Muffiny s bielkovou penou videorecept

zuckersuess - fotkazuckersuess, 4. februára 2017

Tento rýchly recept je veľmi jednoduchý. Muffinky som skúšala piecť podľa receptu od Huhulienky. Tie chutia v kombinácii s bielkovou penou veľmi dobre, tým Zobraziť celý popisTento rýchly recept je veľmi jednoduchý. Muffinky som skúšala piecť podľa receptu od Huhulienky. Tie chutia v kombinácii s bielkovou penou veľmi dobre, tým že samotné muffinky nie sú až také sladké. Mne vyšiel recept na 18 muffiniek.

18
porcií
25 minút
na 200 °C

Suroviny

265 g
250 ml
160 g
100 g
1 ks
1 balíček
1 Čl
2 Čl
2 Pl
150 g
Bielková pena:
3 ks
200 g
1/2 Čl
štipka




Postup

  1. 1

    Muffinky: Všetky suroviny spolu zmiešame a pečieme približne 20-25 minút.

  2. 2

    Bielková pena: Vo vodnom kúpeli šľaháme bielka so štipkou soli a práškovým cukrom 10 minút. Potom pridáme prášok do pečiva a šľaháme ďalších 10 minút. Nakoniec došľaháme v mixéri a zdobíme. Necháme vychladnúť a dokončíme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

1maria1
nebude ten prášok do pečiva cítiť, keď sa to už nepečie?
jatea
Načo sa dáva prášok do pečiva do bielkovej peny?
haji
Také se přidám s otázku na prášek do pečiva do bílkové pěny, setkávám se s tím prvně.
zuckersuess
@1maria1 (5.2.2017 09:33)

My sme necítili vôbec, ono v recepte by mal byť špecialny prášok do pečiva, ktorý údajne nie je vôbec cítiť. Ale neviem to preložiť a pod akým názvom sa dá zohnať u nás. V nemčine sa tomu hovorí Weinstein-Backpulver.
Ale dá sa nahradiť obyčajným práškom do pečiva alebo možno kombináciou natronu / alternatívne sóda bikarbóna/ a maizenou. Ale neskúšala som ešte, takže neviem povedať ako funguje.
zuckersuess
@Jatea (5.2.2017 12:34)

Prášok do pečiva sa nemusí nevyhnutne piecť, aby poslúžil tak ako má. Stačí aj tepelná úprava a tým, že masu šľaháme nad vodnou parou, tak spľňa svoj účel.
Nie som teda cukrárka, ale to je nejaký môj logický záver :)
Slúži na to, aby bola pena nadýchaná a aby držala. Ale ak niekto bude skúšať bez, tak budem rada za ohlas ako pena dopadla :)
babkamt
Páčia sa mi tvoje muffinky. Oceňujem, že si si dala prácu s videom. Vnučke sa páčili, budeme ich piecť. Len ja do snehu nedám kypriaci prášok. Sneh tiež sľahám nad parou so štipkou soli a troškou octu, alebo citrónovej šťavy. Sneh je dostatočne hustý, ani po otočení nevypadne z misky. Teším sa na ďalšie tvoje recepty.
evanaaa
Niečo podobné ako špice, a určite chutné. Mimochodom, ten PDP je vínny kameň a je ho dostať aj u nás ( napr. v Kauflande od Dr.Oetkera)......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia