Jemný kukuričný trhanec (bezlepkový) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. januára 2022

Jemný a nadýchaný dezertík z kukuričnej múky, ktorý ocenia najmä bezlepkáči. Chutí vynikajúco a preto ho odporúčam ako obmenu klasického cisárskeho trhanca naozaj Zobraziť celý popisJemný a nadýchaný dezertík z kukuričnej múky, ktorý ocenia najmä bezlepkáči. Chutí vynikajúco a preto ho odporúčam ako obmenu klasického cisárskeho trhanca naozaj každému. Je vhodný ako dezertík alebo sladký hlavný chod.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/01/jemny-kukuricny-trhanec-bezlepkovy.html?m=1

3
porcie
Jemný kukuričný trhanec (bezlepkový) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

200 g
1 dl
1 ks
25 ml
1 bal.
1 bal. (15 g)
z 1/2 citróna
z 1 citróna
4 dl
trochu




Postup

  1. 1

    Múku, kryštálový a vanilkový cukor, soľ, kypriaci prášok a nastrúhanú kôru z celého citróna premiešame v jednej miske. Následne pridáme vajce, olej, šťavu z 1/2 citróna a mlieko. Cesto dobre vymiešame dohladka a odložíme do chladničky na 1 noc. Za ten čas kukuričná múka napučí, čo je veľmi dôležité. Múku podľa možnosti použite čím hladšiu, ale podľa mojich skúseností majú v obchodoch aj tak len 1 kukuričnú múku.

  2. 2

    Na druhý deň cesto vyberieme a necháme 1-2 hodiny pri izbovej teplote. Následne premiešame, lebo napučaná múka sa usadila na spodu. Ja som aj počas státia cesto zo 2x premiešala, keďže som ho zarobila na obed a nechala do druhého rána stáť.

  3. 3

    V panvici si rozohrejeme trocha oleja, ak chcete môžete aj maslo a vlejeme za 1 naberačku cesta, nech je hrubšie ako na palacinky. Keď cesto začína viditeľne tuhnúť, tak ho vareškou potrháme a kúsky rovno aj otáčame. Ešte chvíľku opečieme a vyberieme.

  4. 4

    Podávame posypané práškovým cukrom, alebo s lekvárom podľa chuti? Trhanec je výborný, cesto jemnučké, nadýchané a mäkké. Chuť kukuričnej múky neutralizoval citrón a kombinácia surovín, takže ostala len úžasná chuť. Prajem dobrú chuť!

    Jemný kukuričný trhanec (bezlepkový) (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Jejda, toto bude můj oblíbený receptík, suroviny doma mám, zítra zadělám na oběd těsto a pozítří je trhanec na světě. Už to vidím, jak mi chutná hmmm to bude dobrota. Cesmínko, děkuji za lákavý receptík.
farbuska
Klasický trhanec mám veľmi rada. Zať je bezlepkáč, takže tento budem môcť urobiť aj pre neho. Vďaka za tento recept. :)
cesminaz
@haji (30.1.2022 20:34)

Vdaka za milé slová a verím, že ti bude chutiť🙂 Daj po ochutnaní vedieť. Pozdravujem a pekný deň prajem.
cesminaz
@farbuska (30.1.2022 21:13)

Od klasického trhanca sa to trochu líši, keďže to je kukuričná múka a prí príprave sa postupuje trocha inak🙂 ale je to výborný trhanec sám o sebe. Chutí naozaj výborne, takže verím že zaťkovi bude chutiť. Najlepší je po upečení hned za tepla👍 Pekný deň.
natascha1
Áno, to najbližšie s radosťou vyskúšam. Milujem kukuričnú kašu, hlavne na sladko s medom a maslom. Toto je pre mňa vítaná novinka a obmena ku kukuričnej kaši.
cesminaz
@natascha1 verím, že ti bude chutiť, je naozaj velmi chutný👍 @olinecka dakujem @frezia68 si zlatá😊 som si istá, že to bude chutiť aj iným nie len bezlepkáčom. Ja používam dosť často kukuričnú múku, je velmi chutná. Robievam helvu aj kujmak a oboje sú výborné!
kocka111
Nikdy som ešte z kukuričnej múky nič nerobila. Ale tento recept sa mi veľmi páči, takže ho určite vyskúšam. Musí to byť veľmi chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia