Čo sa za mladi naučíš, na starosť ako by si našiel, hovorí ľudová múdrosť. A týka sa to aj varenia. Deti sa radi motajú okolo maminej sukne aj pri sporáku, nuž prečo ich rovno nezapojiť do prípravy dobrôt. Kniha Annabel Karmelovej je tu práve preto. Aby pomohla pri zábavných lekciách varenia. Nájdete v nej bohato ilustrované návody na prípravu jedál, ktoré okrem skvelých chutí prinášajú aj radosť a stmelujú rodinu. Tak neváhajte, vyskúšajte a uvarte si niečo s deťmi.
Výsledky súťaže z minulého týždňa o knihu Zemiaky z edície Knižnica šéfkuchára:
Zvíťazil recept Kuracia pečienka po gazdovsky od používateľky nyja.
Knihu Zemiaky z edície Knižnica šéfkuchára od vydavateľstva Slovart získavajú aj Mária Císarová, Brestovany a Priska Šlachtová, Šaľa; za recepty, ktoré poslali do redakcie poštou (budú uverejnené v piatkovej receptovej prílohe Pravdy 13. novembra).
Všetkým výhercom gratulujeme, súťažiacim ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie súťaže s vašimi krásnymi receptami!
Zoznam všetkých súťaží Pravidlá súťaže
Cesto:
100 g múka hladká
30 g kukuričný škrob
2 PL kakao
1 prášok do pečiva
150 g práškový cukor
1 vanilkový cukor
3 vajcia
125 g rozpustené maslo
30 g pomleté vlašské orechy
štipka soli
Plnka: 100 g pomleté vlašské orechy
2 PL med
5 PL mlieko
100 g mokka čokoláda
pár kvapiek rumovej arómy /rum/
na ozdobu: 600 ml šľahačkovej smotany /4 kelímky/
2 stužovače do šľahačky
Postup: Rúru zohriať na 180 C /teplovzdušnú na 160 C/
Múku zmiešať so škrobom, kakaom a práškom do pečiva. 1 PL vody a ostatné suroviny pridať do sypkej zmesi. Piecť v tortovej forme /priemer 26 cm/ vymastenej a múkou vysypanej cca 30 min.
Na mriežku dať vychladiť a prerezať na polovice.
Plnka: Orechy, med a mlieko rozmiešať. Čokoládu nastrúhať. 600 ml šľahačkovej smotany vyšľahať so stužovačom a primiešať orechovú zmes, postrúhanú čokoládu a arómu. Touto plnkou naplniť tortu a natrieť aj povrch. Ozdobiť polovicami orechov.