na pečenie a natrieme žĺtkom, ktoré sme zmiešali s troškou vody. Následne pečivo pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C 25 minút.
  6. Pečivo je úžasne chutné. Cesto ľahučké a mäkučké, dokonca aj na druhý a tretí deň. Plnka výborná a šťavnatá. Pečivo sa výborne hodí aj ako príloha k polievke. Prajem dobrú chuť!
  7. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube